Saara, nykyisin Saru

Serjantai 21.10.2011

Lähdimme kohti Järvenpäätä Vaasasta puoli kahden aikaan päivällä. Jännitimme kovasti kuinka kaikki menee ja matka tuntui kestävän ikuisuuden. Pääsimme perille vähän ennen kuutta. Hui miten jännitti. Oikea asunto löytyi helposti ja vastassa oli Minnan lisäksi utelias, mutta hieman arasteleva koiraneiti.

Alussa Saru katseli meitä kauempaa ja ihmetteli mitä täällä tapahtuu. Onneksi oli makkaraa, jonka avulla Saru uskalsi tulla pikku hiljaa lähemmäksi meitä. Kun makkaraa ei ollut tarjolla, meni Saru hieman kauemmaksi, mutta katseli meitä koko ajan kovin kiinnostuneena. Näin siinä tutustuttiin sellaisen tunnin verran ja sitten Saru uskalsikin jo antaa silittää. Autoon Saru piti nostaa, tietenkin vähän epäilytti, että mihin nyt mennään. Matka kohti Vaasaa ja omaa kotia alkoi puoli 8 jälkeen illalla.

Pysähdyttiin ensimmäisen kerran Pirkanhovissa vähän jaloittelemaan. Löydettiin sieltä koirille tarkoitettu aidattu alue, jossa päästettiin Saru irti. Pian neiti innostuikin jo vähän ottamaan juoksuaskelia ja kävi iloisesti tervehtimässä meitä molempia. Se oli ihana tunne <3.

Matka jatkui Vaasaa kohti, neiti viihtyi takapenkillä makoillen. Pari pysähdystä oli välissä ja puoli yhden aikaan yöllä olimme perillä.

Lähdimme ensin pienelle kävelylle, mutta Saru kääntyi kuitenkin pian takaisin ja tulimme uuteen kotiin. Oli neitosella tutkittavaa ja nuuskittavaa.


Pian neiti jo makasi sohvalla vieressä rapsutuksista nauttien. Hetki oltiin ja ihmeteltiin uutta ihanaa perheenjäsentä ja sitten olikin jo aika mennä nukkumaan. Reissu oli vienyt voimat ja uni maistui niin meille kuin Sarullekin. Neiti löysi hyvän paikan itselleen lattialla olevan päiväpeiton päältä.

Lauantai 22.10.2011

Aamulla herättiin ennen Sarua ja kutsuttiin sitä. Neiti hyppäs sänkyyn aamutokkuraisena suoraan Tompan päälle ja jäi siihen makaamaan ja nauttimaan rapsutuksista ja läheisyydestä. Aamuleikitkin piti leikkiä <3 ennen lenkkiä.


Lenkillä tuli vastaan poikakoira Santtu, jonka kanssa Saru teki tuttavuutta. Kovasti oli muutenkin uusia hajuja haisteltavana ja paikkoja tutkittavana. Lenkin jälkeen maistui ruoka ja sitten piti vähä lisää vielä leikkiä.

Seuraavana olikin vuorossa lasten kotiin hakeminen mummin luota. Saru hyppäsi tyytyväisenä takaluukkuun (farmari) ja siitä läpi takapenkille. Kiinnostuneena katseli hetken ikkunasta ja asettui sitten makaamaan. Pysähdyimme mummin pihaan ja vähän Sarua epäilytti, että mihin nyt tultiin. Pihalla odotti meidän 6v tyttö Enna ja Tompan äidin koira Sessi. Sessiä kiinnosti Saru kovasti ja olisi halunnut heti tehdä tuttavuutta. Saru katsoi parhaakseen vähän murahtaa ja meni etupenkille piiloon. No ei auttanut muu kuin nostaa neiti pois autosta.

Siinä sitten Saru tutustui Ennaan ja Jonaan 4v (joka oli välissä ehtinyt myös pihalle) makkaran avulla. Sitten alkoi sataa. Mentiin sisälle mummolaan. Sarua aluksi pelotti, mutta kun remmi saatiin pois eikä kukaan kiinnittänyt huomiota niin kovasti jo neiti tutki paikkoja. Pian löytyi hyvä turvapaikka jonne sai käpertyä syvän huokauksen saattelemana. Lapsille annoimme vähän makkaraa jolla saada Saru tulemaan luokse, eikä siihen montaa palaa tarvittu, että saivat jo silittää. Pian lähdimme takaisin kotiin ja neiti hyppäsi takaluukusta takapenkille lasten väliin.


Kotona neiti halusi leikkiä. Lapset sai leikkiä Sarun kanssa ja välillä neiti nautti halauksista ja rapsutuksista. Meidän perhe oli koossa ja kaikki olivat onnellisia <3.

Keskiviikko 26.10.2011

Pian on viikko Sarun kanssa vietettyä elämää takana. Kaikki on mennyt hyvin, paremmin kuin uskalsimme toivoa. Iloisesti häntää heiluttaen tulee neiti ovelle vastaan kun joku meistä tulee kotiin. Uusia ihmisiä pitää vielä vähän ujostella, mutta tänään Saru antoi jo kyläilijän silittää ja heilutteli tyytyväisenä häntää. Eroahdistustakaan ei ole ilmennyt.

Ihanan ja rakkaan perheenjäsenen olemme saaneet!

T: Saija ja Tomppa

Ajankohtaista

Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...


Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, ...


Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!" Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli ...