Pinzer

Pinzer-tyttö on noin kuusivuotias ja on päätynyt tarhalle kesällä 2011 tiedon mukaan siksi, että se olisi ollut kova haukkumaan. Päätimme kuitenkin ottaa Pinzerin luoksemme, sillä koira vaikutti mitä hauskimmalta ja tarhalla se oli paremminkin hiljainen kuin äänekäs.

Pinzer haki yhteensä parin viikon vierailuaikanamme koko ajan ihmiskontaktia, mutta antoi koskettaa vasta muutaman päivän jälkeen. Aluksi se seurasi kävelyretkille kaukana muun vapaana juoksevan lauman perässä ja kysyi ilmeellään ja olemuksellaan, että sopiiko hänen edes tulla mukaan. Koska luottamusta ja yhteistä elekieltä ei ollut, se saattoi ymmärtää kutsuvaksi tarkoitetut eleet väärin ja kipitteli yksin, pää riipuksissa ja itku kurkussaan tarhalle koko puolikilometrisen matkan peltojen yli.

Vähitellen se kuitenkin rohkaistui, seurasi mukana ja antoi rapsutella. Ei liikaa yhdellä kerralla, vaan kirmaisi äkkiä täyteen laukkaan ja vilkaisi olkansa yli kuin kertoen, ettei kestä tätä kaikkea ihmisen huomiota ja rapsuttelua enää enempää.

Suurin luottamus syntyi tuontia varten tehdyillä eläinlääkärireissuilla. Pinzer istui sylissä automatkojen ajan ja oli jo ensimmäisen kerran jälkeen kuin toinen koira. Lähtöpäivää edeltävän yön se nukkui luonamme hotellissa ja käyttäytyi kuin kuka tahansa kotikoira.

Kuva: Vaikka Pinzeriä pelotti näin paljon, se hakeutui kaiken rohkeutensa keräten rapsuteltavaksi. 

Lennot ja lentokenttien hälinä eivät sitä enää pelottaneet. Kotiimme päästyään se kävi nuuskimassa nurkat ja asettui taloksi ryhtyen vahtimaan lähes saman tien. Muiden koirien suhteen sillä ei ollut mitään sopeutumisvaikeuksia, vaan oma paikka löytyi hakematta ja näkyvämmässä asemassa kuin tarhalla, jossa se oli laumahierarkiassa ilmeisesti kaikkein alimpana.

Pinzer ei ollut ennen lääkärireissuja kävellyt koskaan taluttimessa. Tuon kotikoiralle tärkeän taidon se oppi heti, mutta uudessa ympäristössään se ei vielä uskalla kulkea edellä kuin ajoittain. Käytös on johdonmukaista, sillä kotimaassaan se olisi voinut vieraalle reviirille eksyttyään joutua kilpailevan lauman hampaisiin ja tulla jopa surmatuksi.

Terveyden ja yleiskunnon puolesta Pinzerissä ei ole huomauttamista. Rodultaan se näyttää olevan pinserin ja toisen kevytrakenteisen koiran sekoitus. Mikä tahansa ”toinen” on mahdollista, sillä jo Kavarnasta näyttää löytyvän puolet eurooppalaisista roduista ja niiden eri sekoitukset.

Luonteeltaan ja käytökseltään Pinzer on oppivainen, valpas, tutustuttuaan seurallinen ja on jo uskaltautunut väläyttämään leikkisää puoltaan.

koiruudet

Zorro (vas), Pinzer ja Janet marssitauolla. Tarhan koirista muutamat olisivat valmiita seuraamaan ihmistä mihin ja millaisiin oloihin tahansa, kunhan vain saisivat olla hänet hyväksyvän ihmisen seurassa. Jopa pitkäkarvaiset ja heikosti liikkuvat Javor ja Lehma pyrkivät mukaan parikilometriselle reissulle 30 asteen paahteessa.

Pinzerin kummina on toiminut Teija H. Lahjoituksia Pinzerille ovat antaneet Jyrki P. ja Jyrki P. Haluamme kiittää puolestamme kummia ja lahjoittajia.

A & P

Ajankohtaista

Rokotuskampanja 2018

Se on taas kevät ja rokotuspäivä lähestyy! Pitääksemme yllä tarhan koirien ja kissojen terveyttä ja ...


Uutisia rescuekentältä!

Jo useamman vuoden ajan on pyritty saamaan aikaan yhteistyötä rescue-työtä Suomessa tekevien ...


Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 25.3.2018 klo 13:00-15:00 osoitteessa Hepo-ojantie ...


Hyväntekeväisyyspuistoilua!

TERVETULOA KAIKKI puistoilemaan 18. maaliskuuta 2018 klo 14:00–16:00 Järvenpäähän Lepolan ...


Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018 on päättynyt

Voi Jalo, Jalo, Jalo !!! Wufff, mitä? Pääset käymään monta kertaa ruokakaupassa, sillä me olemme ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...