4. Matkapäivä 29.6.

Päivän ohjelmaan kuului vierailu Tsvetan Dragnevin klinikalla Varnassa kahden Suomeen tulevan koiran kanssa.

Koiranpennut George ja Pikku-Natalia nostettiin kuljetuslaatikoihin ja Aleksinin, tarhan isännän, pakettiautoon. Pentuja matkanteko ja oudot äänet tuntuivat aluksi pelottavan.

Pikku-Natalia

Vaikka Kavarnasta Varnaan on matkaa vain noin 60 kilometriä, pelkkiin ajomatkoihin kului yhteensä nelisen tuntia, tiet kun ovat aika töyssyisiä ja välillä on jopa vain 20 km/h nopeusrajoituksia, joita noudatetaan ainakin, jos vastaantulevat autot vilkuttelevat valojaan liikennepoliiseista varoittaakseen. Liikenneolot ovat muutenkin jännittävät. Liikennesäännöt koetaan usein viranomaisten herttaisiksi toivomuksiksi ja Varnassa etenkin tuli olla tarkkana.

Nopeusrajoitukset menevät niin, että vanhemmilla autoilla körötellään tientukkona ja uudemmilla kaahataan hampaat irvessä ja keskisormi pystyssä. Aasi- ja hevoskärryillä mennään kevyttä kopoti-kopoti-käyntiä ja risteysten yli kiidetään vasenta laukkaa kuin Villin Lännen postivaunuilla konsanaan. Vain villisti kiljuvat ja tomahawkia sydämistyneen näköisinä heiluttavat intiaanit puuttuivat.

Mitä uudempi ajopeli ja varakkaampi kuski, sitä hankalammin se maasto-Mersu yritetään parkkeerata muiden kannalta. Vähän poikittain pariin parkkiruutuun ja mielellään vielä niin, että karvahattu-Opelit ja Ladat eivät pääse pois omista ruuduistaan.

Liikenneraporttia jatkaakseni; myös tiejärjestelyt ovat kiinnostavia. Esimerkiksi Varnan-Kavarnan -valtatien liikenne katkaistaan yhtäkkiä liikennevaloilla sellaisen mitättömän pikkutien vuoksi, josta kukaan koskaan ei ole pyrkimässä valtatielle. Tästä syntyy ruuhka-aikaan kymmenkilometrinen jono, joka yltää aina Varnan keskustaan. Kysyin Aleksinilta, miksi liikenneviranomaiset eivät hoida tätä pois. ”Äh! They don't mind!”

Jonossa körötellessämme oli aikaa ihailla sosialismin aikaista 50-metristä betonimonumenttia. Se oli kuin piippu edellä maahan työnnetty pistooli kahvan sojottaessa Mustallemerelle. ”Look at that. Only communist can do this kind of monument!” Jokainen ymmärtäköön tuon haluamallaan tavalla joko ihailuksi tai ivaksi.

Ai niin ne koirat! Pikku-Natalia steriloitiin Tsvetanin ja hänen eläinlääkäri-assistenttinsa Julian Angelovan toimesta. Myös sirut ja passit tarkistettiin uudelleen. Molemmilla oli jo vaadittavat rabies- ym. rokotukset.

Noin oikeasti Pikku-Natalian nimi on Little Anastasia. Näin, koska tarhalla jo on yksi Natalia ja nimien täytyy erota selvästi, jotta passit ja tiedot eivät sekoittuisi jollain kiireen hetkellä. Jos niin kävisi, väärällä passilla Suomeen päätynyt koira lopetettaisiin säälittä viranomaisten toimesta.

Vaikka Nataliaa operaatio tietenkin pelotti, sterilointi sen iässä ei ole erityisen suuri operaatio ja leikkauksesta jäi vain pieni 4-5 sentin mittainen arpi. George oli kastroitu jo aiemmin.

George

George kysyy ilmeellään, että onkohan tämä nyt ihan välttätöntä, hei ukot? 

Tsvetan teki käynnin aikana myös koirien veritestit muun muassa babesian ja erlichian varalta ja antoi mukaamme vielä tarvittavat loishäädot. Ellei muuta äkillistä tarvetta ilmene, seuraavan kerran käymme klinikalla ekinokokkoosilääkityksen määräaikojen vuoksi ja vielä kerran enintään 24 tuntia ennen lentoa koirien matkustuskunnon tarkistamiseksi. 

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...