Toimintakertomus 2017

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Toimintakertomus 1.1-31.12.2017


Kodittomat Bulgarian Koirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Lahdesjärven ABC:n kokoushuoneessa Tampereella 26.3.2017

YLEISTÄ

Vuosi 2O17 oli vapaaehtoistoimintaan perustuvan Kodittomat Bulgarian Koirat ry:n yhdeksäs tilikausi. Yhdistyksemme periaatteen mukaisesti edistimme kodittomien koirien ja kissojen hyvinvointia Bulgarian mustanmeren rannikolla. Pyrimme parantamaan eläimiin kohdistuvia asenteita sekä auttamaan taloudellisesti vähävaraisia koiratarhoja, jotka huolehtivat katukoirista ja -kissoista.

Jäsenet ja avustukset

Tilikauden päättyessä jäsenten määrä oli 43. Avustuksia Bulgariaan on annettu 6130 €, ja avustukset on rahoitettu jäsenmaksuista, jäsenten antamista lahjoituksista, muista lahjoituksista, kummikoiratuloista, tarhakummituloista, kissojen sterilointikummituloista, Eläiniystäväpäivän myyntipöytätuloista, pihakirppiksestä, Eläintenviikon tapahtuman tulosta ja yhdistyksen Facebook-sivuilla olleista huutokaupoista sekä järjestetyistä kampanjoista.

Sääntömuutokset

Yhdistyksen sääntöihin ei tullut muutoksia.

Rahankeräyslupa

Viime vuonna uudistamamme rahankeräyslupa RA/2016/321, (7.7.2016) on voimassa kaksivuotiskauden ja päättyy 31.5.2018. Rahankeräystilimme on säilynyt samana FI7540550010514004.

Verottaja

Yhdistys kuuluu verottajan rekisteriin ja sillä on Y-tunnus (Y-tunnus 2336997-8.). Tilikauden päätteeksi teemme veroilmoituksen toiminnastamme, jonka jälkeen meillä on mahdollisuus saada todistus verosta vapautuksesta.

Evira, TRACES ja aluehallintovirasto

Rekisteröitymisemme Eviran eläinten terveys- ja hyvinvointi-yksikön rekisteriin, välitettäväksi tarkoitettujen koirien, kissojen, frettien ja hillerien tuojaksi, on uusittu tänä vuonna. Nykyinen voimassaolo jatkuu 28.6.2020 (3652/0521,/2017) asti.

Käytännön toimintaa

Kavarnan katukoiratarhan tukeminen

Tarhalle on hankittu lääkkeitä, koiran- ja kissanruokaa, hoidettu eläinlääkärin apua tarvitsevat koirat ja kissat sekä jatkettu tarhan kattavaa sterilointiohjelmaa.
Ruoka tarhalle hankitaan edelleen paikallisesta lemmikkieläinkaupasta, jonka kanssa meillä on voimassaoleva tilaus-toimitus-laskutus sopimus. Yhteistyömme tuon lemmikkieläinkaupan kanssa on toiminut moitteettomasti. Paikallisesta supermarketista on hankittu koirien ja kissojen jouluruoka.
Lisäksi Varnassa on hankittu koiranruokaa kotihoitokodissa olleille/olevalle kotihoitokoiralle sekä maksettu kotihoitajan huolehtimien katukoirien eläinlääkäri ja sterilointikuluja. Olemme osallistuneet myös Varnassa järjestettyyn katukoirien jouluruokailun kustannuksiin.
Tarhan kissojen ja koirien rokotukset on tehty tänä vuonna taas keväällä. Jokavuotisissa rokotuksissa koirat saavat rabies-rokotteen lisäksi viitosrokotteen, joka suojaa penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja leptospiroosia vastaan. Kissat saavat rabies-rokotteen lisäksi kolmoisrokotteen, joka suojaa kissaruttoa ( Panleucopenia) ja herpesviruksen ja caliciviruksen (Rhinotracheitis ja calicivirosis) aiheuttamaa kissainfluenssaa vastaan.
Madotukset koirille ja kissoille on tehty keväällä ja syksyllä. Ulkoloisia on häädetty niskaan laitettavalla Advantix-liuoksella. Myös tarhalle vietyjä lahjoituksena saatuja punkkikarkotteita on käytetty.
Suomesta on viety lahjoitustavaraa lentokilojen mahdollistamissa rajoissa.
Keväällä aktiivijäsen sponsoroi lahjoituksina keräämänsä pehmolelut ja tennispallot pakettilähetyksenä tarhalle. Koirien ja kissojen virikeleluiksi. Samassa lähetyksessä matkasi myös muutamia lahjoituksena saatuja ruoka/vesikuppeja sekä valjaita ja taluttimia.
Jouluksi paketteina lähetettiin lahjoituksena saatuja tarvikkeita, vitamiineja, ravintolisiä, peitteitä ym. sekä HempRefine Oy:n lahjoittama 95 kiloa Koppikuitua koirankoppien sekä kissanpetien pehmikkeeksi. Näiden pakettien kustannuksiin osallistuivat sekä aktiivijäsenet että muut lahjoittajat. Kuljetukset järjesti Shipit.fi

Kummikoiratoiminta ja sterilointikummius

Jatkoimme kummitoimintaa sekä yksittäisten tarhalla olevien koirien tukemiseksi (kummikoirat) että yleisesti tarhalla koirien ja kissojen tukemiseksi (tarhakummit) sekä kissojen sterilointikummiutta.

Sterilointi

Yhdistys on tilikauden aikana kustantanut tarhan 11 koiran ja 3 kissan steriloinnin.
Yhdistys ei käytä paikallista eläinlääkäriä sterilointeihin niiden huonon laadun ja koettujen ongelmien vuoksi, vaan steriloinnit tehdään edelleen Varnassa länsimaiseen työskentelyyn orientoituneella, kokeneella eläinlääkärillä.

Adoptiotoiminta

Tilikauden aikana yhdistyksen kautta Suomeen on muuttanut 12 koiraa. Melli, Pipsa, Aleks, Kiki, Vylcho, Hope, Pesu, Liziska, Asya ja Simi suoraan omiin koteihinsa sekä Bradatko ja Poka kotihoidon kautta omiin koteihin. Oman kodin Bulgariasta on saanut Siru, joka sai kodin kotihoitajaltaan.
Ruska, joka muutti Suomeen omaan kotiin vuonna 2011 sai uudelleensijoituksen kautta uuden kodin tämän vuoden syyskuussa.
Suomeen tuoduilla koirilla on mikrosiru ja lemmikkieläinpassi, niille on annettu riittävän ajoissa ennen matkaa rabiesrokotus ja ns. viitosrokotus, joka sisältää rokotteen penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja leptospiroosia vastaan. Lisäksi koirille on tehty ekinokokkoosimadotus sekä sisä- ja ulkoloishäädöt. Koirille on tehty myös Leishmania-, sydänmato-, babesia-, anaplasmoosi-, borrelioosi- sekä ehrlikkioositesti.
Tämän vuoden toukokuussa lentoyhtio BlueAir on aloittanut uuden suoran lentoyhteyden Romanian Bukarestista Helsinkiin. Lennoille otetaan myös koiria. Bulgarian lomalentokauden päätyttyä olemme käyttäneet tätä yhteyttä lokakuussa ja joulukuussa. Koirien matka Bulgariasta Bukarestin kentälle hoidetaan koirien ja kissojen kuljetuksiin rekisteröidyllä eläinkuljetuksella. Tracesiin Romania merkitään kauttakulkumaana.

Kotihoitotoiminta

Adoptiotoimintaan liittyvä toiminta. Kotihoitoon voidaan tuoda tarhalta koira, jonka on parempi odottaa adoptiota kotihoidossa kuin tarhaoloissa. Kotihoitajalla on halu, taito ja kyky tarjota koiralle tilapäiskoti. Yhdistyksellä ei ollut tilikauden päättyessä koiria Suomessa kotihoidossa. Yksi koira on kotihoitopaikassa suomalaisessa perheessä Bulgariassa.

Tapahtumat ja kampanjat

Osallistuimme Eläinystäväpäivään Salon Plazassa 11.2.2O17.
Pihakirppis järjestettiin tänä vuonna Ylöjärvellä 29.7.2017.
Rokotuskampanja järjestettiin maaIis-huhtikuussa.
Ruokien yhteistilauskampanjat jakautuivat Kevätkampanjaan tammikuussa, Kesä kampanjaan touko-kesäkuussa ja syyskampanjaan syys-lokakuussa.
Facebookissa järjestettiin kaksi huutokauppaa. Syyshuutokauppa elo-syyskuussa sekä Joulu-huutokauppa marras-joulukuussa.
Eläintenviikon tapahtumaan Turun Skanssissa osallistuimme 7.1O.2O17
Joulukuussa järjestimme jo perinteeksi muodostuneen Jouluruoka ja joulupehmuste kampanjan. Tällä kertaa perinteisen oljen korvasi hamppukuitu HempRefine Oy:ltä. Joulukampanja järjestettiin Joulukalenterina, jossa luukuista löytyi kuvaus tarhan koirasta sekä katukoirien tilanteesta. Tämän kampanjan aikana lisäsimme sivuillemme uusia kummikoiria ja kodinetsijöitä.

Muut asiat

Tarkastus

Valvontaeläinlääkäri suoritti vuosittaisen yhdistyksen eläinkirjanpidon tarkastuksen 22.8.2017. Tarkastus oli eläinsuojelulain (247/1996) 39§:n mukainen tarkastus. Tarkastuksessa ei todettu puutteita.

Resurssit

Tänä vuonna olemme saaneet kaksi uutta aktiivijäsentä mukaan toimintaamme. Tämä on erittäin tervetullut muutos, sillä nyt tehtäviä on mahdollista jakaa useammille harteille.

Tarhakäynnit

Yhdistyksen jäseniä vieraili tarhalla vuonna 2017 viisi kertaa.

Ajankohtaista

Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...


Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, ...


Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!" Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli ...