Matkakertomus 26.6.-10.7.2015 - 15. matkapäivä

15. matkapäivä.

Lentoa edeltävä yö jäi lähes unettomaksi monestakin syystä, eikä pienin ollut huoneessani asustellut Sisu – vaikka niin pieni onkin.

Makuuhuoneen lämpötila oli noin 30 astetta. Jos pidin ikkunan auki, kärpäset lehahtivat sisään ja tunkivat silmiin ja korviin. Jos suljin oven, huoneesta tuli entistäkin tukalampi. Valitsin kahdesta riesasta kärpäset ja sain vaivoin unen päästä kiinni joskus yhden jälkeen. Kunnes Sisu huomasi aamuyöllä, että hänen on nälkä ja jano. Ruokin ja juotin pennun ja käytin tarpeillaan.

Sisu virkistyi ja lattialta alkoi kuulua peuhaamisen ääniä. Kakara kiskoi kengännauhojani, natusteli housunlahkeita ja rapisi ja juosta lyllersi joka paikassa. Nostin hänet parvekkeelle. Pentu alkoi raapia ovea ja huutamaan kovalla äänellä. Ajattelin, että se rauhoittuu pian ja kömpii parvekkeen pikkukoppiinsa. Tunnin kuluttua Sisu käänsi äänenvoimakkuuden ihan kaakkoon ja pelkäsin, että pentu herättää koko talon, niin voimakas sen ulvonta oli vain kärpästen surinan rikkoman hiljaisuuden keskellä.

sisu

Sisu päätti, että tuo ukko on nukkunut ihan tarpeeksi ja nyt on leikin aika.

Minkäs teit, tällä kertaa se oli pakko päästä sisälle ja pentu nukahti tyytyväisenä joskus neljän aikaan. Itselläni oli herätys viiden jälkeen, joten nukkua ei enää kannattanut vaikka olisi voinutkin. Talon kirjava kukkokin antoi aamuherätyksensä orreltaan.

Olimme edellispäivänä käyttäneet Suomeen tulevat Pikku-Natalian ja Georgen taas kerran Varmassa eläinlääkärillä ja saaneet 24 tuntia voimassa olevan todistuksen pentujen matkustuskunnosta. Niinpä voisimme ajaa suoraan Varnan lentokentälle.

Samalla kun pennut tarkistettiin Dragnevin klinikalla, Aleksinin ja yhdistyksen väen tuttavan, englantilaisen Annien, kadulta tarhalle pelastama nuori koira rokotettiin, kastroitiin, sirutettiin ja sille tehtiin loishäädöt sekä passi. Myös kynnet leikattiin saman tien.

MCGINN

Eläinlääkäri Julian Angelova leikkaa McGinnin kynnet. Poikaa moinen pelottaa.

Dragnevin arvion mukaan poika on 12-16 kuukauden ikäinen. Sille annettiin nimeksi Annien toivomuksesta McGinn. Pojan säkäkorkeus on 35-38 senttiä, se on terve, luottavainen, hakeutuu ihmisen seuraan ja on kasvanut lopulliseen kokoonsa. Hampaat ovat kunnossa eikä luustovikoja ole, kuten löytökoirilla voi olla huonon ruoan seurauksena.

Ilmeisesti sen hotellin väki ja vieraat, jonka edestä  McGinn löydettiin, olivat ruokkineet ja kohdelleet poikaa asiallisesti.

mcginn

Kadulta pelastettu McGinn on tarhan uusin tulokas.

McGinn näytti myös viihtyvän Annien sylissä ja otti eläinlääkärireissun kuljetuksineen ja kaikkine toimineen oikein mallikkaasti.

Varnan lentokentällä Suomeen tulevat koirat herättivät kanssamatkustajissa kiinnostusta ja saivat myönteistä huomiota myös lentokenttävirkailijoilta.

Alexin Varnan lentokentällä. Kuormaliinat ovat varmistamassa etteivät koppien puoliskot pääse irti toisistaan. Aamukahdeksalta oli jo melkoinen helle.

Koirien kanssa lennettäessä mennään aluksi tavanomaiseen lähtöselvitykseen, jonka jälkeen Finnairille työskentelevä paikallinen lentokenttävirkailija otti ohjat ja koirat siirtyivät ruumaan meneviin matkatavaroihin hihnaa myöten. Matkustamaan jo tottuneita pentuja tämä kuljetus ja nostelu ei enää huolettanut.

Koirien kanssa lennettäessä mennään aluksi tavanomaiseen lähtöselvitykseen.

Helsinki-Vantaalla kannattaa ottaa ruumasta hinnalla tulevat matkatavarat ensin ja niin tein nytkin. Koirat oli sillä välin ehditty tuoda paikalle ja ne sai saman matkatavarahallin palvelupisteen virkailijalta. Tämän jälkeen menin yhä laatikoissaan olevien koirien kanssa punaista eli tullattavaa-linjaa myöten koirien asiakirjat kädessäni. Kaikki sujui tullissa ongelmitta kuten tähän saakka aina.

Koirat odottavat ruumaan siirtämistä. Finnairin lennoilla koppeineen alle 8-kiloisen koiran voi ottaa myös matkustamoon. Tämä kannattaa kuitenkin selvittää ennen matkan varaamista.

Kaikkiaan voi sanoa, että koiran tai kahden kuljettaminen lentoteitse on sujuvaa yksinkin liikkuessa ja koirista ei ole kentällä lisävaivaa kahta kookasta mutta kevyttä matkalaukkua enempää. 

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...