Tarhareissu 21.6.-28.6.2017

Terveisiä tarhalta!

Lähdimme pari viikkoa sitten matkaan kohti tarhaa tyttäreni kanssa. Matka alkoi kotoa jo kello yksi päivällä ja tarhalle saavuimme noin 14 tuntia myöhemmin yöllä. Vaikka matka on lentoineen ja vuoristoteineen raskas, on se sen arvoista.

Yöllä tullessamme tarhalle oli taas iso lauma iloisia koiria toivottamassa meidät tervetulleiksi. Nopea tervehtiminen ja ylös nukkumaan, jotta jaksaisi taas aamulla nousta. Aamulla nousinkin jo kukon laulun aikaan, vaikkakin tarhan kukko laulaa myös öisin, ja lähdin tervehtimään karvakorvakavereita.

Kanatarha

Tarhalle olikin tullut puolen vuoden aikana 6 uutta koiraa. Veljekset Sparki ja Bruno, pieni sulopallero Vylcho, Vanha herra Spartak, metsästyskoira ja pikkuinen vauvahauva, jolla ei ollut nimeä. Tälle vauvalle tyttäreni antoi nimen Kiki. Kaksi päivää menikin tutustuessa uusiin koiriin ja rapsutellen vanhoja tarhalaisia. Pääsimme myös pulahtamaan mustaan mereen, koska keskipäivällä oli todella kuuma.

Pihalla

Meidän ihana aktiivi Arja oli ollut tarhalla edellisen viikon ja huoltanut usean koiran turkin hyvään kuntoon, joten minulle jäi vain turkkien harjausta ja koiratarhojen siivousta. Lauantaina lähdimmekin eläinlääkäriin kahden onnekkaan Aleksin ja Pipsan kanssa, jotka olivat saaneet kodin Suomesta, sekä Bradatko, joka tulisi matkustamaan myös meidän kanssa Suomeen kotihoitopaikkaan. Eläinlääkäri otti verikokeet tarvittavia testejä varten, tarkasti verenkuvan, antoi ulkoloishäädön sekä tarkisti sirunumeron. Eläinlääkärireissu vei usein melkein koko päivän, joten enää oli koirien ruokinta ja vesien lisäys.

Tutut vankkurit

Kummikoira Giflanin kasvain oli kasvanut räjähdysmäisesti puolen vuoden aikana ja vaikka kaksi eläinlääkäriä oli sanonut, ettei kasvainta kannata poistaa, päätimme kuitenkin ottaa riskin, koska pikkuinen ei enää pystynyt kunnolla edes kävelemään. Valitettavasti pikkuinen ei selvinnyt leikkauksesta, joten jouduimme palaamaan ilman rakasta kaveria.

Alkuviikosta vielä kävimme Suomeen matkustavien kanssa eläinlääkärissä saamassa ekinokkoosi lääkkeen. Muuten päivät menikin perusaskareissa tarhalla ja pikkuisten rapsuttelussa. Siiri tyttöni myös treenasi koirien kanssa vähän hihnassa kävelyä. Keskiviikkona lähdimme matkaan kohti koti Suomea, kolmen onnekkaan kaverin kanssa. Miten monta ihanaa kaveria jäikään taas tarhalle, katsomaan haikeana lähtöämme. Toivoisin niin sydämestäni, että näille kaikille kullan muruille löytyisi oma rakastava koti.

Pennut leikkii

Helsinki-Vantaan lentokentällä meitä olikin vastassa Pipsan ihana uusi perhe, sekä Aleksin omistaja. Vaikka Pipsa oli todella stressaantunut matkasta, voi sitä tyytyväistä ilmettä kun pikkuinen pääsi oman rakkaan ihmisen syliin. Itse piti vähän pyyhkäistä silmäkulmaa, taas sinne taisi lentää pieni roska. Kiitos teille kaikille tukijoillemme, te teette tämän mahdolliseksi.

Ole se muutos, jonka haluat elämässä nähdä.

Kissa ja koira

 

Minna Pääskysaari

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...