Big Chickenleg, nykyisin Onni

Onni

Hei ystävät!

On tiistai 14.12.2010, esikoiseni esikoistyttären syntymäpäivä eikä siinä vielä kaikki; olen illalla lähdössä Helsinki-Vantaan kentälle vastaanottamaan Varnasta Budapestin kautta tulevia Monaa ja Tanjaa, jotka tuovat mukanaan neljä haukkua, joista kolme on vauvoja. Olen hivenen jännittynyt siitä miten heidän matkansa sujuu - onhan luokseni omaan kotiin tulossa n. neljän kuukauden ikäinen Onni-haukkuliini.

Iltapäivällä kuului kummia; Varnasta lähtevä kone onkin vaihdettu pienempään, eikä siinä ole lämmintä ruumatilaa, jossa osan koirista piti matkustaa. Tämän seurauksena oli alkanut koneen kapteenin kanssa neuvottelut koirien sijoittamisesta matkustamoon. 40 minuuttia myöhässä kone pääsi nousemaan mukanaan nuo koiruliinit. Huh huh, kyllä jännitti! Kaikkea matkalla kyllä aina voi sattua ja tapahtua.

OnniYöllä kahden jälkeen oltiin onnellisesti Turussa ja kotona. Onni-haukku oli ihmeissään ja tutki koko uuden kotinsa. Sen jälkeen hän ihasteli itseään peilistä aamu kuuteen asti. Nukuimme pitkälle aamupäivään, kunnes laitoin Onnin boksiinsa ja lähdimme porukalla viemään paria muuta koiraa omiin koteihinsa. Oli ilo havaita, että koirani pitää matkustamisesta. Ruoka myös maistuu hänelle. Parina ensimmäisenä päivänä hän teki asiansa sanomalehden päälle, sen jälkeen on asiat tehty ulos. Ainoastaan hihnassa kulkeminen ei häntä oikein innosta.

Nyt on taas kulunut muutama päivä siitä, kun aloitin kirjoittamisen. Joka päivä tuo Onnin eteen uusia asioita ja elämyksiä. Nyt hän jo nauttii lenkkeilystäkin ja hurmaa vastaantulijoita. Koirapuistossa on myös käyty jo muutaman kerran kahden tyttöhauvakaverin kanssa. Puistossa onkin ihana temmeltää ilman hihnaa juosten kilpaa ja sukellellen pehmeässä lumessa.

Olen itsekin saanut iloa elämääni Onnin kautta. Joka päivä hämmästelen hänen intoaan ja viisauttaan. Joitakin hetkiä päivässä Onni on jo opetellut olemaan yksin kotona. Siinäkin on tähän asti mennyt kaikki hyvin.

Suomeen tullessa Onni painoi n. kahdeksan kiloa, nyt hänen painonsa on 12,5 kiloa. Hampaiden vaihtoviikot on edessä, josta johtuen ehkä purulelut ja -luut ovat jatkuvassa käytössä. Huonekalut eivät ainakaan vielä ole olleet uhattuna.

Lenkkeilystä tuli mieleeni vielä, että kun olette koirienne kanssa lenkillä, niin kerätkää niiden jätökset pussiin ja viekää roskiin. Tämä siksi, että meidän käyttämillä poluilla näkee niitä turhan usein. Ei se suuri vaiva ole, kun sen ottaa asiakseen.

Se mitä sanoin ilosta elämääni tuossa aiemmin, niin tuntuu hyvältä, kun päivärytmini on muodostunut säännölliseksi. Vaikka joskus viikonloppuaamuna ei jaksaisi nousta ylös ja ulos, kun sen kuitenkin tekee on oma olo ja kunto aivan erilainen. Puhumattakaan raikkaan ulkoilman hyvistä puolista.

Olen iloinen siitä, että edes yhdelle koiralle olen pystynyt antamaan oman kodin. Toivon ja uskon, että hänkin on onnellinen. Onni on iloinen, vilkas, kiltti ja suloinen äidin karvakuono!

Terveisin,
Annika ja Onni Suomen Turusta

P.S. Ihmiset rakastakaa ja hoivatkaa luontokappaleita. Vaikka kuinka paljon niille annatte saatte ne moninkertaisesti takaisin; jaettu ilo on moninkertainen. 

Onni

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...