Vuosi Mian kanssa

Mia

Ei riitä sanat kertomaan, kuinka rakastettavan pienen koiran sainkaan Bulgariasta. Voin kuitenkin varmasti sanoa, että tämä on ollut rakkautta ensisilmäyksellä

Kun Mia saapui 3.6.13 Hki-Vantaan lentokentälle, hän oli hiljainen ja ujo pieni tyttökoira. Herkkumakupalat onneksi maistuivat ja siitä se tutustuminen alkoi.
Lensimme samana aamuna kotiin ensin Ouluun ja sieltä sitten Raaheen.

Kotona Miaa odottivat laumakaverit Labradorinnoutaja Hilla ja x-rotu Onni sekä kissat Melli-Killi ja Matti-Katti. Laumaan sulautuminen meni kyllä tosi hienosti. Hilla on niin äidillinen että luotsasi pientä Miaa turvallisesti joka asiassa ja Onni taisi olla ihastuksissaan uudesta tyttöystävästä.

Alussa ulkoilimme aivan tässä lähiympäristössä, sen mukaan mikä tuntui Miasta turvalliselta. Välillä jouduin myös kantamaan Miaa jos olimme menneet liian kauas, mutta useaan kertaan samojen reittien toisto loi Mialle turvallisuuden tunnetta, nakkipaloja en säästellyt ja mihinkään en koskaan Miaa pakottanut. Kaikki positiivisuus kehittivät Mia luottamusta minuun ja häneen itseensä.

Aivan alusta asti Mia on ollut sisäsiisti. Hän on nukkunut yönsä hyvin ja uskoakseni aika mukavasti isossa sängyssä – Mia saa päättää missä nukkuu – pehmeä lämmin peti on parhautta.

Noin kuukauden kuluttua Mian tulosta lähdimme yksityistunneille koirakouluun. Se oli mukavaa ja opettavaista meille molemmille. Mialla on hyvä koirankieli ja se helpottaa tulkitsemista. Harjoituksia tehtiin myös meillä kotona niin, että Silja (kouluttaja) otti koiransa mukaan.

Mialla on kaksi oikein hyvää koira kaveria – 12v x-rotu Einari (Einarin äiti on Viron kodittomia koiria) ja Beagle Ruttu. Muita koiria Mia hieman pelkää. Käymme lähes viikoittain Oulussa koirapuistossa, mutta katson aina että siellä ei ole paljon koiria ja että ne antavat Mian edetä omaan tahtiin. Koska asumme maalla, käyn viikoittain koirien kanssa ns. city-kävelyllä Raahessa, jotta Mia saisi paljon nimenomaan hyviä kokemuksia.

Mian intohimo on oravat, niitä Mia voi katsella takapihallamme tuntitolkulla, lisäksi Mia rakastaa kaivamista – pyllyt pystyssä on kaikilla koirillani kun olemme pellolla.
Mia saa olla kaikkialla mukana, Mia saa kaikkea ihanaa – ja tässä vuoden aikana siitä onkin kehkeytynyt ihmisiä rakastava ihana pikku koira.

Laumamme on hieman kasvanut sitten Mian tulon. Lampaista Mia ei perusta, kissoja on joskus kiva ajattaa ja uusin kaveri on minipossu jonka touhut ovat mitä ovat – kuulemma !!
Ensimmäinen talvi oli leuto ja vähäluminen, joten kaikki oli helppoa pienille ”töppö” jaloille, ei palellut ja hangessa pääsi hyvin menemään !!

Mian kanssa touhutaan tänä kesänä vinttikoira radalla, jotta hän pääsee toteuttamaan hirmuista juoksu nopeuttaan, lenkkeillään paljon ja alamme harjoittelemaan uimista mikäli vesi elementtinä alkaa olemaan Mian juttu !!

Kiitos Mia, että löysin sinut – kiitos Kodittomat Bulgarian koirat että teitte tämän mahdolliseksi !!

Mia ja oma ihminen

Ajankohtaista

Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...


Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, ...


Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!" Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli ...


Uutisia tarhalta

Uutisia tarhalta. Mirela on eilen synnyttänyt 4 pentua, emo ja pennut voivat hyvin. Mirela löytyi 2 ...


Hyvää joulua!

Näissä tunnelmissa yhdistyksen väki toivottaa teille rauhaisaa ja hyvää joulun aikaa 💞🎄🐾. Kiitos ...