Vuosi Mian kanssa

Mia

Ei riitä sanat kertomaan, kuinka rakastettavan pienen koiran sainkaan Bulgariasta. Voin kuitenkin varmasti sanoa, että tämä on ollut rakkautta ensisilmäyksellä

Kun Mia saapui 3.6.13 Hki-Vantaan lentokentälle, hän oli hiljainen ja ujo pieni tyttökoira. Herkkumakupalat onneksi maistuivat ja siitä se tutustuminen alkoi.
Lensimme samana aamuna kotiin ensin Ouluun ja sieltä sitten Raaheen.

Kotona Miaa odottivat laumakaverit Labradorinnoutaja Hilla ja x-rotu Onni sekä kissat Melli-Killi ja Matti-Katti. Laumaan sulautuminen meni kyllä tosi hienosti. Hilla on niin äidillinen että luotsasi pientä Miaa turvallisesti joka asiassa ja Onni taisi olla ihastuksissaan uudesta tyttöystävästä.

Alussa ulkoilimme aivan tässä lähiympäristössä, sen mukaan mikä tuntui Miasta turvalliselta. Välillä jouduin myös kantamaan Miaa jos olimme menneet liian kauas, mutta useaan kertaan samojen reittien toisto loi Mialle turvallisuuden tunnetta, nakkipaloja en säästellyt ja mihinkään en koskaan Miaa pakottanut. Kaikki positiivisuus kehittivät Mia luottamusta minuun ja häneen itseensä.

Aivan alusta asti Mia on ollut sisäsiisti. Hän on nukkunut yönsä hyvin ja uskoakseni aika mukavasti isossa sängyssä – Mia saa päättää missä nukkuu – pehmeä lämmin peti on parhautta.

Noin kuukauden kuluttua Mian tulosta lähdimme yksityistunneille koirakouluun. Se oli mukavaa ja opettavaista meille molemmille. Mialla on hyvä koirankieli ja se helpottaa tulkitsemista. Harjoituksia tehtiin myös meillä kotona niin, että Silja (kouluttaja) otti koiransa mukaan.

Mialla on kaksi oikein hyvää koira kaveria – 12v x-rotu Einari (Einarin äiti on Viron kodittomia koiria) ja Beagle Ruttu. Muita koiria Mia hieman pelkää. Käymme lähes viikoittain Oulussa koirapuistossa, mutta katson aina että siellä ei ole paljon koiria ja että ne antavat Mian edetä omaan tahtiin. Koska asumme maalla, käyn viikoittain koirien kanssa ns. city-kävelyllä Raahessa, jotta Mia saisi paljon nimenomaan hyviä kokemuksia.

Mian intohimo on oravat, niitä Mia voi katsella takapihallamme tuntitolkulla, lisäksi Mia rakastaa kaivamista – pyllyt pystyssä on kaikilla koirillani kun olemme pellolla.
Mia saa olla kaikkialla mukana, Mia saa kaikkea ihanaa – ja tässä vuoden aikana siitä onkin kehkeytynyt ihmisiä rakastava ihana pikku koira.

Laumamme on hieman kasvanut sitten Mian tulon. Lampaista Mia ei perusta, kissoja on joskus kiva ajattaa ja uusin kaveri on minipossu jonka touhut ovat mitä ovat – kuulemma !!
Ensimmäinen talvi oli leuto ja vähäluminen, joten kaikki oli helppoa pienille ”töppö” jaloille, ei palellut ja hangessa pääsi hyvin menemään !!

Mian kanssa touhutaan tänä kesänä vinttikoira radalla, jotta hän pääsee toteuttamaan hirmuista juoksu nopeuttaan, lenkkeillään paljon ja alamme harjoittelemaan uimista mikäli vesi elementtinä alkaa olemaan Mian juttu !!

Kiitos Mia, että löysin sinut – kiitos Kodittomat Bulgarian koirat että teitte tämän mahdolliseksi !!

Mia ja oma ihminen

Ajankohtaista

Yhteistilauskampanja 1.2.-28.2.2018

Kevään yhteistilaus-kampanja 1.2.-28.2.2018. Suunnittelemme kevään ruokalistaa. Olemme jälleen ...


Liity nyt jäseneksi

Arvomme kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken kolmelle kuumavesipullon yhdistyksen logolla. ...


Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää uutta vuotta!

Ajatuksia vuodenvaihteessa. Mitä menneestä vuodesta voisi sanoa? Maailma on edelleen paha paikka, ...


Hyvää Joulua!


Kummi, onko yhteystietosi muuttunut?

Ota yhteyttä osoitteeseen kummi.bulgariankoirat@gmail.com, niin päivitämme tietosi ja saat taas ...


Eläinten viikon tapahtuma 2017

Olemme mukana lauantaina 7.10.2017 eläinten viikon tapahtumassa Turun Skanssissa kello kymmenestä ...


Syksyn yhteistilaus-kampanja on päättynyt

Syksyn yhteistilaus-kampanjan tuotto hienot 736 euroa! Kiitos kaikille lahjoittajille. Näin te ...


Bradatko etsii ikiomaa kotia Suomessa

Bradatko sai kodin kotihoitajansa luota! Uros, syntynyt n. 2015 kesällä Katso kotihoitajan pitämää ...


Ruska etsii uutta kotia Suomessa

Ruska sai uuden kodin Narttu, syntynyt 2009, erityisadoptio Kodinvaihtaja, joka etsii uutta kotia ...


Pihakirppis Ylöjärvellä 29.7.2017 klo 12:00 alkaen

Tervetuloa kirppistelemään ja viettämään mukavaa kesäpäivää hyväntekeväisyyshengessä 29.7. klo 12:00 ...