Kummikoirat

Alla koiramme, jotka kovasti kaipailisivat vielä sitä omaa kummia! Jokaisella koiralla olisi ideaalitilanteessa vähintään kaksi kummia. Kahden kummin tarjoama tuki kattaa koiran hyvinvointikustannukset tarhalla. 🏠

Kummitoiminta ja ohjeet vielä tässä


Ahoi!

Olen aurinkoinen Aada, ja etsin itselleni kummia.

Minut löydettiin keskeltä peltoaukeaa, jonka lähimaillakaan ei ollut asutusta. Onnekseni tarhan vapaaehtoinen tuli luokseni ruokapussukkansa kanssa ja lähdin häntääni heiluttaen hänen matkaansa: olinhan nälkäinen ja väsyksissä.

Olin löydettäessä todella huonossa kunnossa. Nyt olen asunut täällä tarhalla jo pari vuotta, ja olen voimistunut sekä voin muutoinkin mainiosti.

Olen kiltti ja reipas nuori neiti, ja luonteeni on iloinen. Toiset sanovat häslääjäksi, mutta minä vain haluan olla kaikessa innolla ja täydellä energialla mukana!

Pidän ihmisistä tosi paljon, ja pitäisin varmasti myös sinusta. 

Kummini: Rita H.


Aleksin tässä.

Moni ehkä muistaa minut keväältä 2015, kun sisarukseni ja minut pelastettiin, ihmisiltä joilla ei ollut varaa meitä ruokkia. Meillä oli aivan "väärät sääret" ja saimme silloin kaiken mahdollisen avun, kiitos teille kaikille!

Minä taisin olla silloin parhaimmassa kunnossa, pentueen vahvin ja nyt olenkin kasvanut isoksi, mutta väärät ovat sääreni edelleen, eikä tulevaisuuteni tästä syystä vaikuta kovin valoisalta. Mutta toistaiseksi olen vielä kaimani ns. oikea käsi, ja pihakoirana mielelläni seuraankin tapahtumia.

Kummini: Johanna T


Hei sinä siellä Suomessa!

Täällä kummia kaipaa Koni. Nimestäni huolimatta en hirnu, vaan haukun.

Olen Plovdivin kadulta jälkikasvuni kera pelastettu koira. Neljä pentuani pääsivät jo uusiin koteihinsa Saksaan, sillä meidät löytäneellä leidillä oli kontakteja saksalaiseen eläinyhdistykseen.

Minä jäin Varnan tarhalle, sillä omaa kotia ei ole vielä löytynyt. Joskus ihmiset saattavat säikähtää pitbullmaista ulkonäköäni – suotta, olenhan hyväsydäminen ja herkkä tapaus.

Tulen onnelliseksi, kun näen ihmisiä, ja olen avoin sekä kuuntelevainen heitä kohtaan (ainakin suurimman osan ajasta).

Rakastan leikkiä, ja hyppäisin mielelläni ihmisten syliin! En vain aina oikein muista, että liki viidenkymmenen kilon painoni takia en käy sylikoirasta.

Olisin kiitollinen, jos voisit kumminani turvata elämäni täällä tarhalla.

Konin kummit: Kirsi K


Bono täällä moikka!

Tulin tarhalle melkoisen lyötynä miehenä. Pitkän metsästysuran jälkeen minut oli hylätty Burgasin kaduille. Kiinni saamisessani riitti jännittäviä käänteitä, mutta periksiantamattomat ihmiset löysivät minut lopulta ja saavuin Kavarnan tarhalle voimistumaan.

Olen melkein sokea, vaikka menojalka vipattaa edelleen. Mieli palaisi pitkille metsästysreissuille vaikka kunto ei minulla ehkä aivan riittäisikään.
Silmääni hoidetaan tällä hetkellä lääkkeellä, mutta tulevaisuudessa toinen silmäni joudutaan luultavasti poistamaan. Nautin kävelylenkeistä ja niiden jällkeen onkin hyvä ottaa kunnon päiväunet.

Täällä tarhalla olen virkistynyt ja niimpä minut on nyt myös kastroitu. Kastroinnin yhteydessä minulta löytyi myös kasvain, mutta onneksi se saatiin poistettua. Hampaani myös hoidettiin kastroinnin yhteydessä.

Armoitettu herkkusuu mina olen myös. Ihmisille olen hyvin ystävällinen ja sosiaalinen sellainen hessu hopo. Löytäisinpä vielä vanhuudenkodin, jossa arvostus on kohdillaan.

Kummini: Nina K


Hei olen Machau!

Olen noin vuonna 2012 syntynyt vanha herra, joka löytyi kadulta Karjaly nimisestä kaupungista läheltä Sofiaa joulun aikaan. Minulla oli joku iho sairaus ja oli tärkeää saada minut kiinni ja lääkäriin hoitoon.

Eräs nainen, joka oli syöttänyt koiria otti minut piharakennukseensa talteen, jonka jälkeen minulle etsittiin kyytiä Varnaan. Kolmen viikon jälkeen minut saatiin toimitettua klinikalle Varnaan, jossa minut on tautitestattu. Testit olivat puhtaat. Myös ihosairauteni hoidettiin ja olenkin nyt tarhalla saamassa turvaa ja huolenpitoa.

Kummini: Annika L


Hei olen Peppi!

Muutin omatoimisesti tarhalle tulemalla farmin pakettiauton perässä pihalle asti. Olen aika rohkea tyttö, sillä minun oli kuljettava toisten koirien reviirien lävitse päästäkseni perille asti.

Farmin koirat suhtautuvat minuun hyvin. Antavat minun olla rauhassa omalla alallani. Varmaankin olen aika nuori neito, sillä tykkään leikkiä muiden nuorten koirien kanssa. Minut on katukoirana steriloitu ja sillä on siitä merkki korvassa.

Nyt olen tarhalla, jossa saan turvaa ja minusta huolehditaan.

Kummini: Saara H


Tiina täällä moikka!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri.

Asustelen tarhalla samassa aitauksessa sisareni Taikan kanssa. Olen meistä kahdesta se arempi ja vaikka olenkin vuosien saatossa rohkaistunut. Voi olla etten silti koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin. Täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Kummini: Ronja R


Hei olen Tristan

Löydyin siskoni kanssa keskeltä peltoa, kun heinänhakureissulla ollut koiratarhan omistaja sattumalta huomasi heidät.

Meidät oli hylätty peltoalueelle, jonka lähimailla ei ole asutuksesta tai ravinnon saannista tietoakaan.

Niinpä olemme asuneet tarhalla keväästä 2019 lähtien. Täällä tarhalla minun on ihan hyvä olla ja saan täällä huolenpitoa ja ruokaa.

Olen aika herkkä poika ja toistaiseksi en ole adoptiossa, sillä vaadin tosi osaavan kodin.

Kummini: Iina I


Hei!

Nimeni on Kali.

Saatan alkuun vaikuttaa aralta, mutta ajan kanssa minusta saa maailman parhaimman ja luotettavimman koirakaverin.

Minut löydettiin kahden sisarukseni kanssa kadulta ilman emoa. Kaksi muuta ovat jo löytäneet uuden kodin, mutta minä odotan vielä täällä tarhalla. Arvioitu syntymäaikani on huhtikuu 2019.

Suhtaudun uusiin ihmisiin aluksi varauksellisesti, vaikka haluaisinkin voittaa ujouteni ja ottaa heihin kontaktia. Haen herkkupaloja kädestä, mutta kartan kosketusta ja vetäydyn sivummalle seurailemaan ihmisten touhuja.

Olisin kuitenkin valmis jättämään tarhaelämän taakseni, jos vain löytäisin ihmisen, joka ymmärtäisi erityisherkkyyttäni.

Kummini: Eija M


Hei sinä tuleva kummini!

Tutustuttaisiinko?

Minut hylättiin pentuna kadulle, josta pääsin elämäni ensivuosiksi bulgarialaiseen perheeseen. Siellä minua alettiin kutsua Rocoksi.

Surukseni omistajani muutti vastikään, eikä voinut ottaa minua uuteen asuntoonsa. Huokaisin helpotuksesta, kun minut tuotiin tarhalle, sillä kotikoiran elämään tottuneena en olisi enää pärjännyt kadulla.

Nyt olen ehtinyt jo keski-ikään. Täällä tarhalla minuun tutustutaan ja luonnettani seurataan. Kehuvat minun reipastuneen. Tarhanpitäjän mukaan olen tosi kiltti, enkä lainkaan aggressiivinen.

Toivon, että jonain päivänä minulle koittaisi mahdollisuus loppuelämän rakastavaan kotiin. Sitä odotellessa tarvitsen apuasi, jotta elämäni täällä tarhalla voidaan turvata!

Kiitokseksi kummiudestasi lupaan lähettää sinulle silloin tällöin kuulumisiani ja kenties jokusen kuvankin itsestäni.

Kummini: Jenni H


Hei

olen Minna ja asunut koko ikäni tarhalla. Saan olla täällä irti ja paras kaverini on toinen kummikoira Lumi. Emme mene minnekään ilman toisiamme.

Siskoni Asia muutti Suomeen muutama vuosi sitten. Minä en halua, että minuun kosketaan. Se vain on niin pelottavaa.

Täällä on ihan hyvä asustaa. Saan joka päivä ruuan ja pääsen kylminä ilmoina talliin nukkumaan. Muuten viihdyn ulkona.

Ai niin, pidämme takapihalla Lumin kanssa kissahoitolaa. Miksikö? Kaikki kissat vaan tykkää musta niin kauheesti. Ne haluu aina kainaloon tai jopa reppuselkään, jos satun lepäilemään pihalla sopivasti. Minkäs sille mahtaa, että oon niiden mieleinen hoitotäti.

Haluaisin nyt myös kummin, koska Lumillakin on. Ryhtyisitkö sinä minun kummikaverikseni?

Kummini: Saija H


Hei olen Tero!

Minut löydettiin rannalta 2013 äitini ja 7 sisarukseni kanssa, kun olin vielä ihan pieni pentu.

Meidän äiti on muuttanut jo Suomeen ja hän on onnellinen kotikoira. Meissä sisaruksissa virtaa vahvasti paimenkoiran veri.

Täällä tarhalla asustelen veljeni Tarmon kanssa samassa aitauksessa. Vuosien saatossa olen edelleen arka ja välttelen minulle vieraita ihmisiä.

Voi olla etten koskaan uskalla muuttaa täältä tarhalta omaan kotiin, mutta täällä ollaan minulle kilttejä ja saan joka päivä ruokaa.

Haluaisitko sinä alkaa kummikseni ja taata minulle hyvän elämän täällä tarhalla?

Kummini: Birgitta L


Hei,
Täällä Lumi.

Jos katsot kuvaani, voit varmasti päätellä mistä olen nimeni saanut.
Olen melkoisen arka poika,
enkä anna ihmisten minuun koskea.
Tykkään seurailla tapahtumia tarhalla hieman kauempaa,
siten kun minusta tuntuu riittävän turvalliselta.
Minulla on täällä myös pari tooosi hyvää koiraystävää, joiden kanssa ollaan aina yhdessä ja pidetään huolta vähän vahtihommistakin.
Olen joskus varmastikkin jäänyt auton alle, sillä toinen etutassuni on vääntynyt ja luutunut hieman kummalliseen asentoon.
Se ei kuitenkaan minua haittaa, tassu toimii kuten muutkin, vaikka ei täydellinen ulospäin olekkaan.
Sellainen ihan oikea koti taitaa minulle olla liian kaukainen haave ja siksi olen tehnyt kotini tänne tarhalle.
Tarvitsisin kuitenkin elämääni täällä tukemaan kilttejä ihmisiä, joita voisin kutsua kummeikseni..

Kummini: Saija H


Hei!

Olen Hemmo, yksi seitsemästä pennusta, jotka emomme synnytti syrjäisen Plovdivin kylän kadulle kesäkuussa 2019.

Yksi sisaristani on saanut uuden kodin, mutta me muut kuusi asumme tarhalla.

En haluaisi kerskua, mutta minua hurmaavampaa hurttaa et hevillä löydä!

Vaikka olenkin voimakasluontoinen uros, rakastan ihmisiä yli kaiken ja olen supersosiaalinen sekä energinen. Arvioivat minun kasvavan aikuisena noin 25-kiloiseksi.

Haaveilen pääseväni harrastekoiraksi aktiiviseen perheeseen. Adoptiokotia odotellessa tarvitsen kuitenkin kummeja, jotka osallistuvat kuukausittaisiin hyvinvointikustannuksiini täällä tarhalla.

Kummini: Marja-Leena M


Hei olen Heli Copter, arvioitu synt. aika 06/2019

Emoni hylättiin syrjäiseen kylään, kun hän oli viimeisillään tiinenä. Onneksi hänet löysi eläinrakas nainen, joka otti äitini turvaan. Äitini, joka oli jo alkanut synnyttää kadulle.
Emoni saikin jäädä hänet löytäneen naisen luokse asumaan. Nainen yritti etsiä myös meille koteja, mutta vain yksi meistä seitsemästä eloonjääneestä sisaruksesta sai kodin.

Hän otti yhteyttä yhdistykseen, joka onnistui saamaan meidät turvaan tarhalle. Täällä minä ja sisarukseni nyt asustellaan, saamme ruokaa, vettä ja huolenpitoa. Ja mikä mahtavinta, meitä valmistellaan adoptioon, jotta mekin saisimme sen oikean oman kodin.

Luonteeltani olen energinen ihmisläheinen tyttö jonka mielestä rakkautta ja rapsutuksia ei voi saada liikaa. Tulenkin aina innokkaana hyppimään ja pusuttelemaan kun ihminen kävelee tarhan portista sisään.

Terveisin pieni elämän taivaltaja.

"On maalilmassa monta ihmeellistä asiaa, mikä hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa."

Kummini: Sari O


Hei sinä siellä Suomessa!

Olen lempeäkatseinen luppakorva nimeltä Paavo, ja rakastan ihmisiä sekä rapsutuksia.

Ihmiset arvioivat minun syntyneen vuonna 2015. Ennen tarhalle tuloa elin kolme vuotta vanhan rouvan luona, kunnes hän sairastui ja joutui luovuttamaan minut sekä toisen koiransa, Tyynen, tarhakoiriksi.

Täällä tarhalla asumme Tyynen kanssa samassa aitauksessa, eikä meiltä rakkautta puutu! Tarvitsisimme kuitenkin kiireellisesti kummeja, jotka osallistuisivat hyvinvointikustannuksiimme kuukausilahjoituksin.

Kummini: Marika T


Olen arviolta vuonna 2014 syntynyt poika ja kuulemma melko kookas.

Jouduin tarhalle koska naapurin kanat kiinnostivat minua aivan liikaa, mutta onneksi pääsin tänne, enkä joutunut kadulle.

Tarhalla asustelen tällä hetkellä yksin omassa aitauksessa.
Luonteeltani olen ystävällinen ja energinen. Joku on sanonut, että tahdon olla pomonakin toisille koirille, vaikka mielestäni tulen muitten kanssa hyvin juttuun.

Vaikka täällä tarhalla minulla onkin turvaa ja suojaa, haaveilen myös minä edelleen oman rakkaan kodin löytymisestä.
Sillä välin kuitenkin, kunnes se ikioma koti ja ihminen minulle löytyy, tarvitsen kummeja turvaamaan elämääni täällä tarhalla.

Kummini: Erja P


Wuf!

Täällä sinua tervehtii Taika

Minut löydettiin rannalta emoni sekä seitsemän sisarukseni kanssa vuonna 2013. Olin tuolloin vielä ihan pieni pentu.

Emoni sai uuden elämän onnellisena kotikoirana Suomessa, mutta minä jäin tarhakoiraksi.

Asun tarhalla sisareni Tiinan kanssa samassa aitauksessa ja olen minä reipastunutkin näiden vuosien aikana. Olen myös adoptiossa ja toivonkin että jonain päivänä voisin viettää aikaani omassa kodissa.

Vaikka olenkin tarhalla reipastunut ja rohkaistunut, tarvitsen kodin, jossa on kokemusta rescue-koirista ja jossa minulle annetaan aikaa.

Kummini: Lea L


Hei, olen Susan!

Minut löydettiin täältä Bulgarian maaseudulta pienenä pentuna ojasta veljeni ja siskoni kanssa.

Onneksi meidät löydettiin päästiin tarhalle turvaan. Veljeni pääsi muuttamaan omaan rakkaaseen kotiin Suomeen, mutta siskoni valitettavasti menehtyi vuosia sitten.

Onneksi minulla on täällä monta koira- ja kissakaveria. Ihmisistä pidän, mutta en anna heidän koskea itseeni. Olen ehkä vähän villi tyttö. Saan elää irti täällä ja lempipuuhaani on hevosten ajaminen ja olenkin super nopea. Tarhan pitäjä sanookin, että minussa on varmasti vinttikoiraa. Vaikka haaveilen omasta kodista, on minun täällä ihan hyvä olla.

Kummini: Mimmi H


Moi!

Olen nuori poikakoira, joka löytyi turistialueelta harhailemasta. Tarhanpitäjä pelasti minut sieltä turvaan ja antoi nimekseni Roshkon.

Täällä tarhalla saan ruokaa ja rakkautta sekä hellyyttä ja huolenpitoa, mistä olen tosi kiitollinen.

Tarvitsisin kuitenkin kummin, joka osallistuisi hyvinvointikustannuksiini.

Kummini: Tarja K


Tästä linkistä pääset tutustumaan koiriin, joilla on tarvittava määrä kummeja (2kpl). ❤️🐕

Ajankohtaista

LOUKKUKERÄYS 🐶🐱

Aktiivimme Niina asuu Leshnikovossa. Hän auttaa suuresti eläinten kanssa lähikylissä ja kaupungeissa ...


ROKOTUSKAMPANJA 💉🐈🐕

Koiratarhalla alkaa pian vuosirokotusten aika. Vuosittainen rokotuspäivä järjestetään Kavarnan ...


STERILOINTIKAMPANJA 🐕🐈✂️

Kevät tuo tullessaan kauniit aurinkoiset päivät Bulgariaan, mutta myös karun totuuden: kadut ovat ...


SOS-KERÄYS

Koronaviruksen takia todellinen huoli on kaduilla elävien koirien ja kissojen ruuan saanti. ...


Tiedotus

TIEDOTUS JA HÄTÄAPUKERÄYS! Bulgaria on julistanut hätätilan maahan tänään (13.3.20) kuukaudeksi. ...


Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen 21.3.2020 --------------------------------------- Hei Yhdistyksen ...


Lahjoituskuorman lähettämis keräys

APUA TARVITAAN LAHJOITUSKUORMAN LÄHETTÄMISEEN! 🐾 Keräämme tällä hetkellä varoja vuoden ensimmäisen ...


Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...