Kertomuksia

Tarhareissu 21.6.-28.6.2017

Terveisiä tarhalta

Lähdimme pari viikkoa sitten matkaan kohti tarhaa tyttäreni kanssa. Matka alkoi kotoa jo kello yksi päivällä ja tarhalle saavuimme noin 14 tuntia myöhemmin yöllä. Vaikka matka on lentoineen ja vuoristoteineen raskas, on se sen arvoista.

Lue lisää tästä


Matkakertomus 31.7.-14.8. 2015 - 8. matkapäivä

Porttiteoria bulgarialaisittain

Kavarnan tarhalla on kaksi häkkiä, joihin on ollut vaikea kulkea. Ne ovat aikoinaan olleet isompia ja jaettu sittemmin aidalla kahdeksi. Toiseen on pitänyt kiipeillä puolitoistametrisen väliaidan yli.

Talonväki on ilmeisesti tottunut tekemään niin, koska porttia ei ole tehty. Koirien siirtely on kuitenkin vaatinut kaksi ihmistä ja siivoustyökalujen saati vatsakkaan suomalaisäijän raahaaminen aidan yli on ollut vaivalloista. Tämän matkan aikana ainakin toiseen häkkiin tulee portti.

Lue lisää tästä >>


Matkakertomus 31.7.-14.8. 2015 - 6. matkapäivä

Koiranelämää Bulgariassa

Kavarnassa kuten Bulgarian kaupungeissa ja kylissä aina, katukoiria on paljon. Ne suosivat samoja paikkoja kuin ihmisetkin ja ravintoloiden, hotellien, torien ja yleensäkin ruoantuoksuisten liikepaikkojen kulmilta löytää ainakin yhden. Samoin isommat kadunvarsien jäteastiat ovat joidenkin koirien elinkeino ja ”tulonlähde”.

Kunhan tässä katselen

Ne eivät pääse tonkimaan itse astiaa mutta ilmeisesti ihmisiltä putoaa jotain ruoantähteitä roskapusseistaan. Mitä huonokuntoisempi ja vanhempi koira, sen huonommalle ja syrjäisemmälle paikalle se joutuu väistymään, syrjäkujan roskis ilmeisesti kaikkein huonoimpana.

Lue lisää >>


Matkakertomus 31.7.-14.8. 2015  - 4. matkapäivä

Koirankoppeja tarhalle

Kaiken muun ohella yhdistys rakentaa Kavarnan tarhalleen koirankoppeja lahjoitusvaroin. Niitä on lukumääräisesti paljon, mutta osa on jo huonokuntoisia varsin vähäisestä iästään huolimatta. 

Lue lisää >>


Matkakertomus 31.7.-14.8. 2015  - 2. matkapäivä

Sisulla on sisua

Kavarnan tarhalle viime matkan aikana pelastettu pentu, joka nimettiin Sisuksi, on nyt viettänyt aikaansa isäntäväen huoneistossa ja parvekkeella. Sisu näytti muistavan minut ja hakkasi kätösillään parvekkeen ovea kun jätin sen ulos. Pentu on nyt 5-6-viikkoinen ja hyvässä kunnossa. Luultavasti sillä on erittäin hyvä kuulo. Asia selviää jutun valokuvista.

gusanga

Gusanga viihtyy nyt yksin. 

Mitä muihin koiriin tulee, Gusanga on nyt päässyt vankeudestaan, mutta ei enää kaveeraa Lumin kanssa, vaan on aivan yksikseen pihamaan laidalla. Ennen se oli aina pihapuun alla vanhempien koirien laumasssa. Ilmeisesti Lumi on löytänyt päälaumasta muuta seuraa. Lumin käytös on kuitenkin muuttunut hyvään suuntaan. Kolmella jalallaan liikkuva Care on sekin aivan voimissaan.

Lue kertomus tästä >>


Terveisiä Pinzeriltä

Pinzer on tätä kirjoitettaessa ollut 11 kuukautta Suomessa. Sitä ennen hän oli Kavarnan koiratarhalla pihakoirien laumassa kolme vuotta.

Pinzerillä menee nyt oikein mainiosti. Hänellä on jopa vakituinen poikaystävä ihan omasta takaa, Kavarnan tarhalta aiemmin tuotu Taatu-vaari nimittäin.

pinzu

Sopeutuvaisena, reippaana ja aiempana ulkokoirana Pinzun voi ottaa mukaan mihin tahansa, vaikkapa vaellukselle tai kalaretkelle.

Lue lisää tästä >>


Matkakertomus 26.6.-10.7. 2015

2. Matkapäivä 27.6.

Toisin kuin tähän saakka, majoitun nyt hotellin sijaan Aleksinin eli koiratarhan isännän maatilalle. Itse tilanpidossa ei ole juuri mikään muuttunut edelliskesästä, tosin tilan muutamista lehmistä on nyt luovuttu sitten viime kesän.

Häkkikoirien tilat näyttävät nyt aiempaa siistimmiltä ja Natalia – siis se koira – entistäkin pulskemmalta. Natalia on kuvassa oikealla seuranaan Tuhka.

 Koiria on nyt myös muutamaa vähemmän. Silmiinpistävintä on se, että Javor puuttuu laumasta ja saksanpaimenkoira Rexina on paitsi harmaantunut ja vanhentunut silminnähden myös käynyt seurallisemmaksi ja liittynyt pihakoirien laumaan.

Lue lisää >>


4. Matkapäivä 29.6.

Päivän ohjelmaan kuului vierailu Tsvetan Dragnevin klinikalla Varnassa kahden Suomeen tulevan koiran kanssa. Koiranpennut George ja Pikku-Natalia nostettiin kuljetuslaatikoihin ja Aleksinin, tarhan isännän, pakettiautoon. 

Vaikka Kavarnasta Varnaan on matkaa vain noin 60 kilometriä, pelkkiin ajomatkoihin kului yhteensä nelisen tuntia, tiet kun ovat aika töyssyisiä ja välillä on jopa vain 20 km/h nopeusrajoituksia, joita noudatetaan ainakin, jos vastaantulevat autot vilkuttelevat valojaan liikennepoliiseista varoittaakseen. Liikenneolot ovat muutenkin jännittävät.

Lue lisää tästä linkistä >>


6. Matkapäivä 1. heinäkuuta.

Likaisia yksityiskohtia enempää valottamatta voin kertoa, että viime päivät ovat kuluneet tarhahommissa häkkejä siivoten. Sekin työ on tehtävä ja jatkuu vielä.

ruisku

Kirppuvaaran vuoksi kaikki häkit ruiskutettiin jollakin tämän kirjoittajalle tuntemattomalla myrkyllä, sisäsiistimmin ilmaistuna torjunta-aineella. Myrkkypullon kyljessä oli pääkalloja sun muita pelottavia symboleja. Kaksi pullonkorkillista tätä tehoainetta lisättiin myrkkyruiskun 16 litraan vettä. Seoksesta tuli näilläkin sekoitussuhteilla niin vahvaa, että piha- tai häkkikoirat eivät tulleet lähellekään niin kauan kunnes ruiskumestari eli allekirjoittanut oli käynyt suihkussa.

Lue lisää tästä linkistä >>


8. ja 9. matkapäivä

Aleksin, sen pikkutilan isäntä, jonka pihapiirissä koiratarha on, toi tullessaan pienen koiranpennun. Nyrkinkokoinen, 10 senttiä korkea taapero ei ole läheskään luovutusiässä ja se oli Aleksinin mukaan jätetty tienviereen kuolemaan kuten täällä tapana tuntuu olevan.

pentu

Tärisevä, väsynyt ja ties kuinka monet ajat pientareella avuttomana harhaillut pentu alkoi kuitenkin juomaan vesikupista kunhan sen kuonoa kastoi veteen. Se virkosi pian silminnähden ja alkoi vikisemään nälissään.

Lue lisää tästä linkistä >>


11. matkapäivä

Tarhalla elävä Teppo muutti Aleksinin koiratarhalle pikkupentuna ja asusteli aluksi häkissä. Koska Tepolla oli aikuistuttuaan nujakoita muiden koirien kanssa, Aleksinin ”koirasilmä” kertoi, että Tepon lienee parempi olla vapaana pihan laumassa. Vähän nurinkurista pikaisesti ajatellen.

teppo

Hän sopeutui pihan laumaan, on samalla mitä ihmisystävällisin ja hakee huomiota sekä rapsutuksia koko ajan.

Tepossa voi kuitenkin olla adoption kannalta erikoinen piirre, joka on osunut tämän kirjoittajan silmiin ensimmäisen kerran Moskovan katukoiria käsittelevässä lehtiartikkelissa.

Lue lisää tästä linkistä >>


13. ja 14. matkapäivä.

Tienvarresta poimitulle, kuolemaan jätetylle koiranpennulle tuli nimeksi Sisu. 

Yhdistyksen Facebook-sivuilla käydyssä peukkuäänestyksessä nimi Nemo sai myös paljon kannatusta. Sisu on nimensä veroinen, sen huomaa jutun kuvasarjasta.

Lue juttu Sisusta tästä linkistä >>


15. matkapäivä.

Lentoa edeltävä yö jäi lähes unettomaksi monestakin syystä, eikä pienin ollut huoneessani asustellut Sisu – vaikka niin pieni onkin.

sisu

Makuuhuoneen lämpötila oli noin 30 astetta. Jos pidin ikkunan auki, kärpäset lehahtivat sisään ja tunkivat silmiin ja korviin. Jos suljin oven, huoneesta tuli entistäkin tukalampi. Valitsin kahdesta riesasta kärpäset ja sain vaivoin unen päästä kiinni joskus yhden jälkeen. Kunnes Sisu huomasi aamuyöllä, että hänellä on nälkä ja jano. Ruokin ja juotin pennun ja käytin tarpeillaan.

Lue lisää >>

 


Matkakertomus 8.-15.8. 2014

zorro ja tila

Kävimme Aleksinin koiratarhalla tänä vuonna ensimmäisen kerran toukokuussa. Nyt toisella kerralla elokuussa tarkoituksemme oli tuoda Pinzer itsellemme ja Zorro hänet varanneelle perheelle. Suunnitelmaa jouduttiin kuitenkin muuttamaan tällä kertaa peräti onnekkaasti.

Lue lisää >>


Tarhareissu 28.5.–1.6.2013

reissu

Olin ollut yhdistyksen sihteerinä noin vuoden. Vihdoinkin minulle tuli mahdollisuus lähteä käymään tarhalla. Olin kuullut paljon tarhasta ja koirat olivat tulleet tutuiksi kuvien kautta, mutta on kuitenkin ihan eri juttu päästä viimein paikan päälle ja nähdä kaikki itse.

Lue lisää >>


Terveisiä tarhalta 5-6.2013

herkkuhetki

Minulle tuli mahdollisuus ottaa pidempi irtiotto Suomen arjesta, joten pakkasimme laukut tyttäreni kanssa ja lähdimme kohti Bulgariaa ja yhteistyötarhaamme. Kuuden viikon matka alkakoon.

Lue lisää >>


Matkakertomus kesä 2012

lehma

Lauantaina saavuin jo aamulla Varnaan, jossa aurinko lämmitti mukavasti, vaikka kello on vasta kahdeksan. Terminaalissa tapasin ”luotto-oppaamme” Saijan.

Lue lisää >>


Vuosi Mian kanssa

Mia

Kun Mia saapui 3.6.2013 Hki-Vantaan lentokentälle, hän oli hiljainen ja ujo pieni tyttökoira. Herkkumakupalat onneksi maistuivat ja siitä se tutustuminen alkoi. Lensimme samana aamuna kotiin ensin Ouluun ja sieltä sitten Raaheen.

Lue lisää >>

Ajankohtaista

Koirien MRSP ja ESBL testaus asiaa

Olemme testauttaneet viime vuonna tuoduista koirista ne, jotka ovat olleet pisimpään tarhalla, eli ...


Paketti perille kampanja

Iloisia uutisia, saatiin HauHaulta aika mahtava lahjoitus tarhalle 2 lavallista ruokaa ja puruluita. ...


Rokotuskampanja 2018 on päättynyt

Olihan hurja loppukiri 😊 Rokotuskampanjaan tullut mahtavat 838 euroa! Suurkiitos kaikille ...


Rokotuskampanja 2018

Se on taas kevät ja rokotuspäivä lähestyy! Pitääksemme yllä tarhan koirien ja kissojen terveyttä ja ...


Uutisia rescuekentältä!

Jo useamman vuoden ajan on pyritty saamaan aikaan yhteistyötä rescue-työtä Suomessa tekevien ...


Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 25.3.2018 klo 13:00-15:00 osoitteessa Hepo-ojantie ...


Hyväntekeväisyyspuistoilua!

TERVETULOA KAIKKI puistoilemaan 18. maaliskuuta 2018 klo 14:00–16:00 Järvenpäähän Lepolan ...


Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018 on päättynyt

Voi Jalo, Jalo, Jalo !!! Wufff, mitä? Pääset käymään monta kertaa ruokakaupassa, sillä me olemme ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...