Belzo

Belzo pääsi Suomeen 15.8.2014 aivan yllättäen toisen koiran pienen epäonnen seurauksena. Alun perin tarkoituksemme oli yhdistyksen toivomuksesta tuoda Zorro hänet varanneelle perheelle, mutta kävi ilmi, että tarvittavat tuontiasiakirjat eivät ehtisi valmiiksi. Niinpä Zorron matka siirtyi tällä tietoa (18.8.2014) parilla viikolla.

Olimme jo kuitenkin varanneet koirapaikan lentokoneeseen ja koska meillä oli tilaa, päätimme tuoda Belzon itsellemme peruutuspaikalla. Belzon onneksi hänellä kuten Zorrollakin oli passi, säädetynikäinen rabiesrokote ja aikakin riitti vaadittaviin loishäätöihin sekä moniin muihin lääkärin toimiin.

Koska koiran, sijoituspaikan ja tuojan vaihtuessa kyse oli yksityisestä tuonnista omaan lukuumme, virkaeläinlääkäriä ei tarvittu. Muilta osin prosessi oli sama ja yhtä pikkutarkka kuin niin kutsutussa kaupallisessa tuonnissa, jonka säännöt on ulotettu koskemaan myös rescue-järjestöjä.

Jälleennäkeminen ukkokodissa

Belzo matkasi kaikki lääkäri- ja lentokenttäreissut kuljetuslaatikossa arvolleen sopivasti lainkaan hermoilematta. Lentokenttien vilinä ja hälinä sekä ihmisten huomio eivät ukkelia häirinneet.

Kotipihallemme päästyään Belzo näytti ymmärtävän, että tässä on hänen uusi kotinsa, nukkui matkasta väsyneenä ja pyysi sitten päästä tutkimaan uutta reviiriään. Monet vuodet häkkikoirana ollut Belzo on lihaskunnoltaan heikko ja ensimmäiset lenkit ovat vain lyhyitä tassutteluja.

Toisiin koiriin se ei kiinnitä kovin paljoa huomiotaan eivätkä muut siihen. Ainoa koira, jonka Belzoa on enemmän kiinnostanut, on samalta tarhalta tullut Taatu. Vaarit olivat nähtävästi tutustuneet jo Bulgariassa jos sellaista saa päätellä molemminpuolisesta hännänhuiskutuksesta ja kaikesta muustakin Taatulle epätyypillisestä kaverillisuudesta.

Luonteeltaan koira on luottavainen, rauhallinen ja älykäs kuten huskylta voi odottaa. Se on antanut tehdä pesut, harjaukset, kynsienleikkuun ja muut toimet ongelmitta. Myös luun tai muun ruokapalan se antaa ottaa pois ilman mielenilmauksia.Belzo

Belzo kuvattuna tarhalla noin vuosi sitten.

Jo tarhalla näkyi, että Belzo tarvitsee ikänsä ja kuntonsa vuoksi enemmän huomiota kuin yleensä. Noilla perusteilla, joilla koiria enimmäkseen vain hylätään, sen otimmekin. Sikäli kuin meistä riippuu, ukkeli kuntoutuu nykyisestään ikäisensä yli kymmenvuotiaan koiran tasolle. Vuosia ei ole siis paljoa jäljellä, mutta uskomme, että parempi näin kuin jättää koiravanhus hiipumaan koiratarhan häkkiinsä.

Belzo

Belzo uudessa kodissaan. 

Ensimmäinen kuukausi Suomessa

Päivitys 16.8.2014

Belzo

Belzo 16.9. 2014. Suomeen saapumisesta on kulunut kuukauden verran. Koirapuistossa ei riehuta vaan otetaan aurinkoa turkkiin.

belzo 

Belzo 16.9. 2014. 

Nyttemmin Belzo on kuntoutunut paljon ja viihtyisi hidasvauhtisilla aamulenkeillä miten kauan tahansa. Alkupäivien sadan-parinsadan metrin lenkit ovat venyneet Belzon aloitteesta parikilometrisiksi. Myöskin yleinen valppaus ja kiinnostus toisia koiria kohtaan ovat heränneet aivan uudella tavalla.

Ruokahalu on kasvanut samaa myötä. Tällä hetkellä se saa ruokaa kolmesti päivässä niin paljon kuin haluaa kerrallaan syödä. Tämä lienee perusteltua huimasti lisääntyneen liikunnan ja alkujaan huonohkon ravitsemustilan vuoksi. Annokset eivät kuitenkaan ole suuria, sillä lähes liikkumattomana olleen häkkikoiran vatsaan ei paljoa mahdu. Niinpä riskiä ylipainosta ei vielä ole.

Mitään ikäviä taipumuksia vaarista ei ole tullut esiin, ja näyttää, että siihen ei ole asennettu aggressiivisuutta lainkaan. Arka se ei silti ole, päin vastoin, ei stressaannu tai hermostu nähtävästi yhtään mistään, eikä provosoidu haukkumaankaan. Kun Pinzer haukahtaa jotain liikettä nähtyään, Belzo seuraa rauhallisesti ja tassuttaa sitten istumaan eteeni ja katsoa napottaa pää kallellaan ja kysyvin ilmein, että "Mitäs, ukko, nyt tehdään?" 

Mieluisin nukkumapaikka päiväsaikaan on työpöytäni lähellä tai sen alla jalkojeni juuressa. Omat ruoka-aikansa se tietää varttitunnilleen ja muistuttaa niistä sisukkaasti tuijottaen ja etutassujaan nostellen. 

A & P

Ajankohtaista

Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...


Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, ...


Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!" Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli ...