Kotia etsivät koirat

Mikäli sinusta tuntuu, että voisit tarjota kodin jollekin näistä koirista, lue täältä lisää adoptiosta!


Tserno

Uros. Syntynyt n. 2008. Erityisadoptio.

Tserno

Hei olen Tserno!

Olen vuonna 2008 syntynyt poika ja nimeni olen saanut mustasta väristäni. Tserno kuten Tserno more - Mustameri.

Olen ollut täällä tarhalla melkein koko ikäni. Niin kauan, ettei kukaan muista miten tänne päädyin. Aluksi asuin aitauksessa, mutta nyt pihakoirana jo muutaman vuoden.

Rakastan! Ihmisiä ja ruokaa - varsinkin ihmisiä, joilta saa ruokaa. Olenkin aina ensimmäisenä paikalla, kun on ruoan jako käynnissä. Sanovat, että sen muka huomaisi jostain. Pidän myös herkuista ja jos huomaan ruokakuormassa jotain namia, niin menen ja otan. En malta aina odottaa. Siinä mielessä olen vähän samanlainen kuin Peppi Pitkätossu.

Täällä pihalla minulla on kissa- ja koirakavereita, joiden kanssa tulen tosi hienosti juttuun. Ehkä se on tämä karisma, jota minulla on. Vaikka itse sanonkin olen aika voimakas sekä fyysiseltä että muulta olemukseltani. Mutta en siis millään tapaa kuitenkaan ole vihainen.

Ihmisiä kun menen tervehtimään, niin heilautan ensin takapuoleni heille rapsuteltavaksi. Se on heidän mielestään hauska tapa, itse ajattelen sitä tavaramerkkinä, jonka olen keksinyt erottuakseni edukseni.

Kun ajattelen mahdollista kotia itselleni, niin mielestäni siinä kodissa pitäisi jo olla koirakokemusta. Siten minun ei tarvitsisi uusille ihmisilleni ihan kaikkea opettaa. Sanovat, että voin ehkä olla hieman dominoiva muita koiria kohtaan. Mutta en mielestäni ole ilkeä.

Jos sinä haluaisit minulle sen kodin tarjota, niin yhdistys on luvannut maksaa puolet kulukorvauksestani. Olen siis erityisadoptiossa.

Sydämellisin terveisin
sinun Tsernosi!

P.S. Jos kiinnostuit minusta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.


Laika

Naaras. Syntynyt n. 2012

LaikaHei olen Laika-tyttö, n. vuonna 2012 syntynyt kaunotar.

Silloin, kun kaksi suomalaista naista löysi minut kadulta leipomon edestä, olin tosi laihassa kunnossa ja onnuin yhtä jalkaani. He toivat minut tänne tarhalle turvaan muiden koirien joukkoon.

Täällä olen saanut syödä ja toipua rauhassa. Nyt jalkani on parantunut ja tykkään leikkimisestä. Viihdyn koirakaverieni kanssa, joskus leikkiessä on kuitenkin pakko vähän pompottaakin niitä.

Pidän myös kovasti ihmisistä ja tietenkin haluaisin myös oman kodin, jossa minulla olisi ikioma ihminen. Sillä ihmisellä ja kodilla pitäisi olla minulle aikaa. Yhdessä olisi tosi kivaa tutkia ympäristöä ja leikkiä. Seikkailla turvallisesti - yhdessä. Lukeeko sinun sydämessäsi Laika?

Jos kiinnostuit minusta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.


Gergana

Narttu. Syntynyt 2017.
Tuli 21.1.2018 Suomeen kotihoitoon.

GerganaHei!

Gergana täällä! Minut löysi roskiksesta saman niminen kiltti nainen hänen ystävänsä kanssa.

Minut sekä siskoni oli sinne heitetty vain muutama päivä syntymäni jälkeen. Nämä ihanat naiset ottivat meidät kotiinsa ja koska olemme sitkeitä tyttöjä selvisimme pulloruokinnalla ja nyt vielä minä olen tarhalla odottamassa oman kodin löytymistä. Siskoni Asya sai jo kodin Suomesta.

Luonteeltani olen iloinen ja näin vauvana innokas tutkimaan paikkoja ja touhuamaan. Olen kova leikkimään! Piirileikissä unohtuu kaikki muu, joskus kissakin tulee leikkiin mukaan.

Mutta vaikka täällä on paljon eläinkavereita, niin ihminen on minun mielestäni ihan ehdottomasti se numero yksi. Vaikka ihminen minut roskana heittikin pois, silloin kun emme vielä siskoni kanssa mitään maailmasta tienneet.

Uskon kuitenkin, että jostain löytyy se oikea ihminen, joka osaa arvostaa myös minua ja meistä tulee elinikäiset ystävät.

Jotta olisin lähempänä unelmaani, sitä omaa oikeaa kotiani, niin matkustin sinne Suomeen kotihoitoon. Toivonkin tapaavani sinut pian!

Olen vielä kasvuiässä ja minusta odotetaan tulevan keskikokoinen. Minut on sterilisoitu.

Jos kiinnostuit minusta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 

Tässä seuraavassa kuvassa olemme me, siskoni Asya ja minä siinä oikealla. Me oltiin täällä tarhalla Bestikset ja melkein Samikset.

Ja seuraavassa kuvassa on 'kenguru-jengin' piirileikki vauhdissa!

Alimmaisessa kuvassa olemmekin sitten tankkaamassa. Kissa kutsui luoksensa pizzalle, eihän me kunnon kavereina voitu kieltäytyä. Vaikka ois meillä muutakin purtavaa ollu.

Asya ja Gergana vauhdissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piirileikin hulinaa

 

 

 

 

 

Pizzalla kissan kanssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Saya

Narttu, syntynyt 2011. Erityisadoptio.

Saya syyskuussa

Heippa suomalaiset! Mä oon Saya.

Sanovat, että melkoinen energiapakkaus ja vähä rajaton innostuessani, mutta kai tää ikä alkaa jo mua vähä rauhottaan.

Mulla on ollut joskus koti, jossa kuulemma asuin pari vuotta. Välillä mä kuitenkin jouduin oleen pitkiäkin aikoja erossa mun omistajasta sen työn takia ja joku muu hoiti mua tai olin jossain hoidossa. Sit se mun emäntä vaan kerran yhtäkkiä antoi mut jollekin miehelle joka toi mut tänne tarhalle. Nää tyypit sanoo et se ois ollu vuosi 2013, kuka näitä vuosia oikeesti laskee?

Mä oon odotellut sitä uutta omaa kotia tääl ny jo tooosi piiitkään ja monta vuotta, nuo ei voi väittää enää että vaan pari kuukautta. Kyllä uskon iteki, että musta ihan kivan kaverin joku vielä sais. Osaan olla rauhallinenkin ku ei tällänen 6v. ny enää ihan jatkuvasti jaksa riehua ja innostua. Paitsi jos mä joku päivä saan kuulla et just sä haluut mut sinne sun kotiin Suomeen, niin innostun ja kovaa!

Mutta lupaan että osaan kyllä sit jossain välissä rauhottuakin. Ja sanonta - vanha koira ei uusia temppuja opi - ei päde muhun, mä opin mitä vaan jos sä jaksat mua kärsivällisesti ja lempeesti opettaa.

Mä oon aika pieni n.30cm korkee ja painan n.15kg, mutta tahtoa ja voimaa musta kyllä tarvittaessa löytyy. Ja sanovat et jos joskus innoissani hyppään vasten niin 15kg voi tuntua 50kilolta. Tiiä sit mitä sillä meinaavat. Niin ja tietysti mut on steriloitu.

Jos kiinnostuit minusta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

Saya on erityisadoptiossa, eli yhdistys maksaa puolet kulukorvauksesta.

 


Bruno ja Sparki

Urokset, syntyneet alkuvuonna 2017

Sparki

Bruno

Moikka suomalaiset!
Me ollaan Bruno ja Sparki!
Aika komeet veljekset, eikö? Tai niin nuo ihmiset sanoo. Me ollaan nyt ehkä jotain puolivuotiaita eli meikäläiset kasvaa isoiksi ja vahvoiksi pojiksi.
Meikäläiset löysi joku ihana ihminen roskiksen vierestä pahvilaatikosta ku oltiin ihan pikkupoikia. Se ihminen oli kuulemma kuvaillu meitä näin
"Pienokaiset loytyivät, kuten niin surullisen usein täällä, roskalavan vierestä pahvilaatikosta. Ja luonteesta sen verran, että ovat auki maailmalle, uteliaita, raisuja, kun lapsia ovat. Ei sen kummempia pomotteluja ja toiset koirat menee kuin vettä vaan, kuten kissatkin. Ihmisiin suhtauvat heti varauksetta ja pelotta. Ovat todella tasapainoisen tuntuisia ja uskon, että pienellä koulutuksella ja iänkarttumisella raisuuskin tasaantuu."
No aika hyvin osas meistä kertoa. Nyt ollaan jo vähä isompia poikia mutta hei, edelleen tykätään touhottaa. Ja joku ihmispentu, oliko se nyt lapsi, oli täälä ja me tykkättiin siitä! Onko niitä lisää siel Suomessa?
Me kyllä ehkä tarvitaan koti jossa pääsee pehmoseen nukkumaan ja joka jaksaa meiän kanssa touhata. Niin ja kuulemma sen kodin pitää jaksaa opettaa meille jotain käytöstapojakin, mitä sitten lienevätkään!? Ja vaikka me tykätäänki toisistamme niin ehkä riittää et päästään molemmat vaan Suomeen ja sit jollain rehveillä nähään toisiamme ku siel kuulemma sellaisiakin järjestetään. No nyt tuli nii pitkä teksti et pakko mennä jo leikkiin. Mut onneks noi ihmiset hoitaa loput!

Bruno ja Sparki leikkivät

Jos kiinnostuit meistä, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 


Rufas

Uros, syntynyt n. 2014, kastroitu.

Rufas

 

Rufas on ystävällinen ja hyvin energinen poika. Tarvitsee aktiivisen kodin, jolla on jo ennestään koirakokemusta.

Rufas tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on sen verran dominoiva, ettei suositella samaan kotiin toisen vahvan koiran kanssa.
Rufas on myös hyvin kookas, joten helposti voi kaataa pienemmän ihmisen vain riehakkuudellaan. Emme siis suosittele poikaa perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Jos kiinnostuit Rufaksesta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 


Nelli

Narttu, syntynyt 11/2016

Nelli huhtikuussa 2017

Nelli on syntynyt sisarensa Mellin kanssa rapistuneeseen autiotaloon ja ovat ainoat sisarusparvesta hengissä selvinneet. Selviytymisestä saamme kiittää Bulgariassa asuvaa suomalaisperhettä, joka haki silloin n. kuusiviikkoiset pennut luoksensa kotihoitoon ennen pakkasten tuloa.

Nyt Nelli painaa n.15 kiloa ja on energinen ja iloinen tyttö. Nellin säkäkorkeus on 45 cm.

Nelli haluaisi myös löytää ikioman kodin Suomesta. Sisko Melli on jo muuttanut Suomeen.

Nellillä on suloistakin suloisemmat luumusilmät, tummat ja lämminkatseiset. Nelli tykkäsi leikkiä pomokoiraa Mellille. Tyttö on sisäsiisti ja  tottunut toisiin koiriin. Hyörii aktiivisesti mukana kaikessa mitä pihalla puuhataan. Energinen tyttö, joka nauttii toiminnasta.

Nellillä on siru, passi ja rokotukset kunnossa. Nelli on sterilisoitu.

Jos kiinnostuit Nellistä, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 


Aristokrat (varattu)

Uros, syntynyt n. 2014

AristokratAristokrat on n. 25kg, kastroitu uros, Pitbullmix. Aristokrat on ollut tähän asti kotikoirana, mutta naapurit onnistuivat saamaan hänelle häädön, luopuminen oli vaikeaa, mutta rakastavat omistajat halusivat hänelle vielä mahdollisuuden ja toivat tarhalle uutta kotia etsimään.

Poika on kiltti ja sympaattinen, osaa kulkea hihnassa ja antaa hienosti tehdä hoitotoimenpiteitä.

Aristokrat elelee tarhassa neljän narttukoiran kanssa, mutta uroksista hän ei niin piittaa. Uudessa kodissa voisikin olla narttukoira kaverina, mutta ei kissoja.

Aristokrat

 

 

 

 

Aristokrat

 

 

 

 

 

 

 

Aristokrat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos kiinnostuit Aristokratista, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 


Topi, Tessu, Tarmo, Tero, Turo, Tuhka ja Taika

Syntyneet 2013

pojat

Vasemmalta: Topi ja Tarmo etualalla Tero ja Tessu takanaan. Saya, joka ei kuulu pentueeseen, näkyy valkoisine selkineen aivan takimmaisena.

Tarhan aitauksissa elävät, vuonna 2013 syntyneet pojat Topi, Tero ja Tarmo ovat kaikki ilmeisen adoptiokelpoisia, mutta ne tarvitsevat vilkkaina ja nuorina koirina sopivan perheen ja ympäristön. Emme suosittele pienten lasten perheeseen.

Katso kaikien nuorukaisten kuvat ja lue arvio adoptiokelpoisuudesta tästä >>


Malinka

Narttu, syntynyt n. 2009. Erityisadoptio

malinkaMalinka muistuttaa ulkonäöltään pientä belgianpaimenkoiraa - jotain paimenkoiraa Malinkassa varmasti on. Malinka seuraa paimenkoiran tavoin koko tarhan tapahtumia ja siellä missä tapahtuu Malinka on varmasti paikalla.

Malinka on hyvin itsenäisen oloinen, tyttö antaa kyllä silitellä silloin kun se neidille itselle sopii.

Malinka on pihalla vapaana muiden koirien kanssa eikä ongelmia tunnu olevan. Malinkan säkäkorkeus on n. 45 cm.

Malinka on erityisadoptiossa, eli yhdistys maksaa puolet kulukorvauksesta.

Lisää kuvia löydät Kuvagalleriasta.


Scruzzy

Narttu, syntynyt n.2009. Erityisadoptio.

ScruzzyKutsutaan myös nimellä Rähjä, on ihmisystävällinen, huomionkipeä neiti. Tyttö imee itseensä jokaisen hänelle annettavan huomionmurusen.

Scruzzy ei välttämättä sovi suuren koiralauman jatkoksi. Tyttönen on sen verran huomionkipeä, Scruzzy sopisi ainoaksi koiraksi tai sitten kiltin koirakaverin kumppaniksi.

Tahtoa tältä tytöltä löytyy ja kodin onkin varauduttava energiseen koiraan, joka ei sovi vain löhöilykaveriksi sohvalle. Scruzzy on steriloitu ja säkää tältä vilkkaalta tytöltä löytyy noin 50cm.

Scruzzy on erityisadoptiossa, eli yhdistys maksaa puolet kulukorvauksesta.

Lisää kuvia löydät Kuvagalleriasta.


Zani

Narttu, syntynyt n. 2008. Erityisadoptio.

ZaniOlen Zani ja kirjoitan sinulle kaukaa Bulgariasta.

Asun täällä tarhalla, mutta kovasti toivon, että tämä olisi vain väliaikaista, että jossain olisi se oma koti minullekin.

Olen kova vahtimaan ja pitämään huolta omistani. Vieraita koiria en päästä omaa aluettani lähelle, jos en heistä pidä. Mutta sehän on toisaalta hyvä, eikö niin? Sillä minun kanssani sinun ei tarvitse pelätä. Kunhan osaat opettaa minulle ne rajat joita tällainen minunlaiseni koira tarvitsee. Lapsiperheisiin minua ei suositella.

Sanotaan myös, että olen levoton ja energinen. Siihenkin tarvitsen sinun osaamistasi, jotta oppisin mikä on liikaa ja mikä sopivasti ja mihin tämän kaiken energiani voin purkaa. Ihmisille olen tosi ystävällinen ja luulen, että sinulle oma ihmiseni, olisin se kaikkein uskollisin ja lämpöisin ystävä koko elämäni ajan.

Älä siis pelästy sitä mitä kirjoitin. Ota minut haasteena, niin lupaan palkita sinut jokaisena yhteisenä päivänämme. Olisin hyvin, hyvin iloinen ikiomasta kodista sinun luonasi!

Yhdistys maksaa puolet tuontikuluistani.

Jos kiinnostuit minusta, lue ensin Adoptioinfo. Sen jälkeen ota yhteyttä Adoptiovastaavaan.

 


Mikäli sinusta tuntuu, että voisit tarjota kodin jollekin näistä koirista, lue täältä lisää adoptiosta!

Ajankohtaista

Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018

Kevään yhteistilaus-kampanja 1.2.-28.2.2018. Suunnittelemme kevään ruokalistaa. Olemme jälleen ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...


Syksyn yhteistilaus-kampanja on päättynyt

Syksyn yhteistilaus-kampanjan tuotto hienot 736 euroa! Kiitos kaikille lahjoittajille. Näin te ...


Bradatko etsii ikiomaa kotia Suomessa

Bradatko sai kodin kotihoitajansa luota! Uros, syntynyt n. 2015 kesällä Katso kotihoitajan pitämää ...


Ruska etsii uutta kotia Suomessa

Ruska sai uuden kodin Narttu, syntynyt 2009, erityisadoptio Kodinvaihtaja, joka etsii uutta kotia ...


Pihakirppis Ylöjärvellä 29.7.2017 klo 12:00 alkaen

Tervetuloa kirppistelemään ja viettämään mukavaa kesäpäivää hyväntekeväisyyshengessä 29.7. klo 12:00 ...