Big Chickenleg, nykyisin Onni

Onni

Hei ystävät!

On tiistai 14.12.2010, esikoiseni esikoistyttären syntymäpäivä eikä siinä vielä kaikki; olen illalla lähdössä Helsinki-Vantaan kentälle vastaanottamaan Varnasta Budapestin kautta tulevia Monaa ja Tanjaa, jotka tuovat mukanaan neljä haukkua, joista kolme on vauvoja. Olen hivenen jännittynyt siitä miten heidän matkansa sujuu - onhan luokseni omaan kotiin tulossa n. neljän kuukauden ikäinen Onni-haukkuliini.

Iltapäivällä kuului kummia; Varnasta lähtevä kone onkin vaihdettu pienempään, eikä siinä ole lämmintä ruumatilaa, jossa osan koirista piti matkustaa. Tämän seurauksena oli alkanut koneen kapteenin kanssa neuvottelut koirien sijoittamisesta matkustamoon. 40 minuuttia myöhässä kone pääsi nousemaan mukanaan nuo koiruliinit. Huh huh, kyllä jännitti! Kaikkea matkalla kyllä aina voi sattua ja tapahtua.

OnniYöllä kahden jälkeen oltiin onnellisesti Turussa ja kotona. Onni-haukku oli ihmeissään ja tutki koko uuden kotinsa. Sen jälkeen hän ihasteli itseään peilistä aamu kuuteen asti. Nukuimme pitkälle aamupäivään, kunnes laitoin Onnin boksiinsa ja lähdimme porukalla viemään paria muuta koiraa omiin koteihinsa. Oli ilo havaita, että koirani pitää matkustamisesta. Ruoka myös maistuu hänelle. Parina ensimmäisenä päivänä hän teki asiansa sanomalehden päälle, sen jälkeen on asiat tehty ulos. Ainoastaan hihnassa kulkeminen ei häntä oikein innosta.

Nyt on taas kulunut muutama päivä siitä, kun aloitin kirjoittamisen. Joka päivä tuo Onnin eteen uusia asioita ja elämyksiä. Nyt hän jo nauttii lenkkeilystäkin ja hurmaa vastaantulijoita. Koirapuistossa on myös käyty jo muutaman kerran kahden tyttöhauvakaverin kanssa. Puistossa onkin ihana temmeltää ilman hihnaa juosten kilpaa ja sukellellen pehmeässä lumessa.

Olen itsekin saanut iloa elämääni Onnin kautta. Joka päivä hämmästelen hänen intoaan ja viisauttaan. Joitakin hetkiä päivässä Onni on jo opetellut olemaan yksin kotona. Siinäkin on tähän asti mennyt kaikki hyvin.

Suomeen tullessa Onni painoi n. kahdeksan kiloa, nyt hänen painonsa on 12,5 kiloa. Hampaiden vaihtoviikot on edessä, josta johtuen ehkä purulelut ja -luut ovat jatkuvassa käytössä. Huonekalut eivät ainakaan vielä ole olleet uhattuna.

Lenkkeilystä tuli mieleeni vielä, että kun olette koirienne kanssa lenkillä, niin kerätkää niiden jätökset pussiin ja viekää roskiin. Tämä siksi, että meidän käyttämillä poluilla näkee niitä turhan usein. Ei se suuri vaiva ole, kun sen ottaa asiakseen.

Se mitä sanoin ilosta elämääni tuossa aiemmin, niin tuntuu hyvältä, kun päivärytmini on muodostunut säännölliseksi. Vaikka joskus viikonloppuaamuna ei jaksaisi nousta ylös ja ulos, kun sen kuitenkin tekee on oma olo ja kunto aivan erilainen. Puhumattakaan raikkaan ulkoilman hyvistä puolista.

Olen iloinen siitä, että edes yhdelle koiralle olen pystynyt antamaan oman kodin. Toivon ja uskon, että hänkin on onnellinen. Onni on iloinen, vilkas, kiltti ja suloinen äidin karvakuono!

Terveisin,
Annika ja Onni Suomen Turusta

P.S. Ihmiset rakastakaa ja hoivatkaa luontokappaleita. Vaikka kuinka paljon niille annatte saatte ne moninkertaisesti takaisin; jaettu ilo on moninkertainen. 

Onni

Ajankohtaista

Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018

Kevään yhteistilaus-kampanja 1.2.-28.2.2018. Suunnittelemme kevään ruokalistaa. Olemme jälleen ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...


Syksyn yhteistilaus-kampanja on päättynyt

Syksyn yhteistilaus-kampanjan tuotto hienot 736 euroa! Kiitos kaikille lahjoittajille. Näin te ...


Bradatko etsii ikiomaa kotia Suomessa

Bradatko sai kodin kotihoitajansa luota! Uros, syntynyt n. 2015 kesällä Katso kotihoitajan pitämää ...


Ruska etsii uutta kotia Suomessa

Ruska sai uuden kodin Narttu, syntynyt 2009, erityisadoptio Kodinvaihtaja, joka etsii uutta kotia ...


Pihakirppis Ylöjärvellä 29.7.2017 klo 12:00 alkaen

Tervetuloa kirppistelemään ja viettämään mukavaa kesäpäivää hyväntekeväisyyshengessä 29.7. klo 12:00 ...