Kummikoirat

Alla koiramme, jotka kovasti kaipailisivat vielä sitä omaa kummia! Jokaisella koiralla olisi ideaalitilanteessa vähintään kaksi kummia. Kahden kummin tarjoama tuki kattaa koiran hyvinvointikustannukset tarhalla. 🏠

Kummitoiminta ja ohjeet vielä tässä


Hei!

Nimeni on Vertti ja minut löydettiin ihan sattumalta Mortin kanssa.
Vapaaehtoiset olivat etsimässä vilkkaan tien varressa liikuntakyvytöntä isoa koiraa, josta olivat saaneet yhteydenoton. Paikka sijaitsi 15km Harmanlin keskustasta Turkkiin ja Kreikkaan menevän vilkkaan tien varressa, jossa semmoisia isoja, kovaa meteliä pitäviä peltisiä juttuja kulkee. Rekkoja kuulemma.

Vapaaehtoiset laittoivat ruokaa houkutellakseen koiraa paikalle. Minä ja Mortti haistoimme nämä kemut ja saavuimme kovaa kyytiä paikalle! Vapaaehtoisilla oli kauhun sekaiset ilmeet kasvoillaan, kun juoksimme ison tien poikki.

Olimme ilmeisesti näiden hassujen, juuri kauhusta selvinneiden ihmisten mielestä sen näköisiä, että saattaisimme kaivata eläinlääkäriä. Vähän rapsuttelimme itseämme ja silmätkin olivat tulehtuneen näköiset. Meidät otettiin kyytiin ja samalla reissulla kävimme eläinlääkärillä. Eläinlääkäri diagnosoi minulle anaplasmoosin ja silmätulehduksen. Nyt olen antibioottikuurilla. Minunkin arvioitu syntymäaikani on 7/2019, eli olen poika parhaassa iässä!

Olen Niinan luona kotihoidossa Leshnikovossa Mortin ja muiden kanssa. Toivottavasti se isokin koira pääsee joskus tänne meidän kaveriksi.

Mites sinä? Ryhtyisitkö kummikseni turvaamaan elämääni täällä, kunnes joskus mahdollisesti saan oman kodin? Ihan vielä ainakaan en ole adoptiossa, koska minun täytyy tutustua ihmisiin ja ihmisten minuun. Osaavat sitten paremmin kertoa, millaista kotia kaipaan.

Kummini:
Alexandra L.


Wuf!

Nimeni on Sade. Olen vielä aika pikkuinen, tänä keväänä syntynyt. Ihmiset veikkailevat huhtikuuta.

Minulle sattui suuren suuri onni, kun tarhanpitäjä löysi minut! Olin vilkkaan kadun varrella juomassa sadevettä viemäristä.

Voitteko kuvitella? Tämä ihana ihminen otti minut mukaansa. Minut tuotiin sijaiskotiin muutamaksi viikoksi, jonka jälkeen menen tarhalle. Haluavat kuulemma tutustua minuun paremmin, jos minä vaikka saisin joskus ihan ikioman kodin ja ihmisen? Näin ne höpisevät.

Tulisitko sinä kummikseni turvaamaan elämäni alkutaivalta? Lupaan joskus lähettää sinulle kuulumisiani ja kuviani!

Saden kummit:
Nanna N.


Anna minun rakastaa sinua!

Olen pieni nelikiloinen ja vaaleakarvainen tyttönen, ja tottelen nimeä Saana. Synnyin arviolta vuonna 2018.

Luonteeltani olen herkkä ja hyväkäytöksinen. Odotan ihmisiltä huomiota, ja tulen luokse, kun minulle leperrellään.

Minut on steriloitu ja erclikkioosi hoidettu antibiootein. Nyt voin vallan mainiosti. Tarvitsisin kuitenkin kummeja, jotka takaisivat hyvinvointini täällä tarhalla.

Rakastan ihmisiä enemmän kuin mitään muuta! Olen varma, että rakastuisin myös sinuun, mikäli tulisit kummikseni!

Saanan kummit:
Eija M.


Hau!

Nimeni on Mortti ja minut löydettiin ihan sattumalta. Voitteko uskoa, että sellainenkin onni potkaisee joskus?

Vapaaehtoiset olivat etsimässä vilkkaan tien varressa liikuntakyvytöntä isoa koiraa, josta olivat saaneet yhteydenoton. Paikka sijaitsi 15km Harmanlin keskustasta Turkkiin ja Kreikkaan menevän vilkkaan tien varressa, jossa semmoisia isoja, kovaa meteliä pitäviä peltisiä juttuja kulkee. Rekkoja kuulemma.

Vapaaehtoiset laittoivat ruokaa houkutellakseen koiraa paikalle. Minä ja ystävänikin haistoimme nämä kemut ja saavuimme kovaa kyytiä paikalle! Vapaaehtoisilla oli kauhun sekaiset ilmeet kasvoillaan, kun juoksimme ison tien poikki.

Olimme ilmeisesti näiden hassujen, juuri kauhusta selvinneiden ihmisten mielestä sen näköisiä, että saattaisimme kaivata eläinlääkäriä. Vähän rapsuttelimme itseämme ja silmätkin olivat tulehtuneen näköiset. Meidät otettiin kyytiin ja samalla reissulla kävimme eläinlääkärillä. Eläinlääkäri totesi, että ihan potra poika olen, mutta ravintoa vailla. Olin aliravittu. Samalla reissulla eläinlääkäri veikkasi minun olevan noin vuoden vanha.

Olen nyt täällä Niinan luona Leshnikovossa kotihoidossa. Täällä on vaikka minkä näköistä hännän heiluttajaa, kaikilla joku tarina takanaan. Ja sen vielä kerron, kun teitä kuitenkin kiinnostaa: valitettavasti sitä isoa koiraa ei löytynyt. Toivottavasti hänkin tajuaa tulla tänne meidän kaveriksi!

Alkaisitko sinä kummikseni turvaamaan elämääni? Voin joskus lähettää sinulle kuvia itsestäni ja kertoa tarinoitani lisää!

Kummini:
Tiina P.


Hei sinä siellä Suomessa!

Olen Kida, joka ihmisten arvion mukaan syntyi alkuvuonna 2020.

Löydyin veljeni kanssa hylättynä pienestä bulgarialaiskylästä, josta pääsimme kotihoitoon. Täällä minusta on kehkeytynyt varsinainen seuraneiti: olen todella sosiaalinen, enkä kaihda vieraitakaan ihmisiä.

Tulen toimeen niin koirien kuin kissojen kanssa. Olen uudesta mahdollisuudestani niin onnellinen, että suorastaan puhkun energiaa ja elämäniloa!

Kokoa minulla on tällä hetkellä noin yhdeksän kilon ja 40 cm:n säkäkorkeuden verran.

Vaikka itse sanonkin, niin olen mahdottoman mainio pakkaus nappisilmineni ja terhakoine pystykorvineni! Luoteenpiirteisiini kuuluu uteliaisuus ja sopeutuvaisuus.

En malta odottaa omaa kotia Suomesta, mutta siihen saattaa kulua vielä pitkä tovi maailmalla vallitsevan virustilanteen takia. Pääsin jo rokotosohjelmaan pariin, mutta terveyteni turvaamiseksi tarvitsen apuasi.

Etsin kummia, joka osallistuisi kuukausittaisiin hyvinvointikustannuksiini. Sinäkö se olet?

Kummini:
Anna P.


Hope etsii omia kummejaan ❤️
Hau,

olen Hope – karvatassu toivoa täynnä.

Ehkä muistatkin minut The Voice of Animalsin sterilointikampanjasta?

Minua ei voitu steriloida, koska sisäelimeni olivat kasvaneet yhteen. Sain hormonipiikin sekä hetken aikaa toipua TVOA:n huomissa.

Epäonnekseni tarhat olivat kuitenkin tupaten täynnä, ja pelkäsin joutuvani takaisin kadulle oman onneni nojaan. Vietin hetken bulgarialaisessa sijaiskodissa, josta päädyin suomalaisen Niinan luo Leshnikovoon.

Niina on Kodittomat Bulgarian Koirat -yhdistyksen uusin aktiivi, jolle olen ikuisesti kiitollinen avustaan. Tarvitsen kuitenkin kummeja mahdollistamaan minulle laajat tutkimukset, joita ihmiset tarvitsevat saadakseen paremman kokonaiskuvan voinnistani.

Toivon, että juuri sinä alkaisit kummikseni!

Hopen kummit
Kirsi F


Aleksin tässä.

Moni ehkä muistaa minut keväältä 2015, kun sisarukseni ja minut pelastettiin, ihmisiltä joilla ei ollut varaa meitä ruokkia. Meillä oli aivan "väärät sääret" ja saimme silloin kaiken mahdollisen avun, kiitos teille kaikille!

Minä taisin olla silloin parhaimmassa kunnossa, pentueen vahvin ja nyt olenkin kasvanut isoksi, mutta väärät ovat sääreni edelleen, eikä tulevaisuuteni tästä syystä vaikuta kovin valoisalta. Mutta toistaiseksi olen vielä kaimani ns. oikea käsi, ja pihakoirana mielelläni seuraankin tapahtumia.

Kummini: Johanna T


Hei sinä siellä Suomessa!

Täällä kummia kaipaa Koni. Nimestäni huolimatta en hirnu, vaan haukun.

Olen Plovdivin kadulta jälkikasvuni kera pelastettu koira. Neljä pentuani pääsivät jo uusiin koteihinsa Saksaan, sillä meidät löytäneellä leidillä oli kontakteja saksalaiseen eläinyhdistykseen.

Minä jäin Varnan tarhalle, sillä omaa kotia ei ole vielä löytynyt. Joskus ihmiset saattavat säikähtää pitbullmaista ulkonäköäni – suotta, olenhan hyväsydäminen ja herkkä tapaus.

Tulen onnelliseksi, kun näen ihmisiä, ja olen avoin sekä kuuntelevainen heitä kohtaan (ainakin suurimman osan ajasta).

Rakastan leikkiä, ja hyppäisin mielelläni ihmisten syliin! En vain aina oikein muista, että liki viidenkymmenen kilon painoni takia en käy sylikoirasta.

Olisin kiitollinen, jos voisit kumminani turvata elämäni täällä tarhalla.

Konin kummit: Kirsi K


Bono täällä moikka!

Tulin tarhalle melkoisen lyötynä miehenä. Pitkän metsästysuran jälkeen minut oli hylätty Burgasin kaduille. Kiinni saamisessani riitti jännittäviä käänteitä, mutta periksiantamattomat ihmiset löysivät minut lopulta ja saavuin Kavarnan tarhalle voimistumaan.

Olen melkein sokea, vaikka menojalka vipattaa edelleen. Mieli palaisi pitkille metsästysreissuille vaikka kunto ei minulla ehkä aivan riittäisikään.
Silmääni hoidetaan tällä hetkellä lääkkeellä, mutta tulevaisuudessa toinen silmäni joudutaan luultavasti poistamaan. Nautin kävelylenkeistä ja niiden jällkeen onkin hyvä ottaa kunnon päiväunet.

Täällä tarhalla olen virkistynyt ja niimpä minut on nyt myös kastroitu. Kastroinnin yhteydessä minulta löytyi myös kasvain, mutta onneksi se saatiin poistettua. Hampaani myös hoidettiin kastroinnin yhteydessä.

Armoitettu herkkusuu mina olen myös. Ihmisille olen hyvin ystävällinen ja sosiaalinen sellainen hessu hopo. Löytäisinpä vielä vanhuudenkodin, jossa arvostus on kohdillaan.

Kummini: Nina K


Hei olen Machau!

Olen noin vuonna 2012 syntynyt vanha herra, joka löytyi kadulta Karjaly nimisestä kaupungista läheltä Sofiaa joulun aikaan. Minulla oli joku iho sairaus ja oli tärkeää saada minut kiinni ja lääkäriin hoitoon.

Eräs nainen, joka oli syöttänyt koiria otti minut piharakennukseensa talteen, jonka jälkeen minulle etsittiin kyytiä Varnaan. Kolmen viikon jälkeen minut saatiin toimitettua klinikalle Varnaan, jossa minut on tautitestattu. Testit olivat puhtaat. Myös ihosairauteni hoidettiin ja olenkin nyt tarhalla saamassa turvaa ja huolenpitoa.

Kummini: Annika L


Hei olen Peppi!

Muutin omatoimisesti tarhalle tulemalla farmin pakettiauton perässä pihalle asti. Olen aika rohkea tyttö, sillä minun oli kuljettava toisten koirien reviirien lävitse päästäkseni perille asti.

Farmin koirat suhtautuvat minuun hyvin. Antavat minun olla rauhassa omalla alallani. Varmaankin olen aika nuori neito, sillä tykkään leikkiä muiden nuorten koirien kanssa. Minut on katukoirana steriloitu ja sillä on siitä merkki korvassa.

Nyt olen tarhalla, jossa saan turvaa ja minusta huolehditaan.

Kummini: Saara H


Tiina täällä moikka!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri.

Asustelen tarhalla samassa aitauksessa sisareni Taikan kanssa. Olen meistä kahdesta se arempi ja vaikka olenkin vuosien saatossa rohkaistunut. Voi olla etten silti koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin. Täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Kummini: Ronja R


Hei olen Tristan

Löydyin siskoni kanssa keskeltä peltoa, kun heinänhakureissulla ollut koiratarhan omistaja sattumalta huomasi heidät.

Meidät oli hylätty peltoalueelle, jonka lähimailla ei ole asutuksesta tai ravinnon saannista tietoakaan.

Niinpä olemme asuneet tarhalla keväästä 2019 lähtien. Täällä tarhalla minun on ihan hyvä olla ja saan täällä huolenpitoa ja ruokaa.

Olen aika herkkä poika ja toistaiseksi en ole adoptiossa, sillä vaadin tosi osaavan kodin.

Kummini: Iina I


Hei!

Nimeni on Kali.

Saatan alkuun vaikuttaa aralta, mutta ajan kanssa minusta saa maailman parhaimman ja luotettavimman koirakaverin.

Minut löydettiin kahden sisarukseni kanssa kadulta ilman emoa. Kaksi muuta ovat jo löytäneet uuden kodin, mutta minä odotan vielä täällä tarhalla. Arvioitu syntymäaikani on huhtikuu 2019.

Suhtaudun uusiin ihmisiin aluksi varauksellisesti, vaikka haluaisinkin voittaa ujouteni ja ottaa heihin kontaktia. Haen herkkupaloja kädestä, mutta kartan kosketusta ja vetäydyn sivummalle seurailemaan ihmisten touhuja.

Olisin kuitenkin valmis jättämään tarhaelämän taakseni, jos vain löytäisin ihmisen, joka ymmärtäisi erityisherkkyyttäni.

Kummini: Eija M


Hei sinä tuleva kummini!

Tutustuttaisiinko?

Minut hylättiin pentuna kadulle, josta pääsin elämäni ensivuosiksi bulgarialaiseen perheeseen. Siellä minua alettiin kutsua Rocoksi.

Surukseni omistajani muutti vastikään, eikä voinut ottaa minua uuteen asuntoonsa. Huokaisin helpotuksesta, kun minut tuotiin tarhalle, sillä kotikoiran elämään tottuneena en olisi enää pärjännyt kadulla.

Nyt olen ehtinyt jo keski-ikään. Täällä tarhalla minuun tutustutaan ja luonnettani seurataan. Kehuvat minun reipastuneen. Tarhanpitäjän mukaan olen tosi kiltti, enkä lainkaan aggressiivinen.

Toivon, että jonain päivänä minulle koittaisi mahdollisuus loppuelämän rakastavaan kotiin. Sitä odotellessa tarvitsen apuasi, jotta elämäni täällä tarhalla voidaan turvata!

Kiitokseksi kummiudestasi lupaan lähettää sinulle silloin tällöin kuulumisiani ja kenties jokusen kuvankin itsestäni.

Kummini: Jenni H


Hei sinä siellä Suomessa!

Olen Bätmän, joka ihmisten arvioiden mukaan syntyi alkuvuonna 2020.

Löydyin sisareni kanssa hylättynä pienestä bulgarialaiskylästä, josta pääsimme kotihoitoon. Täällä minusta on kehkeytynyt varsinainen hurmaava nuori herra: olen todella sosiaalinen, enkä kaihda vieraitakaan ihmisiä.

Tulen toimeen niin koirien kuin kissojen kanssa. Olen uudesta mahdollisuudestani niin onnellinen, että suorastaan puhkun energiaa ja elämäniloa!

Kokoa minulla on tällä hetkellä noin yhdetoista kilon ja 44 cm:n säkäkorkeuden verran.

Vaikka itse sanonkin, niin olen mahdottoman mainio pakkaus nappisilmineni ja terhakoine pystykorvineni! Luoteenpiirteisiini kuuluu uteliaisuus ja sopeutuvaisuus.

En malta odottaa omaa kotia Suomesta, mutta siihen saattaa kulua vielä pitkä tovi maailmalla vallitsevan virustilanteen takia. Pääsin jo rokotosohjelmaan pariin, mutta terveyteni turvaamiseksi tarvitsen apuasi.

Etsin kummia, joka osallistuisi kuukausittaisiin hyvinvointikustannuksiini. Sinäkö se olet?

Kummini:
Sari O.


Hei olen Tero!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri.

Täällä tarhalla asustelen veljeni Tarmon kanssa samassa aitauksessa. Vuosien saatossa olen edelleen arka ja välttelen minulle vieraita ihmisiä.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Kummini: Birgitta L


Autathan minua?

Hei olen Taiga, turvaa tarvitseva pieni pentukoira. Arvioiden mukaan synnyin helmikuussa 2020.

Ensimmäiset kuukauteni olivat niin kuluttavia, ettei minulla ole niistä juuri mitään muistikuvia. Muistan vain itkeneeni yksin pimeässä ulkovarastossa, josta pääsin silloin tällöin päivänvaloon jaloittelemaan.

Suurisydäminen suomalainen Niina pelasti minut kotiinsa, madotti minut sekä teetti ulkoloishäädöt. Nyt minulle on annettu myös ensimmäiset rokotteet.

Jos Niina yrittää lähteä kotoa, ryntään perässään ulko-ovelle. Haluan myös nukkua kyljessään kiinni, olkookin kuinka kuuma tahansa.

Turvaathan karujen ensikuukausieni jälkeen minulle paremman loppuelämän ryhtymällä kummikseni? 

Kummini: 

Laila K.


Hei!

Olen Hemmo, yksi seitsemästä pennusta, jotka emomme synnytti syrjäisen Plovdivin kylän kadulle kesäkuussa 2019.

Yksi sisaristani on saanut uuden kodin, mutta me muut kuusi asumme tarhalla.

En haluaisi kerskua, mutta minua hurmaavampaa hurttaa et hevillä löydä!

Vaikka olenkin voimakasluontoinen uros, rakastan ihmisiä yli kaiken ja olen supersosiaalinen sekä energinen. Arvioivat minun kasvavan aikuisena noin 25-kiloiseksi.

Haaveilen pääseväni harrastekoiraksi aktiiviseen perheeseen. Adoptiokotia odotellessa tarvitsen kuitenkin kummeja, jotka osallistuvat kuukausittaisiin hyvinvointikustannuksiini täällä tarhalla.

Kummini: Marja-Leena M


Hei sinä siellä Suomessa!

Olen lempeäkatseinen luppakorva nimeltä Paavo, ja rakastan ihmisiä sekä rapsutuksia.

Ihmiset arvioivat minun syntyneen vuonna 2015. Ennen tarhalle tuloa elin kolme vuotta vanhan rouvan luona, kunnes hän sairastui ja joutui luovuttamaan minut sekä toisen koiransa, Tyynen, tarhakoiriksi.

Täällä tarhalla asumme Tyynen kanssa samassa aitauksessa, eikä meiltä rakkautta puutu! Tarvitsisimme kuitenkin kiireellisesti kummeja, jotka osallistuisivat hyvinvointikustannuksiimme kuukausilahjoituksin.

Kummini: Marika T


Olen arviolta vuonna 2014 syntynyt poika ja kuulemma melko kookas.

Jouduin tarhalle koska naapurin kanat kiinnostivat minua aivan liikaa, mutta onneksi pääsin tänne, enkä joutunut kadulle.

Tarhalla asustelen tällä hetkellä yksin omassa aitauksessa.
Luonteeltani olen ystävällinen ja energinen. Joku on sanonut, että tahdon olla pomonakin toisille koirille, vaikka mielestäni tulen muitten kanssa hyvin juttuun.

Vaikka täällä tarhalla minulla onkin turvaa ja suojaa, haaveilen myös minä edelleen oman rakkaan kodin löytymisestä.
Sillä välin kuitenkin, kunnes se ikioma koti ja ihminen minulle löytyy, tarvitsen kummeja turvaamaan elämääni täällä tarhalla.

Kummini: Erja P


Wuf!

Täällä sinua tervehtii Taika

Minut löydettiin rannalta emoni sekä seitsemän sisarukseni kanssa vuonna 2013. Olin tuolloin vielä ihan pieni pentu.

Emoni sai uuden elämän onnellisena kotikoirana Suomessa, mutta minä jäin tarhakoiraksi.

Asun tarhalla sisareni Tiinan kanssa samassa aitauksessa ja olen minä reipastunutkin näiden vuosien aikana. Olen myös adoptiossa ja toivonkin että jonain päivänä voisin viettää aikaani omassa kodissa.

Vaikka olenkin tarhalla reipastunut ja rohkaistunut, tarvitsen kodin, jossa on kokemusta rescue-koirista ja jossa minulle annetaan aikaa.

Kummini: Lea L


Hei, olen Susan!

Minut löydettiin täältä Bulgarian maaseudulta pienenä pentuna ojasta veljeni ja siskoni kanssa.

Onneksi meidät löydettiin päästiin tarhalle turvaan. Veljeni pääsi muuttamaan omaan rakkaaseen kotiin Suomeen, mutta siskoni valitettavasti menehtyi vuosia sitten.

Onneksi minulla on täällä monta koira- ja kissakaveria. Ihmisistä pidän, mutta en anna heidän koskea itseeni. Olen ehkä vähän villi tyttö. Saan elää irti täällä ja lempipuuhaani on hevosten ajaminen ja olenkin super nopea. Tarhan pitäjä sanookin, että minussa on varmasti vinttikoiraa. Vaikka haaveilen omasta kodista, on minun täällä ihan hyvä olla.

Kummini: Mimmi H


Moi!

Olen nuori poikakoira, joka löytyi turistialueelta harhailemasta. Tarhanpitäjä pelasti minut sieltä turvaan ja antoi nimekseni Roshkon.

Täällä tarhalla saan ruokaa ja rakkautta sekä hellyyttä ja huolenpitoa, mistä olen tosi kiitollinen.

Tarvitsisin kuitenkin kummin, joka osallistuisi hyvinvointikustannuksiini.

Kummini: Tarja K


Hau,

olen Halti ja haluaisin juuri sinut kummikseni!

Minua ei ole syyttä nimetty Suomen korkeimman tunturin mukaan, sillä pienehköstä koostani huolimatta minussa on sisua vaikka muille jakaa.

Rakastan ihmisiä ja haluaisin heidän jakamattoman huomionsa!

Kuulen muiden koirien joskus jupisevan, että olen liiankin tyrkky tarhanpitäjiä kohtaan, mutta minkäs iloiselle ja aktiiviselle luonteelleni voin: tykkään touhuta ja olla kaikessa mukana.

Olen syntynyt vuonna 2017, ja painoa minulle on kertynyt kuutisen kiloa. Minut on steriloitu, minkä yhteydessä minut lääkittiin sienitulehduksen ja erclikkioosin vuoksi.

Nyt olen terve ja terhakka tyttönen, täynnä elinvoimaa!

Turvaathan elämäni tarhalla ryhtymällä kummikseni?

Haltin kummit:
Eija M.


Apua!

Ihmisen raakuudella ei aina ole rajoja. Eräs katukoirien hitaan ja tuskallisen kuoleman aiheuttaja on myrkky, jota koirille syötetään.

Minut löydettiin parin lajitoverini kanssa Sofian lähistöltä, jossa oli käynnistynyt myrkytysbuumi. Ihminen, jolla oli sydän paikallaan, pelasti meidät. Pääsimme yhdistyksen avulla tarhalle turvaan.

Olen tyttökoira, jolla ei vielä ole nimeä. Ihmiset arvioivat minun syntyneen marraskuussa 2019. Nimekseni sain Helinä

Täällä tarhalla minuun ja muihin pelastettuihin koiriin tutustutaan vähitellen. Toivomme olevamme joku päivä adoptiokelpoisia ja löytävämme turvallisen kodin Suomesta. Siihen kuitenkin on vielä aikaa, sillä ihmisten puheissa kuuluu huoli koronaviruksesta sekä sen tuomista matkusrajoitteista.

Turvaisitko sinä elämäni siihen asti, että pääsen omaan kotiin? Olisin kiitollinen, jos alkaisit kummikseni!

Kummini:
Terttu B.


Heippa!

Olen noin 3-vuotias tytteli. Seikkailin Harmanlin keskustaan johtavan ison tien varrella. Tällainen pieni koira ei ymmärrä isoja, lujaa ohi kiitäviä peltihökötyksiä. Autoiksi niitä ilmeisesti kutsutaan. Poikkelehdin sinne tänne, suoraan sanottuna aika paniikissa. Muutamia viikkoja ihanat ihmiset tulivat minua ruokkimaan, jotta rohkaistuisin tulemaan lähemmäs. Nämä vaikuttivat ihan hyviltä tyypeiltä, joten rohkaisin mieleni ja uskaltauduin tutustumaan. Olihan nämä tyypit huomattavasti vähemmän pelottavia, kuin ne lujaa ohi kiitävät peltihökötykset, joita pelkäsin.

Olen päässyt tänne Niinan luokse Leshnikovoon kotihoitoon. Ai että kaverit, täällä on hyvä olla. Puhuvat, että minulla on joskus ollut oma ihminen. Hän piti minua kettingissä ulkona, näin sanovat, sillä kaulakarvani ovat kuluneet sillä tavoin. Höpisevät myös, että minut varmaan on sinne tien poskeen hylätty, kun en sieltä minnekkään osannut mennä.

Tykkään kovasti seurata Niinan touhuja. Hän jopa kutsuu minua luokseen! Silloin olen tosi iloinen ja heilutan häntää saapuessani paikalle. Pidän myös kovasti tämän turvallisen ihmisen jalkojen päällä pötköttelystä. Viihdyn itsekseni, mutta tykkään myös katsella ja seurailla muiden karvakorvien tekemisiä täällä.

Kaverit ovat kertoneet kummeista, ihanista ihmisistä, jotka turvaavat meidän elämäämme täällä. Minäkin haluaisin sellaisen! Voisitko se olla sinä? Nimekseni sain Vaula.

Vaulan kummit:

Hannele B.


SOS!

Olen turvaa ja huolenpitoa tarvitseva pieni tyttönen, joka nipinnapin pelastui metsäpalolta.

Kotikulmillani Harmanlin liepeillä riehui raivoisa metsäpalo, mistä me omistajaa ja emoa vailla olevat pennut olimme todella peloissamme.

Onnellisen sattuman kautta suomalainen Niina oli juuri käyttämässä muita haukkuja läheisessä eläinlääkärissä. Palomiehet soittivat eläinlääkärille ja kertoivat, että olin sisarukseni kanssa liekkien saartama.

Henki ei enää kunnolla kulkenut, sillä olin altistunut savulle, ja turkkini oli täynnä tuhkapölyä. Olin myös riutumaisillani aliravitsemukseen.

Niina ja palomiehet saivat pelastettua minut viime hetkellä!

Nyt toivun Niinan luona, joka antoi minulle Simparica-lääkityksen sekä pesi minut. Kun voimistun, minulle aloitetaan rokotusohjelma.

Tarvitsen kipeästi apuasi, jotta ravitseva ruoka ynnä muut hyvinvointikustannukseni voidaan taata.

Kummikseni ryhtymällä saatat pelastaa elämäni!

Kummiltani sain nimen Nappi.

Napin kummit:

Kaarina K.


Help!

Olen turvaa tarvitseva koiranpentu, joka nipinnapin selvisi rajusta metsäpalosta hengissä.

Kotikulmillani Harmanlin lähettyvillä riehui raivoisa metsäpalo, johon olimme sisarukseni kanssa kuolla.

Onneksemme suomalainen Niina sattui seudulle ja sai eläinlääkäriltä ilmoituksen, että olimme jääneet tulen keskelle. Yhdessä palomiesten kanssa Niina ryhtyi toimeen pelastaakseen meidät.

Löydettäessä minun oli vaikea hengittää, sillä olin altistunut savulle. Turkkini oli yltä päältä tuhkassa. Olin myös pahasti aliravittu.

Olen kiitollinen Niinalle, jonka luona nyt toivun. Niina antoi ensitöikseen minulle Simparica-lääkityksen, sekä pesi minut. Rokotusohjelma aloitetaan, kun kuntoni kestää sen.

Mikäli koet, että ansaitsen koettelemusteni jälkeen huolenpitoa, ala kummikseni ja turvaa kuukausittaiset hyvinvointikustannukseni!

Kummilta sain nimekseni Nuppu

Nupun kummit:

Hanna H.


Tästä linkistä pääset tutustumaan koiriin, joilla on tarvittava määrä kummeja (2kpl). ❤️🐕

Ajankohtaista

PENNUT KUNTOON -KERÄYS! 🐶🤎💉

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Yhdistyksemme sai avunpyynnön yksityiseltä henkilöltä, joka oli löytänyt emon ...


KOIRIEN SAAPUMINEN SUOMEEN❣️ 🐶

Nyt se on niin varmaa, kuin tässä maailmantilanteessa varmaa voi olla! TRACES-auto lastataan ilolla, ...


AUTA PIENTÄ NÄKEMÄÄN! 🐶👓 -keräys

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Ihana vajaa vuoden vanha Vili saapui Suomeen kotihoitoon 15.7.2020. Kotihoitaja ...


LOUKKUKERÄYS 🐶🐱

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Aktiivimme Niina asuu Leshnikovossa. Hän auttaa suuresti eläinten kanssa ...


ROKOTUSKAMPANJA 💉🐈🐕

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Koiratarhalla alkaa pian vuosirokotusten aika. Vuosittainen rokotuspäivä ...


STERILOINTIKAMPANJA 🐕🐈✂️

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Kevät tuo tullessaan kauniit aurinkoiset päivät Bulgariaan, mutta myös karun ...


SOS-KERÄYS

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT Koronaviruksen takia todellinen huoli on kaduilla elävien koirien ja kissojen ...


Tiedotus

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT TIEDOTUS JA HÄTÄAPUKERÄYS! Bulgaria on julistanut hätätilan maahan tänään ...


Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen 21.3.2020 --------------------------------------- Hei Yhdistyksen ...


Lahjoituskuorman lähettämis keräys

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT APUA TARVITAAN LAHJOITUSKUORMAN LÄHETTÄMISEEN! 🐾 Keräämme tällä hetkellä varoja ...