Kummikoirat

 


Täältä voit lukea kummikoirien esittelyt itsestään.

Haemme koirille kummeja, ihanteellista olisi että jokaisella koiralla olisi vähintään kaksi kummia. Jos haluat ryhtyä kummiksi, tutustu tähän linkkiin: Ryhdy kummiksi


MAX

Hei olen Max.
Taustaani ei tiedetä, mutta minut löysi kadulta aktiivimme tytär ja pääsin näin tarhalle turvaan.
Olin tosi iloinen ja ja hypin ja pompin kun hän tuli minulle antamaan ruokaa.
Aluksi minua luultiin tytöksi, mutta selvisi että olenkin poika ja sain nimen Max.
Olen nyt tarhalla turvassa ja kerron mielelläni sinulle kuulumisia kunhan minuun tutustutaan.
Varmasti myös pääseen adoptioon kun tiedetään millainen koti olisi minulle sopiva.
Haluaisitko ryhtyä kummikseni ja turvata elämääni tarhalla?

Maxin kummit: Salla N.

 


PAAVO

Hei olen Paavo. Olen 3 vuotias uros koira ja minulla onkin kaverina tässä narttu koira. Olimme vanhan Rouvan koiria 3 vuotta kunnes hän sairastui eikä pystynyt enään pitämään meitä. Onneksi hän kysyi meille turvapaikan tarhalta, eikä hylännyt meitä. Meistä on aina pidetty hyvää huolta ja olimmekin hänelle rakkaita. Rakastamme ihmisen huomiota ja rapsutuksia. Täällä me nyt asustelemme. ja kysyisinki haluasitko SINÄ ruveta kummikseni? Voisin sinulle kertoa kuulumisiani täältä tarhalta ja välillä laittaa muutaman valokuva.

Paavon kummit: Marika S.

 

 


TYYNE

Hei olen Tyyne. Olen 3 vuotias narttu koira ja minulla onkin kaverina tässä uros koira. Olimme vanhan Rouvan koiria 3 vuotta kunnes hän sairastui eikä pystynyt enään pitämään meitä. Onneksi hän kysyi meille turvapaikan tarhalta, eikä hylännyt meitä. Meistä on aina pidetty hyvää huolta ja olimmekin hänelle rakkaita. Rakastamme ihmisen huomiota ja rapsutuksia. Täällä me nyt asustelemme. ja kysyisinki haluasitko SINÄ ruveta kummikseni? Voisin sinulle kertoa kuulumisiani täältä tarhalta ja välillä laittaa muutaman valokuva.

Tyynen kummit: Kirsi F ja Maarit K

 

 


TURO

Hei olen Turo!

​Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Emme niin välitä ihmisistä. Asun sisarusteni kanssa eri aitauksessa kolmen muun koiran kaverina.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä ollaan minulle kilttejä ja saan ruokaa joka päivä.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Terveisin Turo

Turon kummit: Birgitta L.


Onneli

Hei olen Onneli!

Hei olen Onneli. Olen nuori narttukoira jonka tarinaa ei tiedetä. Onnenani oli kuitenkin kohdata lentokentällä ihminen joka välittää. Menin itse tämän ihmisen luokse hakemaan apua ja sitä kautta pääsin tänne tarhalle turvaan.

Haluaisitko sinä ruveta minun kummikseni? Kerron sinulle mielelläni lisää kuulumisia kunhan minuun ensin tutustutaan.

 

Onnelin kummit: Sirpa A.

 

 


Lucky

Hei olen Lucky!

Hei olen Lucky. Tarinaani ei tiedetä, mutta pääsin tarhalle turvaan kun hakeuduin tarhanpitäjän luokse sinne missä hän oli hevosten kanssa. Olen nuori sosiaalinen uroskoira ja onnellinen siitä että kohtasin välittävän ihmisen.

Haluaisitko sinä ruveta minun kummikseni? Kerron sinulle mielelläni lisää kuulumisia kunhan minuun ensin tutustutaan.

 

 

Luckyn kummi: Marjo H

 

 


BRUNO

Moikka suomalaiset!
Minä olen Bruno!

Asun tarhalla veljeni Sparkin ja monen muun koira ja kissa kaverin kanssa.

Aika komeet veljekset, eikö? Tai niin nuo ihmiset sanoo. Me ollaan synnytty alkuvuodesta 2017.

Minä olen veljeksistä se isompi ja rohkeampi. Vaikka ei veljeäni voi kyllä pieneksi sanoa. Tykkään tosi paljon ihmisistä, mutta tykkään myös touhuta juttuja itsekseni.

Meikäläiset löysi joku ihana ihminen roskiksen vierestä pahvilaatikosta ku oltiin ihan pikkupoikia. Se ihminen oli kuulemma kuvaillu meitä näin
"Pienokaiset loytyivät, kuten niin surullisen usein täällä, roskalavan vierestä pahvilaatikosta. Ja luonteesta sen verran, että ovat auki maailmalle, uteliaita, raisuja, kun lapsia ovat. Ei sen kummempia pomotteluja ja toiset koirat menee kuin vettä vaan, kuten kissatkin. Ihmisiin suhtautuvat heti varauksetta ja pelotta. Ovat todella tasapainoisen tuntuisia ja uskon, että pienellä koulutuksella ja iänkarttumisella raisuuskin tasaantuu."

No aika hyvin osas meistä kertoa. Nyt ollaan jo vähä isompia poikia mutta hei, edelleen tykätään touhottaa. Ja joku ihmispentu, oliko se nyt lapsi, oli täällä ja me tykättiin siitä! Onko niitä lisää siel Suomessa?
Me kyllä ehkä tarvitaan koti, jossa pääsee pehmoseen nukkumaan ja joka jaksaa meiän kanssa touhuta. Niin ja kuulemma sen kodin pitää jaksaa opettaa meille jotain käytöstapojakin, mitä sitten lienevätkään!? Ja vaikka me tykätäänki toisistamme niin ehkä riittää et päästään molemmat vaan Suomeen ja sit jollain rehveillä nähään toisiamme, ku siel kuulemma sellaisiakin järjestetään. No nyt tuli nii pitkä teksti et pakko mennä jo leikkiin. Mut onneksi noi ihmiset hoitaa loput! Kodin löytäminen saattaa viedä aikaa, ryhtyisitkö sinä kummikseni turvaamaan elämäni täällä tarhalla. Terveisin Brunosi.

Brunon kummit: Ritva P.


TARMO

Hei olen Tarmo!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Minä olen Tuhkan kanssa rohkein ja pidän ihmisten huomiosta.

Olen kuulemma myös kotiaetsivissä, mutta sopivan kodin löytämisessä voi mennä aikaa. Täällä ollaanminulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Terveisin Tarmo!

Tarmon kummit: Birgitta L. ja Hannele B.


TAIKA

Hei olen Taika!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri, emme niin välitä ihmisistä, mutta emme me pahoja ole, vain itsenäisiä ja nautimme toistemme seurasta.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Terveisin Taikasi!

Taikan kummit: Lea L.


TIINA

Hei olen Tiina! 

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Emme niin välitä ihmisistä, mutta emme me pahoja ole, vain itsenäisiä ja nautimme toistemme seurasta.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Terveisin Tiina!

Tiinan kummit: Maija K. ja Jaana P.


JALO

Moikka nimeni on Jalo!

Sain tuon nimen teiltä suomalaisilta, kun se kuulemma sopii minulle niin hyvin.

Olen aikuinen poikakoira, ja pyörin torilla ihan hukassa. Kun kukaan ei tuntenut minua, niin joku soitti tarhalle minusta - pienestä eksyneestä.

Metsästyskoiran voi olettaa eksyneen metsästysreissulla, mutta epäilevät, että minut on tarkoituksella jätetty torille. Ehkä en ole ollut hyvä metsästämään. Mutta nyt siis olen täällä tarhalla ja viihdyn täällä.

Mutta nyt on kulunut jo hetki jos toinenkin, eikä kukaan ole minua etsinyt eikä kysellyt. Olen luonteeltani nöyrä, arka ja vähän vetäytyvä, mutta sopuisa. Minut on nyt kastroitu.

Ehkä minäkin pääsen vielä uutta kotia etsimään, mutta sitä odotellessani voisin tulla sinun kummikoiraksesi.

Terveisin Jalo-poikasi!

Jalon kummit: Saija H.


TSERNO

Hei olen Tserno!

Olen vuonna 2008 syntynyt poika ja nimeni olen saanut mustasta väristäni. Tserno kuten Tserno more - Mustameri.

Olen ollut täällä tarhalla melkein koko ikäni. Niin kauan, ettei kukaan muista miten tänne päädyin. Aluksi asuin aitauksessa, mutta nyt pihakoirana jo muutaman vuoden.

Rakastan! Ihmisiä ja ruokaa - varsinkin ihmisiä, joilta saa ruokaa. Olenkin aina ensimmäisenä paikalla, kun on ruoan jako käynnissä. Sanovat, että sen muka huomaisi jostain. Pidän myös herkuista ja jos huomaan ruokakuormassa jotain namia, niin menen ja otan. En malta aina odottaa. Siinä mielessä olen vähän samanlainen kuin Peppi Pitkätossu.

Täällä pihalla minulla on kissa- ja koirakavereita, joiden kanssa tulen tosi hienosti juttuun. Ehkä se on tämä karisma, jota minulla on. Vaikka itse sanonkin olen aika voimakas sekä fyysiseltä että muulta olemukseltani. Mutta en siis millään tapaa kuitenkaan ole vihainen.

Ihmisiä kun menen tervehtimään, niin heilautan ensin takapuoleni heille rapsuteltavaksi. Se on heidän mielestään hauska tapa, itse ajattelen sitä tavaramerkkinä, jonka olen keksinyt erottuakseni edukseni.

Kun ajattelen mahdollista kotia itselleni, niin mielestäni siinä kodissa pitäisi jo olla koirakokemusta. Siten minun ei tarvitsisi uusille ihmisilleni ihan kaikkea opettaa. Sanovat, että voin ehkä olla hieman dominoiva muita koiria kohtaan. Mutta en mielestäni ole ilkeä.

Jos sinä haluaisit minulle sen kodin tarjota, niin yhdistys on luvannut maksaa puolet kulukorvauksestani. Olen siis erityisadoptiossa.

Mutta. Koska voi olla, että joudun kotia kuitenkin odottelemaan, niin kutsun nyt kummeja mukaan elämääni. Haluan tietenkin osallistua siihen, että täällä asiat sujuu. Varsinkin ne ruokakuljetukset. Haluan myös kertoa kummikuulumisiani sinne Suomeen.

Sydämellisin terveisin
sinun Tsernosi

Tsernon kummit: Jaana M.


TEPPO

Teppo täällä hei!

Olen tullut tänne tarhalle veljeni Matin kanssa jo aivan pienenä.

Olin aluksi aitauksessa, mutta kun ryhdyin siellä tappelemaan kavereitteni kanssa, niin suureksi yllätyksekseni pääsin vapauteen. Pihalaumaan. Wau! Ihan mahtavaa! Sopeuduin hyvin pihalaisiin ja näytin kaikille, kuinka osaan olla ystävällinen myös ihmisille. Näytin rohkeuteni ja itsenäisyyteni, sekä myös meidän pihareviirimme rajoja piti tietenkin testata.

Mutta taidan olla vähän lyhytpinnainen luonteeltani. Ajan myötä pihalaumakin alkoi 'kiristää pipoani' ja ajauduin jälleen kahakoihin. Pääsin siis taas aitaukseen, eri aitaukseen tällä kertaa. Näitten nykyisten kavereitten kanssa en viitsi edes tapella. Tai sitten... olisinko jo vähän vanhenemassa. Olenhan jo v. 2011 syntynyt.

Mutta hei! Osaan tosi hienosti leikkiä aromurmelia! Katso vaikka! Kahdella jalalla pystyn seisomaan vaikka kuinka kauan! Melkeinpä kävelemäänkin. Siihen ei kaikkien taidot riitäkään.

Vaikka olenkin tämmöinen reaktioherkkä tyyppi, niin sanovat, ettei minullekaan olisi mahdottomuus joskus muuttaa omaan kotiin. Siellä kodissa pitäisi kyllä olla koirakokemusta omaava ihminen. ​Veljeni Matti muutti suomeen alku vuonna 2018

Ryhtyisitkö sinä minun kummikseni?

Terveisin murmelisi Teppo

Tepon kummit: Kerttu I. ja Emma M.


SUSAN

Hei, olen Susan!

Minut löydettiin täältä Bulgarian maaseudulta pienenä pentuna ojasta ilman emoa veljeni ja siskoni kanssa.

Täällä niin valitettavan usein hylätään pienet pennut kadulle, eikä siellä pikkuisilla ole mitään mahdollisuutta selvitä. Onneksi meidät löydettiin päästiin tarhalle turvaan. Veljeni pääsi muuttamaan omaan rakkaaseen kotiin Suomeen, mutta siskoni valitettavasti menehtyi puolitoista vuotta sitten.

Onneksi minulla on täällä monta koira- ja kissakaveria. Ihmisistä pidän, mutta en anna heidän koskea itseeni. Olen ehkä vähän villi tyttö. Saan elää irti täällä ja lempipuuhaani on hevosten ajaminen ja olenkin super nopea. Tarhan pitäjä sanookin, että minussa on varmasti vinttikoiraa. Vaikka haaveilen omasta kodista, on minun täällä ihan hyvä olla.

Ryhtyisitkö sinä minun kummikseni turvaamaan elämääni täällä tarhalla?

Susanin kummit: Mimmi H. ja Maija K.


ALEKSIN

Aleksin tässä.

Moni ehkä muistaa minut keväältä 2015, kun sisarukseni ja minut pelastettiin, ihmisiltä joilla ei ollut varaa meitä ruokkia. Meillä oli aivan "väärät sääret" ja saimme silloin kaiken mahdollisen avun, kiitos teille kaikille!

Minä taisin olla silloin parhaimmassa kunnossa, pentueen vahvin ja nyt olenkin kasvanut isoksi, mutta väärät ovat sääreni edelleen, eikä tulevaisuuteni tästä syystä vaikuta kovin valoisalta. Mutta toistaiseksi olen vielä kaimani ns. oikea käsi, ja pihakoirana mielelläni seuraankin tapahtumia.

Tulisitko sinä tukemaan ja auttamaan minua ryhtymällä kummikseni?

Aleksinin kummit: Johanna T.


LAIKA

Hei olen Laika-tyttö!

Olen noin vuonna 2012 syntynyt kaunotar.

Silloin, kun kaksi suomalaista naista löysi minut kadulta leipomon edestä, olin tosi laihassa kunnossa ja onnuin yhtä jalkaani. He toivat minut tänne tarhalle turvaan muiden koirien joukkoon.

Täällä olen saanut syödä ja toipua rauhassa. Nyt jalkani on parantunut ja tykkään leikkimisestä. Viihdyn koirakaverieni kanssa, joskus leikkiessä on kuitenkin pakko vähän pompottaakin niitä.

Pidän myös kovasti ihmisistä ja tietenkin haluaisin myös oman kodin, jossa minulla olisi ikioma ihminen. Sillä ihmisellä ja kodilla pitäisi olla minulle aikaa. Yhdessä olisi tosi kivaa tutkia ympäristöä ja leikkiä. Seikkailla turvallisesti - yhdessä.

Koska sen oikean kodin etsintä voi viedä aikaa, minusta olisi kiva saada oma kummi-ihminen. Näistä kaikista haaveilen. Lukeeko sinun sydämessäsi Laika?

Laikan kummit: Tiina P.


TEIJA

Hei olen Teija!

Meidät löydettiin ihan pikkuisina naperoina muovikassista siskoni Mian kanssa.

Pääsimme tarhalle ja meitä hoivasi alkuaikoina iso poikakoira Boris.

Siskoni Mia muutti omaan kotiin sinne Suomeen, mutta minä en pysty menemään kuljetusboksiin, vaan saan niin hirveän paniikin ahtaassa paikassa, että revin boksin hajalle.

Ihmiset ovat miettineet kuinka voisin myös matkustaa omaan kotiin, mutta nyt minua hoidetaan täällä ja minulla on täällä monta kissa- ja koirakaveria. Saan täällä olla vapaana pihakoirana, ja minulle se sopii hyvin.

Voisitko sinä alkaa kummikseni ? Omaksi ihmisekseni, jolle voisin lähettää terveisiä.

Teijan kummit: Aija R.


MINNA

Narttu. Syntynyt 2011.

Hei olen Minna!

Olen asunut koko ikäni tarhalla. Saan olla täällä irti ja paras kaverini on toinen kummikoira Lumi. Emme mene minnekään ilman toisiamme.

Siskoni Asia muutti Suomeen muutama vuosi sitten. Minä en halua, että minuun kosketaan. Se vain on niin pelottavaa.

Täällä on ihan hyvä asustaa. Saan joka päivä ruuan ja pääsen kylminä ilmoina talliin nukkumaan. Muuten viihdyn ulkona.

Ai niin, pidämme takapihalla Lumin kanssa kissahoitolaa. Miksikö? Kaikki kissat vaan tykkää musta niin kauheesti. Ne haluu aina kainaloon tai jopa reppuselkään, jos satun lepäilemään pihalla sopivasti. Minkäs sille mahtaa, että oon niiden mieleinen hoitotäti.

Haluaisin nyt myös kummin, koska Lumillakin on. Ryhtyisitkö sinä minun kummikaverikseni?

Minnan kummit: Saija H.


ZANI

Hei olen Zani!

Olen vuonna 2008 syntynyt tyttö.

Olen asunut täällä tarhalla jo muutaman vuoden. Olen energinen ja leikkisä. Innostun helposti ja osaan heiluttaa häntääkin, kun minulle puhutaan.

Kotiakin olen yrittänyt etsiä, mutta vielä ei ole löytynyt sitä oikeaa. Siksi tahdon nyt etsiä sinut kummikseni, kunnes pääsen omaan kotiin.

Voisithan alkaa kummikseni? Laittaisin sinulle vastineeksi kuulumisiani.

Zanin kummit:  Riitta P. ja Airi V.

 

 


RUFAS

Hei olen Rufas!

Olen arviolta vuonna 2014 syntynyt poika. Olen kuulemma melko kookas.

Jouduin tarhalle koska naapurin kanat kiinnostivat minua aivan liikaa, mutta onneksi pääsin tänne, enkä joutunut kadulle.

Luonteeltani olen ystävällinen ja energinen. Joku on sanonut, että tahdon olla pomonakin toisille koirille, vaikka mielestäni tulen muitten kanssa hyvin juttuun.

Ensimmäiset kaverini tarhalla, Bradatko, Pipsa ja Poka ovat kaikki nyt saaneet kodit Suomesta. Se on innoittanut minuakin haaveilemaan sellaisesta. Minulla onkin jo valmiina mikrosiru, passi ja rokotukset. Minut on myös kastroitu.

Sillä välin kuitenkin, kunnes se ikioma koti ja ihminen minullekin löytyy, tarvitsen kummeja turvaamaan oloani täällä tarhalla. Kummille lähettäisin kuulumisiani.

Kysynkin sinulta nyt suoraan - silmästä silmään - voisitko kenties sinäkin ryhtyä minulle kummiksi?

Terkuin Rufas!

Rufaksen kummit:  Erja P.


MALINKA

Hei olen Malinka!

Olen vuonna 2009 syntynyt tyttö.

Asun täällä tarhalla, jossa vietän aikaani vapaana muiden pihakoirien ja kissojen kanssa. Meillä ei ole keskenämme ollut mitään ongelmia.

Tykkään seurata ympärilläni tapahtuvia asioita, sanovat, että se on minunlaiselleni koiralle luonteenomaista. Kuljen esimerkiksi tarhoihin ruokaa vievän ihmisen vierellä ja jään seuraamaan, että kaikki tehdään kuten pitääkin.

Pitävät minua itsenäisenä, mutta kyllä minua saa silittääkin, silloin kun haluan.

Olen etsinyt sitä oikeaa omaa kotiani jo jonkin aikaa, mutta sitä ei vielä ole löytynyt. Kotia etsin edelleen.

Nyt olen kuitenkin saanut jotain omaa! Huhtikuussa 2016 sain elämäni ensimmäisen kummin tuekseni. Vuf Vuf kummilleni!

Malinkan kummit:   Sari O.


TERO

Hei olen Tero!

​Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Emme niin välitä ihmisistä, mutta emme me pahoja ole, vain itsenäisiä ja nautimme toistemme seurasta.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täätä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä minulle ollaan kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Terveisin Terosi.

Teron kummit: Birgitta L.


TOPI

​Hei olen Topi!

​Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Emme niin välitä ihmisistä, mutta emme me pahoja ole, vain itsenäisiä ja nautimme toistemme seurata.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä minulle ollaan kilttejä ja saan ruokaa joka päivä.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla.

Terveisin Topi

​Topin kummit: Birgitta L.


HAPPY

Happy täällä heippa!


Olen arviolta n. 8-vuotias, iloinen tyttö ja ehkä juuri iloisuudesta olen saanut nimeni.

Kun vuonna 2011 tulin nuorena tänne tarhalle, olin todella kipeä, huonokuntoinen ja laiha. Minulla todettiin sellaiset sairaudet kuin babesia ja erlichia. En paljon jaksanut tehdä muuta kuin makoilla turvallisen tuntuisessa kuljetuslaatikossa.
Pikkuhiljaa kuitenkin lääkkeet ja hyvä ruoka vahvistivat minua ja nyt minun sanotaan olevan jopa hieman pulskahko.

Tykkään kovasti leikkiä toisten täällä olevien koirien kanssa ja siinä puuhassa päiväni usein kuluvatkin. Olen myös hyvä paimentamaan hevosia. Kissojakin pihapiirissäni on. Tykkään paljon myös ihmisistä ja seurailen heitä kaikkialle.
En kuitenkaan tällä hetkellä luota tarhalla kuin yhteen ihmiseen.
Mieleni tekisi tutustua ihan kaikkiin, vielä kuitenkin keräilen rauhassa rohkeuttani.


Kaukaisissa haaveissani minulla on joskus myös oma koti, mutta vielä on liian aikaista sanoa tuleeko siitä koskaan kohdallani totta.
Sillä välin tarvitsisin apuasi turvaamaan elämääni täällä tarhalla. Alkaisitko myös sinä kummikseni?

Happyn kummit:   Virpi K.


KAAMOS

Hei sinä, joka tätä luet.

Minä olen Kaamos ja Divatka on siskoni.
Kirjoitan täältä tarhalta, joka on minulle turvallinen koti.
Olen hyvin arka ja jännitän kaikkia ihmisiä, jopa omaa hoitajaani.
Tykkään heidän puuhiaan kovasti seurailla, mutta koskea minuun ei saa, vaikka häntääni heilutakin.
Asun vapaana tarhan alueella
ja vaikka ihmisiä arkailenkin,
en täältä alueelta lähde mihinkään.
Luultavasti minua on kohdeltu huonosti entisessä elämässäni ja siksi tämä kaikki on minulle niin vaikeaa.
Minä kuitenkin yritän ja toivon, että joku päivä osaan ja uskallan luottaa ihmisiin, edes yhteen sellaiseen.
Näänhän kuitenkin täälläkin, että hyviäkin ihmisiä on olemassa.
Sellaisia, jotka pitävät minusta ja muista täällä huolta.
Tarvitsisin itselleni turvallisia ihmisiä myös siellä Suomessa, jos voit olla kummini, ethän epäröi.
Minä odotan täällä.

Kaamoksen kummit:   Lea L.


LUMI

Hei,
Täällä Lumi.


Jos katsot kuvaani, voit varmasti päätellä mistä olen nimeni saanut.
Olen melkoisen arka poika,
enkä anna ihmisten minuun koskea.
Tykkään seurailla tapahtumia tarhalla hieman kauempaa,
siten kun minusta tuntuu riittävän turvalliselta.
Minulla on täällä myös pari tooosi hyvää koiraystävää, joiden kanssa ollaan aina yhdessä ja pidetään huolta vähän vahtihommistakin.
Olen joskus varmastikkin jäänyt auton alle, sillä toinen etutassuni on vääntynyt ja luutunut hieman kummalliseen asentoon.
Se ei kuitenkaan minua haittaa, tassu toimii kuten muutkin, vaikka ei täydellinen ulospäin olekkaan.
Sellainen ihan oikea koti taitaa minulle olla liian kaukainen haave ja siksi olen tehnyt kotini tänne tarhalle.
Tarvitsisin kuitenkin elämääni täällä tukemaan kilttejä ihmisiä, joita voisin kutsua kummeikseni.. Olisitko sinä sellainen? Kummini? Olisithan?

Helen Thompsonin runoa mukaellen:

”Lumi ei suinkaan halua koko maailman

rakastavan sitä - vain yhden,

jota se itse on päätynyt rakastamaan”.

Lumin kummit:  Saija H.


 

JANET

Hei
minä olen Janet!

Olen v. 2007 syntynyt  sosiaalinen tyttö.
Kirjoitan teille, sillä etsin kummeja tukemaan  elämääni tarhalla.
 Olen tosi hyvä hakemaan huomiota ihmisiltä  ja toivon, että se toimii näin kirjoituksenkin  muodossa.

​Osaan vinkua, vetää hihasta, hyppiä, haukkua ja olla aina siellä missä tapahtuu.
 Nyt varmaan ihmettelet miksi minua ei adoptoida, miksi en koskaan voi matkustaa Suomeen?
Siitä voin kertoa sen verran, että minulle on joskus tapahtunut jotakin todella ikävää, mitä tässä en halua enempää muistella.
Minulle ei kuitenkaan saa koskaan laittaa hihnaa kaulaan tai yrittää muuten pitää minua aloillaan. Sillä silloin sekoan pelosta, en koskaan voi unohtaa sitä pahaa mitä kerran koin ja jonka nämä toimet tuovat selvästi mieleeni.
Se on surullista, mutta olen jo tottunut ajatukseen, että tarha on kotini ja viihdyn täällä.
Joten tarvitsen siis apuasi elämäni turvaamiseen täällä.

Autathan jos vain voit?
Kovasti toivoo Janet

Janetin kummit:  Teija H.


TUHKA

Hei Olen Tuhka!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri. Minä olen Tarmon kanssa rohkein ja pidän ihmisten huomiosta.

Olen kuulemma myös kotiaetsivissä, mutta sopivan kodin löytämisessä voi mennä aikaa. Täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

 

Tuhkan kummit:   Riitta G.  ja  Marjut S.


 

Ajankohtaista

Hyviä uutisia

Sparki joka tuli sunnuntaina 9.12 kotihoitoon Suomeen on saanut pysyvän kodin kotihoitoperheestään. ...


Joulukampanja

Tänäkin vuonna pidämme jo lähes perinteeksi muodostuneen joulukampanjan. Yhdessä saamme luotua ...


Kotihoitoon saapuneet

Sunnuntaina 9.12 saapui Mulan, Muru ja Sparki suomeen kotihoitoon etsimään omaa kotiaan.


Tarhan kunnostus ja laajennus keräys

Tarhalla alkaa parannus ja laajennus työt. Tarhojen eteen raivataan alue johon rakennetaan koirille ...


Responsible Rescue tiedote

Tiedote 3.10.2018 Yhteinen tiedote Responsible Rescue-sitoumuksen perustaja-yhdistyksiltä Olemme ...


Keräys Kuutin matkakuluihin

KERÄYS KUUTIN MATKAKULUIHIN. Kuutti löytyi pienenä pentuna kadulta yksin harhailemasta. Poika oli ...


Sterilointikampanja päättynyt

STERILOINTIKAMPANJAN LOPPU TULOS HUIMAT 973€ KIITOS ❤️❤️❤️❤️ Sterilointikampanjaan tullut 16.8.2018 ...


Katukoirien sterilointi kampanja 28.7-15.8.2018

Katukoirien sterilointi kampanja. 28.7-15.8.2018. Olemme saaneet paikallistoimijoiden kanssa ...


1€ Kesäkampanja 4.7-15.7.2018

Se ois aika ruokatilauksen! Tilaamme nykyään ruoat suoraan Varnan ruokatehtaalta. Samaa ruokaa, kun ...


Rescuesta on kotikoiraksi-kampanja 1.6-17.6

Hei, nyt se alkaa. Seuraavat kaksi viikkoa me kerromme kaikille, että rescuekoirasta on ...