Matkakertomus 26.6.-10.7.2015 - 8. ja 9. matkapäivä

8. ja 9. matkapäivä

Aleksin, sen pikkutilan isäntä, jonka pihapiirissä koiratarha on, toi tullessaan pienen koiranpennun. Nyrkinkokoinen, 10 senttiä korkea taapero ei ole läheskään luovutusiässä ja se oli Aleksinin mukaan jätetty tienviereen kuolemaan kuten täällä tapana tuntuu olevan.

Tärisevä, väsynyt ja ties kuinka monet ajat pientareella avuttomana harhaillut pikkupoika alkoi kuitenkin juomaan vesikupista kunhan sen kuonoa kastoi veteen. Se virkosi pian silminnähden ja alkoi vikisemään nälissään.

pentu

Koska muuta en hädissäni keksinyt eikä asunnollakaan penturuokaa eli ”koiravauvanruokaa” juuri silloin ollut, annoin alkupalaksi vähäsuolaisen makkarapalan pikkusilppuna. Pentu ahmi sen saman tien. Hieman isomman palan se nappasi äkkiä hampaisiinsa ja meni piiloon syömään. Kun aioin nostaa sen pois, pentu kahmi makupalan vikkelästi suuhunsa ja piti siitä hampaillaan kiinni kun nostin koirakakaran pois piilostaan.

Pentu joi ruoan päälle lisää, alkoi kutsumaan emoaan ja lähti tassuttelemaan asunnossa ja parvekkeella.

Vatsakin toimi tunnin kuluttua, kunhan juomapuoli oli saatu kuntoon ja koira lirautti tämän kirjoittajaa ihastuttaneen pikkulammikon isäntäväen kokolattiamatolle.

pentu

Parvekkeen kääpiökani torjui lähestymisyritykset. Pentu taas omasta puolestaan torjui kissan uteliaat mutta ystävällismieliset tutustelut jollain kähinällä, jonka piti olla syvää ja mahtipontista murinaa, mutta se ei ihan irronnut.

Yhden tai pari kertaa sylissä oltuaan se hyväksyi minut sijaisäidikseen ja rääkyi surkeasti kun katosin hetkeksikään sen silmistä. Aluksi pentu torkkui työpöydällä tietokoneen vieressä tai käsivarsilla. Koska pentu oli hylätty ja pelännyt ties mitä outoja ääniä siellä tienposkessa, se ei uskaltanut ummistaa silmiään aikoihin muualla kuin sylissä. Aina kun kuono putosi pöydälle, se heräsi. Lopuksi, ehkä kolmen tunnin kuluttua saapumisesta, uni kuitenkin voitti.

pentu

Nyttemmin pentu uskaltaa jo nukkua mutta herää pienimpäänkin risaukseen ja lähtee perääni koirataaperon askelillaan. Nukkumapaikkanaan sillä on todella koiranhajuisista työkengistä ja T-paidasta kyhätty peti metrin päässä lattialla. Sen kuono on aina kohti ja se seuraa rauhallisena tätä naputteluani ja käy joskus myös pyytämässä häntä heiluen syliini. Toinen mieluinen paikka on tuolini alla.

Pentu on nyt todella elinvoimainen ja ilmeisen lujaa tekoa. Se hoitaa turkkiaan ja kaikkia henkilökohtaisia paikkojaan ja leikkiikin jo vähän. Tassulla lyömisessä on vielä opettelemista, sillä tasapaino vaatii toistaiseksi kaikki tassut ja koira muksahtaa istualleen kesken rajuimman leikin.

Pennulle pitäisi nyt antaa nimi. Nimiehdotuksia voi jättää yhdistyksen Facebook-sivuille. Eniten 9. heinäkuuta mennessä peukkuja saanut voittaa ja tulee pennun nimeksi. Nimiehdotus kannattaa tietenkin perustella jos mahdollista.

Ajankohtaista

Rokotuskampanja 2018

Se on taas kevät ja rokotuspäivä lähestyy! Pitääksemme yllä tarhan koirien ja kissojen terveyttä ja ...


Uutisia rescuekentältä!

Jo useamman vuoden ajan on pyritty saamaan aikaan yhteistyötä rescue-työtä Suomessa tekevien ...


Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 25.3.2018 klo 13:00-15:00 osoitteessa Hepo-ojantie ...


Hyväntekeväisyyspuistoilua!

TERVETULOA KAIKKI puistoilemaan 18. maaliskuuta 2018 klo 14:00–16:00 Järvenpäähän Lepolan ...


Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018 on päättynyt

Voi Jalo, Jalo, Jalo !!! Wufff, mitä? Pääset käymään monta kertaa ruokakaupassa, sillä me olemme ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...