Benzi

Benzi ja Arska

Benzi kuvassa etualalla, Arska taustalla.

Haimme Benzi-jannun 22.03.2011 Märkiön grillin parkkipaikalta. Pikkumies oli jo odottelemassa ja kävi innokkaasti tervehtimässä Saksanpaimenkoiraamme Arskaa. Kello 17.00 ajelimme uutta kotia kohti. Napero matkusti erittäin rauhallisena koko matkan nukkuen.

Uuteen kotiin saavuttuamme lähdimme ensitöikseen lenkille ja tutustumaan uuteen ympäristöön. Jo hetken matkaa talsittuamme, sai Benzi-baby suurta ihailua vastaantulijoiden osalta! Myös uusi koirakaveri tarttui samalla retkellä, yhtään ei ujosteltu tai kärvistelty! Rohkea jätkä!

Kotipihan ulkoportaita ei sitten muka osattu kiivetä alkuunkaan. Tosin kekluksi tuokin osoittautui, koska erittäin näpsästi sitten kuitenkin hypittiin sohvalta toiselle! Nyt kuitenkin poika viipeltää portaissa ilman huolen häivää.

Olikin sitten jännä ruokahetki pojilla edessä. Pikkukaverille oli ostettu omat ruoka-astiat telineineen. Ajattelin ettei Benzi edes ylety Arskan kupeille, mutta toisin kävi! Benzin ego kasvoikin niin suureksi, ettei vauva-astiat ruokineen kelvanneetkaan, vaan kaveri kävikin ruokailemassa isojen poikien astioista! Olipa hauskan näköistä touhua! No, pääasia oli kuitenkin että massut tulivat täyteen.

Kotona paria kurinaa Benzin puolelta lukuunottamatta, meillä on ollut erittäin rauhallista. Koirat käyttäytyvät erinomaisesti ja yllättävän lungisti. Benzin muristessa Arskalle, komensin tätä ja ilme oli mainio, ”Mitä? Mulleko puhuit? Mitään en ole tehnyt!” tyyliin kurkkasi kaverimme karvojen välistä!

Olikin sitten jo iltapesun aika. Benzi lähti mukaamme saunaan. Vähän aristeltiin suihkua, mutta pesu itsessään sujui upeasti. Pikkumies kävi vielä pyyhkeeseen käärittynä istuskelemassa mamman sylkyssä löylyn alalauteilla. Ai että uni maittoi tämän jälkeen!

Varmaankin tuhat kertaa paremmin kuin mammalla! Benzi yöpyi talomme yläkerrassa tyttären huoneessa. Itse olin huolissani, kun ei ollut uuteen paikkaan tullessa käyty kertaakaan pissalla eikä kakalla. Talon isäntä oli varsin riemuissaan, kun mamma pyöri puolihereillä korvat pystyssä koko yön kuunnellen, josko ulospyyntiääniä olisi tiedossa. Kello 5.30 ei sieluni enää antanut periksi, vaan kiipesin yläkertaan kurkkaamaan tilannetta.

Pieni mytty oli pedissään aivan nätisti nukkunut koko yön, eikä itkun itkua kuulunut ollenkaan. Hämärässä hiippailevaa mammaa toki piti vähän murista, ennenkuin tajusi kuka yläkerrassa tallustaa! Kahdeksan vuotias tyttäreni hyppäsi myös siltä sekunnilta vuoteesta, ja oli vihainen ettei äiti saa ulkoiluttaa Benziä, vaan odotamme että likka pukeutuu ensin... No, onneksi kohta alkaa kesäaika, voi nämä viiden aamut olla normaaleja kuuden aamuja!

Pihalle päästyämme oli kova myrsky ja tuuli. Eihän siellä voinut kauaa olla! Eikä mamman harmiksi vieläkään tullut pikkumieheltä pissin pissiä. Luojan kiitos aamuruoan jälkeen sitten kakittiin ja pissattiin, eli emäntä voi rauhoittua. Yllättävän pitkään kaveri pidättää noin pieneksi!

Luista vähän nahistellaan, mutta muuta ongelmaa ei ole vielä osunut kohdalle.

23.3.2011

Aamusta leikittiin ulkona jo kuin ikivanhat ystävät keskenään. Veikeän näköistä touhua, kun iso ja pieni koira kisailevat suuren horsen ball lelun kanssa. Pikku-Benzi tajusi juosta välillä Volvon alle piiloon, kun leikki kävi hurjemmaksi!

Onneksi molemmat koiruudet lopettavat ylenpalttisen riehumisen jo heti yhdestä käskystä. Muutenkin päiväsaikaan kumpanenkin vain nukkuu rauhallisena. Heti on jo opittu ettei sisällä riehuta, vain ulkona.

Koitti hetki, jolloin valmistuimme lähtemään Riihimäkeen eläinlääkäriin. Benzi oli hieman hämmentyneen näköinen huomattuaan joutuvansa autoon. Ilmeestä näki, että poju tuumasi taas joutuvansa tien päälle!

Haimme Turkhaudalta tyttäreni nartun samalle lääkäriretkelle. Benzi ei pitänyt ollenkaan tästä dominoivasta narttu-tytöstä! Vähän yritettiin näykkäillä, eikä laskettu lähelle alkuunkaan. Onneksi on häkki, jonne narttu pääsi kyytiin.

Poika oli hyvin hellyyttävässä kuosissa vastaanotolla. Oli saunottu, pesty, harjattu, kynnet ja karvat leikattuna! Kivekset olivat jo laskeutuneet, joten kunnolla kotiutumisen jälkeen käymme läpi vielä kastraation!

Benzi on täysin sisäsiisti ollut nämä päivät, eikä ihmekään koska lääkärintarkastuksessa tuli ilmi, että kaveri onkin jo ainakin puolivuotias!!! Hammaskaluston vaihtuvuus kertoi tämän. Benzillä oli jo kaikki kulmahampaat vaihtunut ym..

Illan koittaessa ei sitten haluttukaan mennä untenmaille yläkertaan. Pikku-jätkä halusi koirakaverin kanssa alakertaan tutimaan. Loistavasti meni myös seuraava yö. Vähäisiä kurinoita lukuunottamatta yö sujui rauhallisesti aamuun saakka. Benzi vielä hiukan aristelee pimeässä, mutta ulkona liikkuu illan hämärissä jo aika hyvin.

24.3.2011

Tänään lähdettiin taas aamusta suureen maailmaan.

Molemmat koirat olivat mukana autoretkellä. Kävimme monet asiat hoitamassa ja kumpanenkin poika matkusti niin rauhallisena. Vähän Hyvinkään keskustassa ihmeteltiin liikennettä ja ihmismäärää.

Nyt on taas sitten jo päikkäreiden aika ja rauha maassa! Toivottavasti elo sujuu jatkossakin yhtä sopusoinnussa ja harmoniassa! 

Aamulla käytiin poikien kanssa pitkällä lenkillä, eli uskalsimme ensimmäisen kerran jättää kaverit keskenään kaupparetken ajaksi kotiin. Mamma tietty hermoili että ollaanko sitä ihmisiksi, mutta loistavasti poitsut olivat vain nukkuneet koko ajan!

Benzi on hauskan näköinen kun kuulee lentokoneen lentävän. Meidän vieressä kun on Hyvinkään lentokenttä, joten niitähän piisaa. Poika seisahtuu välittömästi killittelemään taivaalle korvat pystyssä ja pää kenossa.

Ääntelyiden ja ulkomuodon perusteella voisi Benzi olla ilmetty Gizmo.... Oletko katsonut leffan Cremlins? Hauskaa on ollut ja käytös kiitettävää kaikin puolin. Benzi uskaltaa jo jopa juoksennella pimeällä pihalla. Turvaa haetaan tarpeen tullen isommasta kaverista!

29.7.2011

Jäppisestä on tullut muhkea poju!!! Painaakin jo 12kg. Pojat ne vaan jaksaa riehua näilläkin helteillä.

Benzi on kuin pikkulapsi, seuraa hyvinkin tarkkaan mitä ensin Arska tekee ja sitte heti perässä.

Käytiin viikko takaperin uimalassa. Harmi kun en saanut otettua kuvia! Benzin sai kantaa liivien kanssa uimaan, ei muuten mennyt. Hienosti tuo ui liivit päällä jo, mutta se ilme! "Onks mun ihan pakko!!!" ja mökötystä heti perään kun pääsi altaasta pois. No, täähän oli vasta toka kerta. Katsotaan alkaako pitämään touhusta vai ei.

Muutenkin on mennyt enemmän kuin loistavasti poikien kesken. Ne on niiiiiiin hitsattu yhteen! Hetkeäkään ei olla kaduttu!

Meidän likankin olen jo uskaltanut laskea kävelyttämään Benskua. Ostin vyön ja näyttelyhihnan, niin ei ainakaan pääse autojen alle ja pyörien päälle hyökkimään!
Vahtimaan on kovasti alkanut iän myötä. Kovana jätkänä huudetaan kimpassa että huh, huh! Siedätystä ollaan harrastettu likan kanssa kadulla. Mulla on koirat ja tyttö potkii vieressä potkulaudalla. Enää siis emme huomioi röpinöitä kadulla. Muutenkin pojat on tosi fiksusti. Kun tulee fillari tms. annan seis-käskyn, kunnes ohi on kuljettu ja jätkät istuu hienosti paikoillaan!

Benzi on vieläki sellanen, että jos annan taluttimen toiselle, niin poika ei lähde, ennenku mä tulen ensin! Hyvä et luotto pelaa. Trimmiinkin kun oli menossa, mun piti kävellä huoneen ovelle että likka sai sen sisään. Kehut tuli jälkeen, kuinka ihanan helppo Benzi on työstää.

Hän on semmonen hassun hassu kakara ja niiiiiiiin mustis jos toista hellii. Heti tunkee ittensä väliin. Ja ei uskois kuinka hienosti ollaan opittu. Benzi menee kun palvelukoira konsanaan yhestä käskystä maahan! Varsinkin jos rustoa on tarjolla, ne on niin hupasia kun saa maahan-käskyn, ensin on Arska, jonka jälkeen hyppää Benzi Arskan etutassujen päälle maate!

Sen jälkeen nuo syö joko takamukset, selät tai kuonot vastakkain.

Oi autuutta!

Terveisin Anne, Benzi ja Arska

Ajankohtaista

SOS-KERÄYS

Koronaviruksen takia todellinen huoli on kaduilla elävien koirien ja kissojen ruuan saanti. ...


Tiedotus

TIEDOTUS JA HÄTÄAPUKERÄYS! Bulgaria on julistanut hätätilan maahan tänään (13.3.20) kuukaudeksi. ...


Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen 21.3.2020 --------------------------------------- Hei Yhdistyksen ...


Lahjoituskuorman lähettämis keräys

APUA TARVITAAN LAHJOITUSKUORMAN LÄHETTÄMISEEN! 🐾 Keräämme tällä hetkellä varoja vuoden ensimmäisen ...


Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...