Matkakertomus 26.6.-10.7. 2015 - 6. päivä

6. Matkapäivä 1. heinäkuuta.

Likaisia yksityiskohtia enempää valottamatta voin kertoa, että viime päivät ovat kuluneet tarhahommissa häkkejä siivoten. Sekin työ on tehtävä ja jatkuu vielä.

ruisku

 

Kirppuvaaran vuoksi kaikki häkit ruiskutettiin jollakin tämän kirjoittajalle tuntemattomalla myrkyllä, sisäsiistimmin ilmaistuna torjunta-aineella. Myrkkypullon kyljessä oli pääkalloja sun muita pelottavia symboleja. Kaksi pullonkorkillista tätä tehoainetta lisättiin myrkkyruiskun 16 litraan vettä. Seoksesta tuli näilläkin sekoitussuhteilla niin vahvaa, että piha- tai häkkikoirat eivät tulleet lähellekään niin kauan kunnes ruiskumestari eli allekirjoittanut oli käynyt suihkussa.

Litkua valui koko ajan kengille ja pitkin selkää, sillä käsiruiskun tiivisteet päästivät sitä hieman läpi.  Olen jokseenkin varma, että sain ikuisen suojakäsittelyn kaikkia oravaa pienempiä loisia ja pistiäisiä vastaan. Toivottavasti hiukseni eivät irtoa eivätkä kasvoni ala hehkumaan vihreinä.

En tunne vielä moniakaan tarhan koiria hyvin, mutta kaksi heistä voisi olla erittäin sopiva adoptioon ja tulee esitellä lähemmin. Ensimmäinen on Teppo, yksi tarhan niin sanotusta Ruohosen veljessarjasta.

teppo

 

Teppoa naurattaa niin vietävästi.

Teppo on nuorehko leikattu ja sekarotuinen uros. Tarhalla ei pääse Teposta eroon, sillä hän seuraa koko ajan perässä, katsoa napittaa ja hyppää sitten etäältä kahdelle tassulle ja kysyy katseellaan lupaa tulla nojailemaan ja rapsuteltavaksi.

Erittäin ihmisystävällinen Teppo pärjää pihan vapaana liikkuvassa laumassa hyvin ja rähjäämättä. Aleksinin mukaan Tepolla oli kuitenkin häkkiaikanaan nujakoita toisten koirien kanssa, eikä Teppoa siis ilmeisesti tulisi adoptoida neljän seinän sisään toisen koiran seuraksi, vaan käytettävissä olevan tiedon valossa parasta Tepolle olisi päästä ainoaksi koiraksi vapaampiin oloihin.

Mitään lopullista Teposta ja hänen adoptiokelpoisuudestaan en voi omasta puolestani vielä näin lyhyellä tutustumisella sanoa, mutta ensivaikutelmat ovat hyvät.

Toinen lupaava on Maya, suomalaisittain lausuttuna Maija. Nuori husky-neiti, jonka silmät ovat hauskasti eriparia, kuten huskyilla usein.

Maija

Maija hakee koko ajan ihmiskontaktia ja on rodulleen tyypillisesti erittäin ystävällinen kaikille. Tällä tietoa Mayassa ei ole mitään sellaista, joka estäisi adoption Suomeen, rotukin on sopiva, ”hyvä talvikoira”, kuten muuan pikkutyttö arvioi omasta valkoisesta huskystamme Belzosta, Kavarnasta hänkin.

Maija

Muuten, mikähän idea bulgaareilla on hankkia näitä huskyja maassa, jossa kesät ovat yhtä kuumia kuin tropiikissa? Ilmeisesti huono idea: Belzo oli Aleksinin mukaan hankittu metsästyskoiraksi. Siis rotu, jolla ei ole lähes lainkaan metsästysviettiä

Kuvassa on Belzo, Kavarnan tarhalta hänkin. Pian täyttyy Belzon arviolta 13. ikävuosi tai ainakin ensimmäinen vuosi Suomessa. 

Belzo voisi ajaa jänistä mutta vain päästäkseen leikkimään ja hassuttelemaan moisen vekkulin kanssa. Toki sillä ehdolla, että jänis ei olisi vihainen ja alkaisikin läpsimään Belzoa käpälillään noin vain ja hirveän epäreilusti. Silloin Belzolta, tunnetun maailmankaikkeuden kaikkein kilteimmältä koiralta, pääsisi iso itku ja koko loppupäiväkin olisi pilalla mokoman rähinäveikon takia.

Uskallan arvella, että Maya on samaa lajia, mutta leikkisämpi ja vilkkaampi, nuori kun vielä on. 

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...