Matkakertomus 26.6.-10.7. 2015 - 6. päivä

6. Matkapäivä 1. heinäkuuta.

Likaisia yksityiskohtia enempää valottamatta voin kertoa, että viime päivät ovat kuluneet tarhahommissa häkkejä siivoten. Sekin työ on tehtävä ja jatkuu vielä.

ruisku

 

Kirppuvaaran vuoksi kaikki häkit ruiskutettiin jollakin tämän kirjoittajalle tuntemattomalla myrkyllä, sisäsiistimmin ilmaistuna torjunta-aineella. Myrkkypullon kyljessä oli pääkalloja sun muita pelottavia symboleja. Kaksi pullonkorkillista tätä tehoainetta lisättiin myrkkyruiskun 16 litraan vettä. Seoksesta tuli näilläkin sekoitussuhteilla niin vahvaa, että piha- tai häkkikoirat eivät tulleet lähellekään niin kauan kunnes ruiskumestari eli allekirjoittanut oli käynyt suihkussa.

Litkua valui koko ajan kengille ja pitkin selkää, sillä käsiruiskun tiivisteet päästivät sitä hieman läpi.  Olen jokseenkin varma, että sain ikuisen suojakäsittelyn kaikkia oravaa pienempiä loisia ja pistiäisiä vastaan. Toivottavasti hiukseni eivät irtoa eivätkä kasvoni ala hehkumaan vihreinä.

En tunne vielä moniakaan tarhan koiria hyvin, mutta kaksi heistä voisi olla erittäin sopiva adoptioon ja tulee esitellä lähemmin. Ensimmäinen on Teppo, yksi tarhan niin sanotusta Ruohosen veljessarjasta.

teppo

 

Teppoa naurattaa niin vietävästi.

Teppo on nuorehko leikattu ja sekarotuinen uros. Tarhalla ei pääse Teposta eroon, sillä hän seuraa koko ajan perässä, katsoa napittaa ja hyppää sitten etäältä kahdelle tassulle ja kysyy katseellaan lupaa tulla nojailemaan ja rapsuteltavaksi.

Erittäin ihmisystävällinen Teppo pärjää pihan vapaana liikkuvassa laumassa hyvin ja rähjäämättä. Aleksinin mukaan Tepolla oli kuitenkin häkkiaikanaan nujakoita toisten koirien kanssa, eikä Teppoa siis ilmeisesti tulisi adoptoida neljän seinän sisään toisen koiran seuraksi, vaan käytettävissä olevan tiedon valossa parasta Tepolle olisi päästä ainoaksi koiraksi vapaampiin oloihin.

Mitään lopullista Teposta ja hänen adoptiokelpoisuudestaan en voi omasta puolestani vielä näin lyhyellä tutustumisella sanoa, mutta ensivaikutelmat ovat hyvät.

Toinen lupaava on Maya, suomalaisittain lausuttuna Maija. Nuori husky-neiti, jonka silmät ovat hauskasti eriparia, kuten huskyilla usein.

Maija

Maija hakee koko ajan ihmiskontaktia ja on rodulleen tyypillisesti erittäin ystävällinen kaikille. Tällä tietoa Mayassa ei ole mitään sellaista, joka estäisi adoption Suomeen, rotukin on sopiva, ”hyvä talvikoira”, kuten muuan pikkutyttö arvioi omasta valkoisesta huskystamme Belzosta, Kavarnasta hänkin.

Maija

Muuten, mikähän idea bulgaareilla on hankkia näitä huskyja maassa, jossa kesät ovat yhtä kuumia kuin tropiikissa? Ilmeisesti huono idea: Belzo oli Aleksinin mukaan hankittu metsästyskoiraksi. Siis rotu, jolla ei ole lähes lainkaan metsästysviettiä

Kuvassa on Belzo, Kavarnan tarhalta hänkin. Pian täyttyy Belzon arviolta 13. ikävuosi tai ainakin ensimmäinen vuosi Suomessa. 

Belzo voisi ajaa jänistä mutta vain päästäkseen leikkimään ja hassuttelemaan moisen vekkulin kanssa. Toki sillä ehdolla, että jänis ei olisi vihainen ja alkaisikin läpsimään Belzoa käpälillään noin vain ja hirveän epäreilusti. Silloin Belzolta, tunnetun maailmankaikkeuden kaikkein kilteimmältä koiralta, pääsisi iso itku ja koko loppupäiväkin olisi pilalla mokoman rähinäveikon takia.

Uskallan arvella, että Maya on samaa lajia, mutta leikkisämpi ja vilkkaampi, nuori kun vielä on. 

Ajankohtaista

Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018

Kevään yhteistilaus-kampanja 1.2.-28.2.2018. Suunnittelemme kevään ruokalistaa. Olemme jälleen ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...


Syksyn yhteistilaus-kampanja on päättynyt

Syksyn yhteistilaus-kampanjan tuotto hienot 736 euroa! Kiitos kaikille lahjoittajille. Näin te ...


Bradatko etsii ikiomaa kotia Suomessa

Bradatko sai kodin kotihoitajansa luota! Uros, syntynyt n. 2015 kesällä Katso kotihoitajan pitämää ...


Ruska etsii uutta kotia Suomessa

Ruska sai uuden kodin Narttu, syntynyt 2009, erityisadoptio Kodinvaihtaja, joka etsii uutta kotia ...


Pihakirppis Ylöjärvellä 29.7.2017 klo 12:00 alkaen

Tervetuloa kirppistelemään ja viettämään mukavaa kesäpäivää hyväntekeväisyyshengessä 29.7. klo 12:00 ...