4. Matkapäivä 29.6.

Päivän ohjelmaan kuului vierailu Tsvetan Dragnevin klinikalla Varnassa kahden Suomeen tulevan koiran kanssa.

Koiranpennut George ja Pikku-Natalia nostettiin kuljetuslaatikoihin ja Aleksinin, tarhan isännän, pakettiautoon. Pentuja matkanteko ja oudot äänet tuntuivat aluksi pelottavan.

Pikku-Natalia

Vaikka Kavarnasta Varnaan on matkaa vain noin 60 kilometriä, pelkkiin ajomatkoihin kului yhteensä nelisen tuntia, tiet kun ovat aika töyssyisiä ja välillä on jopa vain 20 km/h nopeusrajoituksia, joita noudatetaan ainakin, jos vastaantulevat autot vilkuttelevat valojaan liikennepoliiseista varoittaakseen. Liikenneolot ovat muutenkin jännittävät. Liikennesäännöt koetaan usein viranomaisten herttaisiksi toivomuksiksi ja Varnassa etenkin tuli olla tarkkana.

Nopeusrajoitukset menevät niin, että vanhemmilla autoilla körötellään tientukkona ja uudemmilla kaahataan hampaat irvessä ja keskisormi pystyssä. Aasi- ja hevoskärryillä mennään kevyttä kopoti-kopoti-käyntiä ja risteysten yli kiidetään vasenta laukkaa kuin Villin Lännen postivaunuilla konsanaan. Vain villisti kiljuvat ja tomahawkia sydämistyneen näköisinä heiluttavat intiaanit puuttuivat.

Mitä uudempi ajopeli ja varakkaampi kuski, sitä hankalammin se maasto-Mersu yritetään parkkeerata muiden kannalta. Vähän poikittain pariin parkkiruutuun ja mielellään vielä niin, että karvahattu-Opelit ja Ladat eivät pääse pois omista ruuduistaan.

Liikenneraporttia jatkaakseni; myös tiejärjestelyt ovat kiinnostavia. Esimerkiksi Varnan-Kavarnan -valtatien liikenne katkaistaan yhtäkkiä liikennevaloilla sellaisen mitättömän pikkutien vuoksi, josta kukaan koskaan ei ole pyrkimässä valtatielle. Tästä syntyy ruuhka-aikaan kymmenkilometrinen jono, joka yltää aina Varnan keskustaan. Kysyin Aleksinilta, miksi liikenneviranomaiset eivät hoida tätä pois. ”Äh! They don't mind!”

Jonossa körötellessämme oli aikaa ihailla sosialismin aikaista 50-metristä betonimonumenttia. Se oli kuin piippu edellä maahan työnnetty pistooli kahvan sojottaessa Mustallemerelle. ”Look at that. Only communist can do this kind of monument!” Jokainen ymmärtäköön tuon haluamallaan tavalla joko ihailuksi tai ivaksi.

Ai niin ne koirat! Pikku-Natalia steriloitiin Tsvetanin ja hänen eläinlääkäri-assistenttinsa Julian Angelovan toimesta. Myös sirut ja passit tarkistettiin uudelleen. Molemmilla oli jo vaadittavat rabies- ym. rokotukset.

Noin oikeasti Pikku-Natalian nimi on Little Anastasia. Näin, koska tarhalla jo on yksi Natalia ja nimien täytyy erota selvästi, jotta passit ja tiedot eivät sekoittuisi jollain kiireen hetkellä. Jos niin kävisi, väärällä passilla Suomeen päätynyt koira lopetettaisiin säälittä viranomaisten toimesta.

Vaikka Nataliaa operaatio tietenkin pelotti, sterilointi sen iässä ei ole erityisen suuri operaatio ja leikkauksesta jäi vain pieni 4-5 sentin mittainen arpi. George oli kastroitu jo aiemmin.

George

George kysyy ilmeellään, että onkohan tämä nyt ihan välttätöntä, hei ukot? 

Tsvetan teki käynnin aikana myös koirien veritestit muun muassa babesian ja erlichian varalta ja antoi mukaamme vielä tarvittavat loishäädot. Ellei muuta äkillistä tarvetta ilmene, seuraavan kerran käymme klinikalla ekinokokkoosilääkityksen määräaikojen vuoksi ja vielä kerran enintään 24 tuntia ennen lentoa koirien matkustuskunnon tarkistamiseksi. 

Ajankohtaista

Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018

Kevään yhteistilaus-kampanja 1.2.-28.2.2018. Suunnittelemme kevään ruokalistaa. Olemme jälleen ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...


Syksyn yhteistilaus-kampanja on päättynyt

Syksyn yhteistilaus-kampanjan tuotto hienot 736 euroa! Kiitos kaikille lahjoittajille. Näin te ...


Bradatko etsii ikiomaa kotia Suomessa

Bradatko sai kodin kotihoitajansa luota! Uros, syntynyt n. 2015 kesällä Katso kotihoitajan pitämää ...


Ruska etsii uutta kotia Suomessa

Ruska sai uuden kodin Narttu, syntynyt 2009, erityisadoptio Kodinvaihtaja, joka etsii uutta kotia ...


Pihakirppis Ylöjärvellä 29.7.2017 klo 12:00 alkaen

Tervetuloa kirppistelemään ja viettämään mukavaa kesäpäivää hyväntekeväisyyshengessä 29.7. klo 12:00 ...