Matkakertomus 26.6.-10.7.2015 - 8. ja 9. matkapäivä

8. ja 9. matkapäivä

Aleksin, sen pikkutilan isäntä, jonka pihapiirissä koiratarha on, toi tullessaan pienen koiranpennun. Nyrkinkokoinen, 10 senttiä korkea taapero ei ole läheskään luovutusiässä ja se oli Aleksinin mukaan jätetty tienviereen kuolemaan kuten täällä tapana tuntuu olevan.

Tärisevä, väsynyt ja ties kuinka monet ajat pientareella avuttomana harhaillut pikkupoika alkoi kuitenkin juomaan vesikupista kunhan sen kuonoa kastoi veteen. Se virkosi pian silminnähden ja alkoi vikisemään nälissään.

pentu

Koska muuta en hädissäni keksinyt eikä asunnollakaan penturuokaa eli ”koiravauvanruokaa” juuri silloin ollut, annoin alkupalaksi vähäsuolaisen makkarapalan pikkusilppuna. Pentu ahmi sen saman tien. Hieman isomman palan se nappasi äkkiä hampaisiinsa ja meni piiloon syömään. Kun aioin nostaa sen pois, pentu kahmi makupalan vikkelästi suuhunsa ja piti siitä hampaillaan kiinni kun nostin koirakakaran pois piilostaan.

Pentu joi ruoan päälle lisää, alkoi kutsumaan emoaan ja lähti tassuttelemaan asunnossa ja parvekkeella.

Vatsakin toimi tunnin kuluttua, kunhan juomapuoli oli saatu kuntoon ja koira lirautti tämän kirjoittajaa ihastuttaneen pikkulammikon isäntäväen kokolattiamatolle.

pentu

Parvekkeen kääpiökani torjui lähestymisyritykset. Pentu taas omasta puolestaan torjui kissan uteliaat mutta ystävällismieliset tutustelut jollain kähinällä, jonka piti olla syvää ja mahtipontista murinaa, mutta se ei ihan irronnut.

Yhden tai pari kertaa sylissä oltuaan se hyväksyi minut sijaisäidikseen ja rääkyi surkeasti kun katosin hetkeksikään sen silmistä. Aluksi pentu torkkui työpöydällä tietokoneen vieressä tai käsivarsilla. Koska pentu oli hylätty ja pelännyt ties mitä outoja ääniä siellä tienposkessa, se ei uskaltanut ummistaa silmiään aikoihin muualla kuin sylissä. Aina kun kuono putosi pöydälle, se heräsi. Lopuksi, ehkä kolmen tunnin kuluttua saapumisesta, uni kuitenkin voitti.

pentu

Nyttemmin pentu uskaltaa jo nukkua mutta herää pienimpäänkin risaukseen ja lähtee perääni koirataaperon askelillaan. Nukkumapaikkanaan sillä on todella koiranhajuisista työkengistä ja T-paidasta kyhätty peti metrin päässä lattialla. Sen kuono on aina kohti ja se seuraa rauhallisena tätä naputteluani ja käy joskus myös pyytämässä häntä heiluen syliini. Toinen mieluinen paikka on tuolini alla.

Pentu on nyt todella elinvoimainen ja ilmeisen lujaa tekoa. Se hoitaa turkkiaan ja kaikkia henkilökohtaisia paikkojaan ja leikkiikin jo vähän. Tassulla lyömisessä on vielä opettelemista, sillä tasapaino vaatii toistaiseksi kaikki tassut ja koira muksahtaa istualleen kesken rajuimman leikin.

Pennulle pitäisi nyt antaa nimi. Nimiehdotuksia voi jättää yhdistyksen Facebook-sivuille. Eniten 9. heinäkuuta mennessä peukkuja saanut voittaa ja tulee pennun nimeksi. Nimiehdotus kannattaa tietenkin perustella jos mahdollista.

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...