Adoptioinfo

Yhdistyksemme etsii osalle Bulgarian kaduilta pelastetuista koirista loppuelämän adoptiokoteja Suomesta.

Tutustumme jokaiseen koiraan ennen kuin teemme päätöksen adoptioprosessista. Kartoitamme niin ikään jokaisen uuden omistajan kyvyn huolehtia koirasta ennen luovutuspäätöstä. Tuleville adoptoijille teemme kotiselvityksen sekä haastattelun.

Luovutamme koiria vain vastuuntuntoisiin ja sitoutumiskykyisiin perheisiin, joissa eläin voi olla turvassa ja luottavaisena, vaikka adoptoijan elämäntilanne muuttuisikin.

Emme luovuta koiria alle 23 vuotiaille.

Emme luovuta koiria häkki-, ulko-, tai taistelukoiriksi.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/ kastroituja (poikkeuksena alle 6-kuukautiset pennut, jotka yhdistys velvoittaa steriloimaan/ kastroimaan 4kk sisällä Suomeen tulosta), rokotettuja ja madotettuja, minkä ohella heidät on testattu, rekisteröity ja mikrosirutettu.


Adoptoimalla yhden koiran, muutat kahden koiran elämän: kun koira saa kodin Suomesta, koiratarhalta vapautuu paikka uudelle katujen kasvatille.


Adoptoitavat koirat tuodaan pääsääntöisesti Suomeen suoraan koiratarhalta, jossa heidät on hoidettu kuntoon katuelämän mahdollisesti jättämiltä jäljiltä.

Osa koirista totuttelee uuteen kotimaahansa yhdistyksemme vapaaehtoisten tarjoamassa kotihoidossa, jossa he saavat kerätä voimia ja luottamusta ennen siirtymistään adoptioperheeseen. Tarhakoirat eivät useinkaan tiedä, mitä oman kodin tuoma turvallisuus tarkoittaa. He kiintyvät kuitenkin nopeasti, ja haluammekin taata jokaiselle koiralle pysyvän kodin ilman pompottelua perheeltä toiselle.

Adoptiokoiralla saattaa olla useita kotiehdokkaita. Tutkimme tarkkaan, mikä kodeista on kullekin sopivin – koiran luonteen ja tarpeet huomioiden.

Mikäli haluat tarjota loppuelämän turvan kodittomalle koiralle, kerro itsestäsi ja elämäntilanteestasi täyttämällä *kotiselvityslomake* (paina tähtien välistä). Adoptiohaastattelijamme on sinuun yhteydessä sähköpostitse puhelinhaastattelun sopimiseksi. Seuraa myös roskapostikansiota, joskus postimme päätyvät sinne!
Jos kotiselvityslomake ei aukea, lähetä meille sähköpostia (adoptio.bulgariankoirat@gmail.com), niin saat lomakkeen mailitse.


Vaikket saisi ensimmäistä haluamaasi koiraa, voit olla loistoehdokas jollekin toiselle haukulle!


Koiran varaaminen

 

1. Kun löydät kiinnostavan koiran, täytä *kotiselvityslomake* (paina tähtien välistä)
2. Lähetämme sinulle sähköpostitse haastattelukutsun
3. Haastattelemme sinua puhelimitse ja teemme ns. kotiselvityksen, jossa kartoitamme koiran tulevia elinoloja sekä soveltuvuutta perheeseesi
4. Mikäli päädymme yhteisesti siihen, että juuri sinä voisit tarjota koiralle pysyvän kodin, maksat 200€:n varausmaksun yhdistyksemme tilille
5. Varausmaksun saatuamme koira merkitään viestikanaviimme varatuksi, ja alamme valmistella koiran maahantuontia
6. Tutustu *luovutusehtoihimme* (paina tähtien välistä)
7. Luovutussopimus täytetään koiran tullessa Suomeen

Kulut adoptiokoirasta

Yhdistys veloittaa steriloidusta/ kastroidusta koirasta 480 euroa, joka kattaa Suomeen tuotavan koiran kulut. Summa tulee olla maksettu viimeistään viikko ennen koiran maahantuontia.
Kotihoidossa olevat koirat tulee puolestaan olla maksettuna luovutettaessa.

Varausmaksu kustakin koirasta on 200 euroa. Se on maksettava yhdistyksemme tilille ennen kuin alamme järjestää koiran Suomeen tuloa. Mikäli adoptio peruuntuu kotiehdokkaan puolelta, ei varausmaksua palauteta.

Steriloimattomasta/ kastroimattomasta eli alle 6-kuukautisesta pennusta kulukorvaus on 550 euroa, josta yhdistys palauttaa 140 euroa eläinlääkärin kastrointi/ sterilointikuittia vastaan. Yhdistys edellyttää, että koira steriloidaan/ kastroidaan neljän kuukauden sisällä Suomeen tulosta.

Adoptiomaksu sisältää

 • Mikrosiru
 • Koiran EU-passi
 • Kaksinkertainen rabiesrokotus
 • Vitosrokotus (penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja leptospiroosia vastaan)
 • Ekinokokkoosimadotus
 • Ulkoloishäädöt
 • Testit (sydänmato, ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, leishmania, dirofilaria repens)
 • Verenkuva
 • Koiran tuontikulut
 • Koiran kolmipalavaljaat

Lisäksi summaan sisältyy

 • Lentolaatikoiden hankinta 
 • Kuljetukset Bulgariassa (mm. tarhalta eläinlääkärille ja tarhalta lentokentälle)
 • Tapauskohtaisesti välttämättömät ylimääräiset testit ja hoidot eläinlääkärin tekeminä
 • Muita mahdollisia adoptointiin liittyviä pieniä kuluja
 • Rekisteröimme koiran mikrosirulla yhdistyksen ja adoptoijan tiedoin Turvasiru.fi -palveluun katoamistapausten varalta

Kun koira on tullut Suomeen

 • Sisäloishäätö tulee uusia viikon sisällä koiran saapumisesta Suomeen Dronbits - valmisteella tai muulla vastaavalla. On hyvä lääkitä samalla myös perheen muut koirat ja kissat
 • Suosittelemme madottamaan koiran kahden viikon kuluttua Suomeen saapumisesta (esim. Axilur-valmisteella viiden päivän ajan). On hyvä lääkitä samalla myös perheen muut koirat ja kissat
 • Suosittelemme varotoimenpiteenä ulkoloishäätöä (esim. Frontline) kodin kaikille lemmikeille neljän viikon kuluttua koiran Suomeen saapumisesta
 • Koiran ulosteet täytyy kerätä huolellisesti siihen asti, kun madotukset on hoidettu
 • Koirapuistoja tulee välttää ensimmäisen parin viikon ajan
 • Koiralla ei todennäköisimmin ole loisia sen tullessa Suomeen, mutta ylimääräiset lääkitykset on tärkeä antaa riskien minimoimiseksi

Kaikilta kauttamme Suomeen tuoduilta koirilta on testattu yleisimmät Bulgariassa esiintyvät tartuntataudit, kuten anaplasmoosi, ehrlichioosi, leishmanioosi, sydänmato (dirofilaria immitis) ja borrelioosi.

Vaikka tautitartunnat testatuilla eläimillä ovat erittäin harvinaisia, noudatamme yleistä suositusta tuontikoirien uusintatestauksissa

 • Leishmanioosi: Ensimmäinen uusintatestaus 6–7 kk Suomeen saapumisesta
  Jatkotestausta suositellaan vuosittain, aluekohtainen riski huomioon ottaen.
 • Sydänmato (Dirofilaria immitis): 6–7 kk Suomeen tulosta
 • Dirofilaria repens: 6–7 kk Suomeen tulosta
 • Multiresistenttien bakteerien (MRSP, MRSA, ESBL) seulontaohjeistus:
 • Kaikkien koirien seulontaa suositellaan Suomeen tultua. Multiresistenttien bakteerien vuoksi emme suosittele raakaruokintaa koirille.

   


  Responsible Rescue

  Takaamme jokaiselle koiralle turvallisen tien Suomeen.

  Kodittomat Bulgarian Koirat ry on sitoutunut Responsible Rescue -yhdistys, mikä tarkoittaa, että noudatamme koirien maahantuonnissa erityistä vastuuta ja eettisyyttä.

  Yhdistyksemme maahantuomat koirat käyvät läpi tarkemman seulan kuin lain määräämät tuontisäännökset edellyttävät.

  Olemme yksi Responsible Rescuen perustajajäsenyhdistyksistä.
  Toimimme suunnannäyttäjinä lemmikkieläinten vastuullisessa maahantuonnissa, jossa riskit on minimoitu, eikä väärinkäytöksen mahdollisuutta ole.


  Adoptiokoirien terveys

  Koirat elävät tarhalla pienissä ja tarkkaan valituissa yhteisöissä omissa aitauksissaan. Koiria aitauksiin sijoitellessa otetaan huomioon koirien luontainen hierarkia- ja laumakäyttäytyminen, jolloin vältytään koirien välisiltä tappeluilta. Osa koirista vartioi koiratarhan pihaa vapaina.

  Ennen koiran luovutusta eläin on mikrosirutettu ja sille on annettu vaadittu Rabies-rokotus tehosterokotteineen.  Jokaiselle kauttamme maahantuodulle koiralle on lisäksi annettu ylimääräinen viitosrokotus, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit.

  Koirille tehdään ekinokokkoosi-madotus sekä ulkoloishäädöt. Mikäli testeissä havaitaan sairaus, asiasta keskustellaan adoptoijan kanssa ennen koiran saapumista Suomeen sekä mahdollisesti hoidetaan sairaus kuntoon lähtömaassa.

  Kaikki koirat on steriloitu tai kastroitu lukuun ottamatta alle kuuden kuukauden ikäisiä pentukoiria. Yhdistys velvoittaa steriloimaan/ kastroimaan pennun neljän kuukauden sisällä maahantuonnista.

  Tauti-infoon päästet tästä linkistä


  Yhteistyö

  Olemme rekisteröityneet Eviran maahantuontirekisteriin rekisterinumerolla 3847/04.01.05.00.01/2020 (voimassa 4.6.2023 saakka), TRACES-järjestelmään sekä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

  Kotiselvityslomake (web-lomake)
  Adoptiorekisterin seloste

  Lue adoptoitavien koirien esittelyt tältä sivulta.


Sivu päivitetty