Enkelit


TOPI

"Lähdit niin hiljaa,
että aamu vain kuuli.
Sylissään matkalle
sinut kantoi tuuli." ❤️

Ikäviä uutisia tarhalta. Aktiivimme löysi Topin kuolleena aitauksestaan. Syy kuolemalle on mysteeri, koska mitään ulkoisia vammoja ei koirassa näkynyt. ☹️


Hyvää matkaa Topi!

 

 

 

 

 

 


HAPPY

Anteeksi Happy, unelmamme ei ehtinyt auttamaan sinua <3 suureksi suruksi joudumme kertomaan, että Happy menehtyi koiratappelusta saamiinsa vammoihin.
Happy joutui muiden pihalauman koirien hyökkäyksen kohteeksi ja menehtyi 7.1 saamiinsa vammoihin.
Olemme niin pahoillamme ja surullisia tapahtuneesta.
Tarhalla on aloitettu rakennustyöt uusien tarhojen rakentamiseen, mutta vielä unelman toteuttamisesta uupuu 2 000 euroa.
Hapyn kohdalla valitettavasti unelma ei ehtinyt toteutumaan. Kaikki jäämme ikävöimään rakasta mummoa, joka ujosta tytöstä kasvoi rapsutuksia rakastavaksi.
Ikänsä tyttö kuitenkin oli hieman varautunut uusia ihmisiä kohtaan. Niin syvät arvet oli joku ihminen saanut aikaiseksi tytön katukoira ajalta.
Tällä hetkellä tarhat ovat aivan täynnä ja koiria ei ole mahdollista eristää.
Kukaan ei voinut tätä aavistaa.
Valitettavasti vanhat koirat joutuvat hyökkäyksen kohteeksi kun alkavat voimat vähenemään.
Lepää rauhassa Rakas ♥️


SCRUZZY

Ihmiset syntyvät siksi, että he voivat
oppia, miten eletään hyvä elämä. Että rakastetaan ja ollaan kilttejä toisilleen, eikö totta?
Sitten hän jatkoi: No siis, koirat tietävät jo tämän. Siksi niiden ei tarvitse elää niin pitkään.
Rakas Scruzzymme on lentänyt tähdeksi taivaalle eilen illalla. Mummun olikin jo ehkä aika lähteä ja sai tehdä sen tuttujen koirien ympäröimänä, omassa kodissaan, tarhalla. Scruzzy, Rähjä, Jodjanka, tyttö jota kukaan ei voinut olla rakastamatta eli lähes koko elämänsä tarhalla. Rähjä oli paimenen paras kaveri ja turva. Vahti joka huolehti niin tarhan kissan- kuin koiranpennuista. Koira joka rakasti kaikkia ihmisiä, niin pieniä kuin isojakin ja oli aina iloinen!
Lennä rakas lennä, tulet aina kulkemaan mukana sydämissämme. Scruzzy on nukkunut pois 13.9.2018


HECTOR

Pienen pieni maailmanmatkaaja on päässyt taivaan kotiin.

Hector katosi rokotuksen jälkeen ja etsintöjen jälkeen hänet löydettiin valitettavasti menehtyneenä 20.5.2018

Lepää rauhassa Hector.

 

 

​Suurkiitos kummille Minna M.

 

 

 

 

 


GIFLAN

GiflanJo vuosia tarhaa kotinaan pitänyt Giflan on rauhallisesti nukkunut pois 25.6.2017 leikkauspöydällä.

Pihakoirana vapaudesta ja koira- sekä kissakavereista nauttinut Giflan eli pitkän ja vauhdikkaan elämän - arviolta kaksitoistavuotisen.

Tarhalle, silloin noin kolmevuotias, Giflan haettiin läheisen koulun pihalta, jossa lapset ruokkivat sitä sämpylällä. Siitä nimi Giflan.
Giflanilla oli oikean pakaran päällä patti, jonka tilaa seurattiin. Lääkärikäynneillä oli todettu ettei se ollut kasvain, vaan lihaspatti, jonka leikkaukseen ei olisi aihetta, koska se ei haitannut liikkumista. Leikkaukseen lopulta kuitenkin päädyttiin, kun patti alkoi kasvaa.

Niityllä juoksemista rakastanut Giflan kirmaa nyt jälleen niityillä - edesmenneitten kavereittensa kanssa.

Suurkiitos kummeille Merjalle ja Tuoville.


MINTTU

MinttuMinttu, tuo paljon kokenut, kaunissilmäinen tyttö, jonka elämässä viime vuosina tapahtui paljon hyvääkin, on poistunut keskuudestamme 19-20.6.2017.

Matka lyhyeen ketjuun kytketystä lammasfarmin yksinäisestä vahdista, tarhan kautta omaa kotia etsimään, oli totta! Minttu oli tällä matkalla kehittynyt todella paljon. Me kaikki iloitsimme siitä ja tuntui, että Minttukin iloitsi ja oli onnellinen.

Mutta elämä on arvaamaton. Se päätti toisin. Minttu oli saanut uuden makuualustan. Sille alustalle hän oli asettautunut eilen illalla nukkumaan - rauhallista unta.

Nyt Minttu on vapaa juoksemaan vihreillä niityillä! Lepää rauhassa Minttu.

Suurkiitos kaikille Minttua tukeneille sekä Mintun kummeille Marjutille ja Katrille.


SCOOPY-DOO

Yksityisetsivänä tunnettu Scoopy-Doo on 7.7.2016 kuollut.

Pihalla oli kehittynyt kahakka pihakoirien kesken. Scoopy-Doo oli vahva luonne ja hän piti huolen ruuastaan ja reviiristään, sen muut kyllä tiesivät. Mistä kahakka alkoi, sitä ei tiedetä, ruokaa ainakin oli tarpeeksi kaikille.

Nyt oli jo eläkkeellä olevan Scoopy-Doon aika kuulla vielä kerran vapauden kutsu ja poistua sateenkaarisillalle. Scoopy-Doo eli hienon elämän vapaana ja kulki omia teitänsä, kun sille päälle sattui. Nyt vanhana hän kuitenkin viihtyi tarhalla ja tallin lähellä. Scoopy-Doon ikä oli arviolta 13 vuotta.

Suurkiitokset Scoopy-Doon kummeille Päivi P:lle ja Virpi S:lle

Lue Scoopy-Doon kertomus tästä


TIGER

tiger Tiger on nukkunut pois 11.5.2016. Hän ei lähtenyt kauemmaksi kuolemaan kuten monet vanhat eläimet tekevät, vaan nukkui pois ystäviensä ja kavereidensa ympäröimänä.

Myös Tigerille tarha on ollut elinaikainen koti, jonne hänet oli pelastettu yksin kulkemasta vain n. viisiviikkoisena. Tarha oli silloin vain muutaman koiran ja kissan koti. Hän sai elää  vapaana pihalla muiden pihakoirien kanssa ja oli kaikkien ystävä.

Viime aikoina Tigeria oli ruokittu lusikalla, hän oli syönyt vain pehmeää ruokaa, koska hampaita oli jäljellä enää vain neljä. Tiger eli onnellisena 14-vuotiaaksi.

Suurkiitokset Tigerin kummille Irene P:lle.


LEHMA

Lehma, elämän suuri taistelija, on lähtenyt sateenkaarisillalle 13.4.2016.

Lehman kohtaloksi koitui siihen törmännyt auto. Hänet löydettiin kuolleena tien penkalta.

Lehma vietti viimeiset vuotensa tarhalla, jonne hän tuli elokuussa 2013 huonossa kunnossa, nälkäisenä, aneemisena, sairaana ja kastraatiohaava tulehtuneena. Ilmeisesti myös jo silloin oli auton tönäisemä.

Tarhalla Lehmalle koitti uusi elämä, kun hänen vaivansa hoidettiin pois. Lehman viimeiset vuodet olivat onnelliset oman lauman rakastettuna jäsenenä.

Lehman kummeja olivat Susanna S-P.  ja Jaana H.


VULZO

Vulzo, Kavarnan liehukorva

Vulzo, Kavarnan liehukorva, menehtyi ilmeisesti koiratappelussa 31.1.2016. Hänet löydettiin naapurustosta, 300 metrin päästä.

Vulzo eli lähes koko elämänsä tarhalla pihakoirana, joka sai vapaana liikkua ympäristössä koirakaveriensa kanssa.

Tyttö tuli toimeen kaikkien kanssa ja ehti saavuttaa kunnioitettavan 14-vuoden iän.

Suurkiitokset Vulzon kummille Raija A:lle.

 

 


BELZO

Belzo-pappa

Belzo nukkui pois 30.11.2015 Pieneläinklinikalla. Bulgariasta elokuussa 2014 tuotu koira ehti olla luonamme noin vuoden ja kolme kuukautta. 

Yli 13-vuotiaan koiravaarin lonkat olivat huonossa kunnossa ja jalkavaivojakin oli. Niinpä kävelylenkit olivat enää lyhyitä tassutteluja ja koiran elämänhalu ja vireys alkoivat hiipua. 

Emme halunneet pitää Belzoa loputtomiin vain hänelle määrätyn särkylääkityksen varassa ja pelkästään odottaa, että hieno koira käy vieläkin vaivaisemmaksi ja kivuloiseksi pääsemättä enää liikkeelle loppusyksyn ja talven jäisillä kaduilla.

Viimeisten viikkojensa aikana Belzo ei päästänyt minua silmistään enää lainkaan ja torkkui kaiket päivät aivan jalkojeni juuressa.

Välillä hän sentään nousi seuraamaan tekemisiäni työpöydän äärellä iso kuono reiteni päällä silmissään mitä mukavin ja ymmärtäväisin ilme.

Meillä olikin Belzon kanssa paljon juttelemista kaikista ihmisten viimeaikaisista kohelluksista. Belzo lienee ollut kannallani ainakin mitä maailmalla esiintyvään turhaan haukkumiseen ja jonninjoutavaan irvistelyyn ja nujakointiin tulee. Belzo oli nimittäin mitä lempein ja rauhallisin ukkeli, josta luopuminen on ollut meille kovin raskasta.

(7.11.2015, A&P)


 

REXINA

rex

Rexina on kuollut aivan hiljan elokuun loppupuolella 2015. Tarkka päivämäärä ja kuolinsyy eivät ole vielä selvillä, mutta aivan lyhyen puhelun perusteella kyseessä oli ilmeisesti suolitukos tai muu sen kaltainen, ilmeisesti ikään liittyvä syy. Asia selviää ja kerrotaan heti, kunhan tietoa saadaan lisää.

Joka tapauksessa jo iäkkään Rexinan terveys oli horjuva ja se oli loukannut anturaansakin. Sitä hoidatettiin eläinlääkärillä, viimeksi heinäkuussa, ja kahdesti leikattu jalka ehti parantua niin, että Rexina varasi sille ja oli taas pihatouhuissa mukana. 

Rexina oli yksi tarhan hienoimmista ja mieleenjäävimmistä koirista ja myös isännän Alexinin suosikki.  Rexina olisi jopa halunnut asua sisällä asunnossa toisin kuin monet muut tarhan koirat. Tarhan ja tilan oloissa sellainen ei ollut mahdollista.

Vaikka Rexinasta muiden koirien lailla huolehdittiin niin hyvin kuin olosuhteiden puolesta mahdollista, se olisi ansainnut enemmän. Rexinahan omisti koko elämänsä vain sille, että saisi oman ihmisen. Noin ei kuitenkaan käynyt. 

Suurkiitokset Rexinan kummille Sari O:lle. 


BORIS

Shishchon kuolema vaikutti lauman hierarkiaan, sillä Shishcho oli tarhan johtajakoira. Johtajan kuoleman jälkeen tarhalla on esiintynyt jonkin verran valtataistelua ja ilmeisesti yhden tällaisen taistelun seurauksena Boris oli löytynyt kuolleena. Boris oli ollut tarhan pihalla vapaana Shishchon kuoleman jälkeen, sillä aikaisemmin koirat eivät olleet tulleet keskenään toimeen.

Shishchon kuoleman jälkeen ajattelimme, että oli aika Boriksenkin päästä touhuamaan piha-alueella vapaana, sillä ei ole koiranelämää joutua olemaan yksin. Valitettavasti kävi sitten niin, että Boris joutui kahakkaan muiden koirien kanssa eikä selvinnyt. Boriksen viimeiset viikot olivat kuitenkin onnelliset ja se heilutti iloisena häntää pihalla, kun pääsi viimeinkin touhuamaan vapaana.

Olemme hyvin surullisia kun joudumme ilmoittamaan näin ikävistä uutisista. Tiedämme, että etenkin Boriksella oli monia tukijoita ja kummeja, jotka jäävät varmasti kaipaamaan poikaa. Jos mitenkään olisimme arvanneet, että näin tulisi käymään, olisimme yrittäneet pitää Boriksen turvassa. Tarhalla on kuitenkin niin paljon koiria, että tarhan väki ei pysty millään pitämään kaikkia koko ajan silmällä.

Kiitos vielä Boriksen tukijoille, avullanne Boris kuntoutui eikä sen tarvinnut tuntea vilua ja nälkää. Boris käveli tarhalle itse tammikuussa 2012 hyvin sairaana ja huonokuntoisena, mutta pikkuhiljaa Boriksen kunto hieman parani. Boris toimi tarhalla ollessaan useamman pentueen ”lapsenvahtina”, eli se asusteli samassa aitauksessa pentujen kanssa ja piti niille seuraa. Boris menehtyi elokuussa 2013.


OSCAR

Oscarilla todettiin jokin aika sitten maksasairaus, ja poika ehti saada lahjoituksena Suomesta asti erikoisruokaa sairauteensa vain muutamia viikkoja sitten. Valitettavasti Oscarin kunto kuitenkin heikkeni nopeasti eikä maksa lopulta enää toiminut.

Oscar oli iäkäs koira jolla oli takana monivaiheinen historia. Oscar oli kiltti ja lempeä luonteeltaan ja olisimme toivoneet Oscarin vielä elämänsä loppupuolella pääsevän omaan kotiin. Oscar sai kuitenkin elellä viimeisen vuotensa rauhassa tarhalla. Oscar menehtyi heinäkuussa 2013.

 


SHISHCHO-PISHCHO

Shishcho-Pishcho oli isoksi koiraksi jo iäkäs, noin 13-vuotias. Shishcho oli laumanvartijakoira ja hallitsi koko maatilaa. Iso ja uljas olemus riitti pitämään vallan pojalla. Uskomattoman uskollinen ja aivan mahtava koira tutuille. Sarakatsaninkoira rodultaan ja hyvin rotumääritelmän mukainen. Aleksille äärettömän rakas koira, joka oli hankittu suojelemaan lehmiä ja hevosia.

Yhtenä päivänä koiran kunto kuitenkin romahti, mikä johtui ilmeisesti suolitukoksesta. Shishcho vietiin eläinlääkäriin, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Itsenäisestä laumanvartijaluoteestaan huolimatta Shishcho antoi Minnan harjata itseään pitkään viimeisimmän vierailumme aikana, ja muistelemme haikeina kuinka rennosti Shischo makoili tarhan pihalla ja nautti turkinhoidosta. Shishcho jää muistoihimme tarhan uutterana vahtina. Poika menehtyi kesäkuussa 2013.


LEO

Tämä poika löydettiin huhtikuun ensimmäisenä päivänä (2011) Kavarnan kadulta, jonne se oli hylätty ilmeisesti ison, selässä olleen kasvaimensa vuoksi.

Leo vietiin samantien Varnaan lääkäriin ja selästä poistettiin 5,7 kilon kasvainmöykky. Käytännössä Leon koko selkäviiva on nyt leikkausarpea. Laihassa kunnossa oleva Leo on nyt tarhalla ja toipuminen isosta leikkauksesta on alkanut. Ruoka maittaa, mutta kovasti poika on varuillaan ja arka ihmisiä kohtaan. Leon korvat on typistetty, se on aikoinaan ollut tavallista keskiaasianpaimenkoirille. Leon arvioitu ikä on n. 10 vuotta.

Leo oli lopettanut syömisen ja eilen hänet toimitettiin Varnaan eläinlääkäriin. Eläinlääkärin kokeissa tuli selville, että Leolla oli myös krooninen munuaistauti. Leo joi paljon vettä. Leolle määrättiin lääke, jolla alennetaan fosfaattien määrää ruoassa. Suunnittelimme tänään munuaispotilaalle sopivaa ruokavaliota. Leo ei silti suostunut enää syömään muuta kuin lihalientä.

Illalla saapui suruviesti - Leo on kuollut! Leo menehtyi toukokuussa 2011.

Ajankohtaista

SOS-KERÄYS

Koronaviruksen takia todellinen huoli on kaduilla elävien koirien ja kissojen ruuan saanti. ...


Tiedotus

TIEDOTUS JA HÄTÄAPUKERÄYS! Bulgaria on julistanut hätätilan maahan tänään (13.3.20) kuukaudeksi. ...


Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen 21.3.2020 --------------------------------------- Hei Yhdistyksen ...


Lahjoituskuorman lähettämis keräys

APUA TARVITAAN LAHJOITUSKUORMAN LÄHETTÄMISEEN! 🐾 Keräämme tällä hetkellä varoja vuoden ensimmäisen ...


Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...