Kummikoirat

Dragon

Dragon oli jätetty talon pihaan ketjuun kun omistajat muuttivat pois, josta se päätyi tarhalle. Tarhalla Dragon saa ruokaa ja huolenpitoa. Kerrotaan hänestä lisää kuulumisia kunhan ensin tutustutaan häneen. Haluaisitko alkaa hänelle kummiksi ja turvata hänen elämäänsä tarhalla.

Dragonin kummit: Lena T & Riitta G

Haudi!

Olen ihana pieni pentu, joka tottelee nimeä Choco.

Löydyin Burgasin satama-alueelta, jonne emoni oli hylätty ja jossa hän minut ja sisarukseni synnytti. Olimme janoissamme juonneet sade vettä mihin työkoneista on vuotanut öljyä, minkä vuoksi pelastajamme luulivat meidät myrkytetyiksi.

Ensiksi minä olin reilu kaksi viikkoa klinikalla toipumassa, jonka jälkeen siiryin tarhan hyvään huomaan. Täällä minulle annetaan munuaisia tukevaa renal-ruokaa ja lisäravinnetta, ja korkeilta vaikuttaneet munuaisarvoni ovatkin osoittaneet madaltumisen merkkejä.

Olen kuitenkin yhä antibioottikuurilla sekä veriseurannassa. Ihmiset ovat kuulemani mukaan toiveikkaita, että voisin parantua kokonaan.

Tarvitsen apuasi!

Erikoisruokavalioni on kallis, kuin myös eläinlääkärikäyntini ja lääkkeeni.

Chocon kummit: Tarja H & Leena U

Hei!

Olen Cobra, kaunis ja kiltti koiranpentu.

Löydyin Burgasin satama-alueelta, jonne emoni oli hylätty ja jossa hän minut ja sisarukseni synnytti. Olimme janoissamme juonneet sade vettä mihin työkoneista on vuotanut öljyä, minkä vuoksi pelastajamme luulivat meidät myrkytetyiksi.

Ensiksi minä olin reilu kaksi viikkoa klinikalla toipumassa, jonka jälkeen siirryin tarhalle. Täällä minulla on virikkeitä ja seuraa, vaikka kaipaankin ajoittain äitiäni, joka sijoitettiin kotihoitoon heikon kuntonsa tähden.

Tarhalla saan munuaisia tukevaa lisäravinnetta sekä hintavaa Renal-ruokaa.
Minä ja Choco olemme tulehduksen takia paitsi antibioottikuurilla, myös veriseurannassa.

Etsin vähintään kahta kummia. Ryhtymällä kummikseni tuet hyvinvointiani ja huolenpitoani. Pyydän apuasi, jotta voisin parantua kokonaan!

Cobran kummit: Sari K & Minna M

Huhuu!

Huhuilen sinua, tuleva kummini!

Asun tällä hetkellä Bulgariassa asuvan suomalaisen Ninan luona kotihoidossa. Luonteessani on vahtikoiran vikaa ja pidän paitsi tarkasti tiluksia silmällä, myös uskollisesti omieni puolta.

Tykkään ihmisistä todella paljon, ja etsin itselleni sitä oikeaa! Olisitko se sinä, joka turvaisit elämäni täällä tarhalla? Vastineeksi lupaan laittaa sinulle kuulumisiani ja kuviani.

Terveisin,
uskollinen ystäväsi Zani

Zanin kummit: Riitta P & Airi V

Hei olen Tarmo!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri.

Täällä tarhalla asustan veljeni Teron kanssa samassa aitauksessa. Olen meistä sisaruksista rohkein ja rakastan ihmisiä yli kaiken, olenkin aina ensimmäisenä hakemassa huomiota ja läheisyyttä ihmisen tullessa aitaukseemme.

Olen kuulemma myös kotiaetsivissä, mutta sopivan kodin löytämisessä voi mennä aikaa. Täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Tarmon kummit: Birgitta L ja Hannele P

Hei!

Olen rakastettava koiravanhus Love, joka kaipaa kiireellisesti apuasi.

Löydyin kodittomien koirien valtaamasta Burgasin satamasta pentujeni Chocon ja Cobran kanssa.

Pääsin steriloitavaksi paikallisen eläinyhdistyksen toimesta, mutta pian satamaan palautuksen jälkeen kuntoni romahti pohjalukemiin.

Minut ja pentuni toimitettiin klinikalle, jonka kautta jälkeläiseni pääsivät tarhan käyttämän eläinlääkärin hoiviin toipumaan, josta he siirtyivät tarhalle. Haikein mielin luovuin heistä, mutta tiedän, että näin on parempi. Oma kuntoni ei riittänyt pennuista huolehtimiseen.

Minun kohdallani oli puolestaan selvää että tarha elämä ei tulisi minulle sopimaan. Vointiani seurataan aika ajoin eläinlääkärissä. Niinpä ihana Bulgariassa asuva suomalainen Niina lupasikin tarjota minulle eläke kodin yhdistyksen tukemana.

Munuaisarvoni ovat hälyttävän korkeat, minkä vuoksi olen loppuelämäni kalliilla Renal-ruokakuurilla – kertovat sen parantavan munuaisteni toimintaa. Minulla todettiin myös erchlikkia ja anaplasmoosi, joita yhdistyksen turvin lääkitään. Ikää minulla on arviolta reilu kymmenen vuotta.

Olen kiitollinen Kodittomat Bulgarian Koirat ry:lle, mutta tiedän heidän olevan taloudellisesti tiukoilla, sillä erikoisruokavalioni lisäksi tarvitsen rahaa eläinlääkärikuluihin mm. veriarvojeni seurantaa, ulkoloishäätöä ynnä muita toimenpiteitä varten.

Loven kummit: Tiina K, Annika S, Mari L & Mia S

Hei!

Olen Luna, yksi seitsemästä pennusta, jotka emomme synnytti syrjäisen Plovdivin kylän kadulle kesäkuussa 2019.

Yksi sisaristani on saanut uuden kodin, mutta me muut kuusi asumme tarhalla.

Joku totesi runollisesti, että olen nimeni mukaisesti kuin kuu: saatan pysytellä alkuun piilossa, mutta kun minuun tutustuu, valaisen tiesi.

Ensinäkemältä voin vaikuttaa ujolta ja varautuneelta. Vieroksun pieniä lapsia, kissoja sekä vahvaluontoisia koiria.

Odotan pääsyä kokeneeseen kotiin, jossa minulle annetaan aikaa ja tilaa reipastua.

Kun opin luottamaan ihmiseen, rakastan häntä ehdoitta. Ilahdun leikkihetkistä ja yhdessä touhuamista.

Ryhtyisitkö kummikseni?

Lunan kummit: Anita J & Katariina T 

Hei,

minä tottelen nimeä Teija!

Meidät löydettiin ihan pikkuisina naperoina muovikassista siskoni Mian kanssa. Pääsimme tarhalle, jossa isokokoinen uroskoira Boris otti meidät aluksi suojeluunsa.

Nyt emme turvamiestä enää tarvitse, sillä Mia muutti omaan kotiin Suomeen ja minä elelen tarhalla vapaana pihakoirana. Se sopii luonteelleni hyvin, vaikka onhan minulla täällä monia koira- ja kissakavereita!

Tahtoisin toki tulla siskoni perässä sinne Pohjolaan, mutta saan niin hirveän paniikin ahtaassa kuljetusboksissa, että revin boksin hajalle.

Toistaiseksi asun tarhalla, mutta ihmiset pähkäilevät, kuinka kuljetukseni voitaisiin järjestää.

Olisin ikionnellinen, jos saisin juuri sinut kummikseni!

Teijan kummit: Eeva T & Kerttu I

Hei olen Rosica!

Löydyin veljeni kanssa keskeltä peltoa, kun heinänhakureissulla ollut koiratarhan omistaja sattumalta huomasi heidät.

Meidät oli hylätty peltoalueelle, jonka lähimailla ei ole asutuksesta tai ravinnon saannista tietoakaan.

Olen luonteeltani ujo mutta utelias pieni tyttökoira. Enkä oikein vielä uskalla tulla ihmisen luokse, mutta seurailen touhuja tarkkaavaisena ja kiinnostuneena kauempaa.

Olen myös adoptiossa, mutta kunnes löydän sen rakkaan oman kodin tarvitsen kummeja tukemaan elämääni täällä tarhalla. Olisiko sinusta minulle kummiksi, kerron mielelläni itsestäni sinulle lisää.

Rosican kummit: Niina K & Carita F

Hei olen Tyyne, vuonna 2015 syntynyt neitonen.

Asustelen täällä tarhalla Paavo koiran kanssa samassa aitauksessa.

Ennen tarhalle tuloa asuin Paavon kanssa vanhan Rouvan luona 3 vuotta kunnes hän sairastui eikä pystynyt enään pitämään meistä huolta.
Onneksi hän kysyi meille turvapaikan tarhalta, eikä hylännyt meitä. Meistä on aina pidetty hyvää huolta ja olimmekin hänelle rakkaita.
Rakastamme ihmisen huomiota ja rapsutuksia.

Täällä me nyt asustelemme. ja kysyisinki haluasitko sinä alkaa kummikseni ja niin turvata elämääni tarhalla? Kiitoksena tästä voisin kertoa kuulumisiani täältä tarhalta ja voisin minä mukaan laittaa vielä kuvankin itsestäni.

Tyynen kummit: Kirsi F & Maarit K

Wuf!

Täällä sinua tervehtii tummasilmäinen Turo.

Minut löydettiin rannalta emoni sekä seitsemän sisarukseni kanssa vuonna 2013. Olin tuolloin vielä ihan pieni pentu.

Emoni sai uuden elämän onnellisena kotikoirana Suomessa, mutta minä jäin tarhakoiraksi. Asun samassa aitauksessa kolmen muun koiran kanssa.

Minut sijoitettiin erilleen veljistäni, sillä he kiusaavat minua.

Tarhalla vietettyjen vuosien jälkeenkin olen yhä erittäin arka. Vaikka minussa virtaa paimenkoiran veri, kartan kaikkia muita ihmisiä paitsi tarhanpitäjää. Hän on ainoa, johon luotan.

Tarha tulee olemaan kotini loppuelämäni ajan. Jotta minulla olisi täällä mahdollisimman hyvät oltavat, tarvitsen apuasi! Ryhtymällä kummikseni turvaat jäljellä olevat elinvuoteni – olen sen ansainnut, enkö olekin? 

Turon kummit: Birgitta L & Terttu B 

Hei sinä, joka tätä luet!

Olen tuhkanharmaa koira nimeltä Kaamos.

Kirjoitan sinulle täältä tarhalta, joka on minulle turvallinen koti. Olen ollut täällä iät ja ajat.

Olen kaikkien näiden vuosien jälkeenkin hyvin arka ja jännitän ihmisiä, jopa omaa hoitajaani, vaikkakin tykkään seurailla puuhiaan turvallisen välimatkan päästä.

Asun vapaana tarhan alueella, enkä anna ihmisen koskea minuun.

Luultavasti varauksellisuuteni johtuu siitä, että minua on kohdeltu kaltoin entisessä elämässäni.

Toivon, että joku päivä uskallan luottaa ihmisiin – edes yhteen sellaiseen. Ehkä se olisit sinä?

Tarhalla hyvinvoinnistani huolehditaan mm. ravinteikkaalla ruoalla ja rokotuksilla, mutta tarvitsen niiden kustantamiseen apuasi.
Ryhtymällä kummikseni turvaat loppuelämäni, sillä vaikeuksieni vuoksi tuskin koskaan saan adoptiokotia Suomesta, vaan vietän viimeiset vuoteni tarhakoirana.

Minä odotan sinua täällä.

Kaamoksen kummit: Lea L & Anniina L & Outi O

Terve!

Olen Tserno ja tavaramerkkini on, että ihmisiä tervehtiessäni tuppaan takapuoleni rapsuteltavaksi.

Rakastan ihmisiä ja ruokaa – ja etenkin ihmisiä, joilta saan ruokaa!

Tunnustan, että olen yleensä ensimmäisenä paikalla ruoka-aikaan, enkä oikein malta odottaa vuoroani herkkujonossakaan. Kenties tämän vuoksi saan joskus kuulla olevani hieman dominoiva lajitovereitani kohtaan?

Ihmiset kuitenkin kehuvat minua karismaattiseksi – eikä syyttä, olenhan kieltämättä komea koira! Nimeni olen kuulemma saanut kiiltävän mustan turkkini vuoksi: Tserno More tarkoittaa Mustaamerta.

Synnyin vuonna 2008. Olen vankkarakenteinen ja voimakas 30-kiloinen uroskoira, mutta rotevaa kokoani ei kannata pelästyä, sillä minulla on kiltti sydän. Se voisi sykkiä juuri sinulle!

Olen asunut liki koko ikäni tarhalla: ensimmäiset tarhavuoteni vietin aitauksessa, mutta nykyään vartioin paikkoja pihakoirana.

Omasta mielestäni tulen moitteetta toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa.

Toivoisin sinusta kummiani. 

Tsernon kummit: Jaana M & Saija H

 

Hei!

Ehkä muistatkin minut? Olen sen vinohampainen tyyppi, jolle Kodittomat Bulgarian Koirat ry etsi vastikään apua – lähetän lempeitä haukahduksia kaikille auttajille!

Olin pelastettaessa todella heikossa kunnossa sekä pahasti aliravittu.

Eläinlääkärissä tehdyt verikokeet paljastivat, että sairastan anaplasmoosia ja erchlikkiaa. Antibioottien avulla vointini kääntyi nousuun, mutta kerään vielä voimia, jotta minut voidaan rokottaa ja purukalustoni hoitaa kuntoon.

Tarvitsisin kummeja, joiden avulla hoitoani voitaisiin täällä tarhalla jatkaa. Unelmoin elämästä ilma kipuja ja nälkää! Olen saanut jo muutaman lisäkilon, mutta vielä on matkaa normaalipainoon.

Minulle on sattunut ja tapahtunut kadulla paljon. Ihmisiä kohtaan olen kiitollinen ja ystävällinen – myös sinulle, mikäli ryhdyt kummikseni!

Rakkaudella,
Barry

Barryn kummit: Marjut S & Marjo H

Wuf!

Olen Raya, pieni tyttöpentu.

Onnekseni eräs pikku poika kiikutti minut kadulta eläinlääkäriasemalle, jossa minut madotettiin. Herätin ilmeisesti ihmisissä hellyyttä, sillä minulle maksettiin myös ulkoloishäädöt.

Eläinlääkäri pähkäili, mitä hän kanssani tekee. Kuulin hänen soittelevan paikallistoimijoille, mutta kaikki tarhat olivat täynnä koiria. Aloin jo huolestua kohtalostani, kunnes löysin itseni väliaikaiskodista suomalaisen Niinan luota.

Niina pitää minusta huolta siiheksi, että kasvan ja vahvistun, minkä jälkeen minulle etsitään oma koti.

Tarvitsisin kummeja, jotka turvaisivat elämäni ensi askeleet.

Auttaisitko sinä minua?

Rayan kummit: Marjo H & Ira W

Hei,

olen Blackie!

Minut löydettiin tienlaitaan tuupertuneena joulukuussa 2018. Löydettäessä olin voimaton ja pökerryksissä juuri tehdyn steriloinnin vuoksi. En tiedä, miksi minut hylättiin kadulle.

Onneksi tarhanpitäjä otti minut hoiviinsa. Täällä tarhalla olen paitsi kerännyt voimia, myös reipastunut kosolti.

Jaan aitaukseni kahden muun koiran kanssa, joiden kanssa tulen hyvin toimeen.

Ihmisiin teen sen sijaan tuttavuutta etäämpää, sillä elämänkolhujen jättämien jälkien vuoksi olen arka ja varauksellinen ihmisiä kohtaan.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja turvata elämäni tarhalla?

Etsin itselleni myös osaavaa ja rakastavaa adoptiokotia, jossa rankka taustani ymmärretään.

Blackien kummit: Pirjo M & Marko P

Hei olen Tilda arvioitu synt aika 01/2018 korkeus noin 35cm

Kerron tässä teille kuinka pääsin tarhalle turvaan. Minusta oli soitettu tarhanpitäjälle tarhan naapurikunnasta kun minut oli potkittu pois hotellilta josta hain turvaa. Tarhanpitäjä lähtikin heti hakemaan minua tänne tarhalle turvaan. Minulla on jalka vioittunut joka potkusta tai sitten olen jäänyt jossain vaiheessa auton alle.

Täällä tarhalla asustan Blackien ja Rochkon kanssa samassa aitauksessa. Valitettavasti vaikka aikaa on kulunut jo noista menneisyyteni tapahtumista en ole oppinut luottamaan ihmiseen tarhanpitäjää lukuunottamatta ja tarha tuleekin olemaan luultavasti loppuelämäni koti.
Haluaisitko sinä alkaa minulle kummiksi ja turvata elämäni täällä tarhalla? Kiitoksena tästä voisin laittaa sinulle kuulumisiani ja kuvia minusta liitteeksi.

Tildan kummit: Kirsi F & Ritva P

 

Hei olen Maya!

Elin elämääni ruokintapaikalla, josta minut useiden viikkojen yrittämisen jälkeen saatiin kiinni. Sairastan ihosairautta, johon saankin lääkettä noin kuukauden ajan. Kiinni ottamisen jälkeen vietin klinikalla 2 viikkoa kunnes pääsi kotihoitoon Leshnikovoon.

Minut löydettiin Harmanlin ulkopuolelta Zlatoustovin pikkukylästä jonne jäi minun noin 2 vuotias pentu sekä hänen 1 vuotias pentu. He ovat vielä valitettavasti kadulla, mutta myös heidät koitetaan saada turvaan.
Valitettavasti tällä alueella ei ole sterilointeja suoritettu, mutta nyt ne on alueella onneksi alkamassa.

Olen hyvin pieni, painan noin 2kg ja hyvin pelkurimainen.
Syntymä vuoteni on arviolta 2011.

Elämä on jättänyt minuun valitettavasti jälkeni ja olen hyvin arka sekä pelko saa minut näyttämään hampaita. Tästä syystä saattaa kestää pitkän aikaa ennen kuin pystyn jälleen luottamaan ihmisiin.

Saankin viettää loppuelämäni Bulgariassa asuvan suomalaisen luona kotihoidossa, tähän tarvitsen kuitenkin kummeja. Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja turvata elämääni, jatkossa mielelläni kertoisin sinulle itsestäni.

Mayan kummit: Vilmaroosa K & Eeva T

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

ROKOTUSKAMPANJA 💉🐈🐕

Koiratarhalla alkaa pian vuosirokotusten aika. Vuosittainen rokotuspäivä järjestetään Kavarnan ...


STERILOINTIKAMPANJA 🐕🐈✂️

Kevät tuo tullessaan kauniit aurinkoiset päivät Bulgariaan, mutta myös karun totuuden: kadut ovat ...


SOS-KERÄYS

Koronaviruksen takia todellinen huoli on kaduilla elävien koirien ja kissojen ruuan saanti. ...


Tiedotus

TIEDOTUS JA HÄTÄAPUKERÄYS! Bulgaria on julistanut hätätilan maahan tänään (13.3.20) kuukaudeksi. ...


Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen 21.3.2020 --------------------------------------- Hei Yhdistyksen ...


Lahjoituskuorman lähettämis keräys

APUA TARVITAAN LAHJOITUSKUORMAN LÄHETTÄMISEEN! 🐾 Keräämme tällä hetkellä varoja vuoden ensimmäisen ...


Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...