Vuosi Mian kanssa

Mia

Ei riitä sanat kertomaan, kuinka rakastettavan pienen koiran sainkaan Bulgariasta. Voin kuitenkin varmasti sanoa, että tämä on ollut rakkautta ensisilmäyksellä

Kun Mia saapui 3.6.13 Hki-Vantaan lentokentälle, hän oli hiljainen ja ujo pieni tyttökoira. Herkkumakupalat onneksi maistuivat ja siitä se tutustuminen alkoi.
Lensimme samana aamuna kotiin ensin Ouluun ja sieltä sitten Raaheen.

Kotona Miaa odottivat laumakaverit Labradorinnoutaja Hilla ja x-rotu Onni sekä kissat Melli-Killi ja Matti-Katti. Laumaan sulautuminen meni kyllä tosi hienosti. Hilla on niin äidillinen että luotsasi pientä Miaa turvallisesti joka asiassa ja Onni taisi olla ihastuksissaan uudesta tyttöystävästä.

Alussa ulkoilimme aivan tässä lähiympäristössä, sen mukaan mikä tuntui Miasta turvalliselta. Välillä jouduin myös kantamaan Miaa jos olimme menneet liian kauas, mutta useaan kertaan samojen reittien toisto loi Mialle turvallisuuden tunnetta, nakkipaloja en säästellyt ja mihinkään en koskaan Miaa pakottanut. Kaikki positiivisuus kehittivät Mia luottamusta minuun ja häneen itseensä.

Aivan alusta asti Mia on ollut sisäsiisti. Hän on nukkunut yönsä hyvin ja uskoakseni aika mukavasti isossa sängyssä – Mia saa päättää missä nukkuu – pehmeä lämmin peti on parhautta.

Noin kuukauden kuluttua Mian tulosta lähdimme yksityistunneille koirakouluun. Se oli mukavaa ja opettavaista meille molemmille. Mialla on hyvä koirankieli ja se helpottaa tulkitsemista. Harjoituksia tehtiin myös meillä kotona niin, että Silja (kouluttaja) otti koiransa mukaan.

Mialla on kaksi oikein hyvää koira kaveria – 12v x-rotu Einari (Einarin äiti on Viron kodittomia koiria) ja Beagle Ruttu. Muita koiria Mia hieman pelkää. Käymme lähes viikoittain Oulussa koirapuistossa, mutta katson aina että siellä ei ole paljon koiria ja että ne antavat Mian edetä omaan tahtiin. Koska asumme maalla, käyn viikoittain koirien kanssa ns. city-kävelyllä Raahessa, jotta Mia saisi paljon nimenomaan hyviä kokemuksia.

Mian intohimo on oravat, niitä Mia voi katsella takapihallamme tuntitolkulla, lisäksi Mia rakastaa kaivamista – pyllyt pystyssä on kaikilla koirillani kun olemme pellolla.
Mia saa olla kaikkialla mukana, Mia saa kaikkea ihanaa – ja tässä vuoden aikana siitä onkin kehkeytynyt ihmisiä rakastava ihana pikku koira.

Laumamme on hieman kasvanut sitten Mian tulon. Lampaista Mia ei perusta, kissoja on joskus kiva ajattaa ja uusin kaveri on minipossu jonka touhut ovat mitä ovat – kuulemma !!
Ensimmäinen talvi oli leuto ja vähäluminen, joten kaikki oli helppoa pienille ”töppö” jaloille, ei palellut ja hangessa pääsi hyvin menemään !!

Mian kanssa touhutaan tänä kesänä vinttikoira radalla, jotta hän pääsee toteuttamaan hirmuista juoksu nopeuttaan, lenkkeillään paljon ja alamme harjoittelemaan uimista mikäli vesi elementtinä alkaa olemaan Mian juttu !!

Kiitos Mia, että löysin sinut – kiitos Kodittomat Bulgarian koirat että teitte tämän mahdolliseksi !!

Mia ja oma ihminen

Ajankohtaista

1€ Kesäkampanja 4.7-15.7.2018

Se ois aika ruokatilauksen! Tilaamme nykyään ruoat suoraan Varnan ruokatehtaalta. Samaa ruokaa, kun ...


Tuontiasiaa

Valitettavasti emme tällä hetkellä voi tuoda koiria Suomeen, koska määräyksiä lähtötarhojen suhteen ...


Rescuesta on kotikoiraksi-kampanja 1.6-17.6

Hei, nyt se alkaa. Seuraavat kaksi viikkoa me kerromme kaikille, että rescuekoirasta on ...


Ruokalähetys perillä

Kiitos teille kaikille lahjoittajille, ilman teitä tämä ei olisi mahdollista <3. ...


Koirien MRSP ja ESBL testaus asiaa

Olemme testauttaneet viime vuonna tuoduista koirista ne, jotka ovat olleet pisimpään tarhalla, eli ...


Paketti perille kampanja

Iloisia uutisia, saatiin HauHaulta aika mahtava lahjoitus tarhalle 2 lavallista ruokaa ja puruluita. ...


Rokotuskampanja 2018 on päättynyt

Olihan hurja loppukiri 😊 Rokotuskampanjaan tullut mahtavat 838 euroa! Suurkiitos kaikille ...


Rokotuskampanja 2018

Se on taas kevät ja rokotuspäivä lähestyy! Pitääksemme yllä tarhan koirien ja kissojen terveyttä ja ...


Uutisia rescuekentältä!

Jo useamman vuoden ajan on pyritty saamaan aikaan yhteistyötä rescue-työtä Suomessa tekevien ...


Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 25.3.2018 klo 13:00-15:00 osoitteessa Hepo-ojantie ...