Ajankohtaista

Responsible Rescue tiedote

Tiedote
3.10.2018
Yhteinen tiedote Responsible Rescue-sitoumuksen perustaja-yhdistyksiltä
Olemme sitoutuneita vastuulliseen rescuetoimintaan
Kodittomat Bulgarian Koirat ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin. Responsible Rescue -sitoumuksen tarkoitus on varmistaa siihen sitoutuneen yhdistyksen eettinen ja vastuullinen toiminta sekä adoptioprosessin turvallisuus. Sitoumuksen avulla rescuekoiran adoptoijille tarjotaan turvallinen reitti valita vastuullisesti toimiva yhdistys ja näin tuontikoiriin liittyviä riskejä saadaan vähennettyä.
Suomessa on kymmeniä rescuekoiria ulkomailta Suomeen tuovia ja adoptioon luovuttavia yhdistyksiä. Rescuekoirien ympärillä pyörineen negatiivisen julkisuuden seurauksena koettiin, että toimintaan tarvitaan yhtenäisyyttä, yhteistyötä ja tasalaatuisuutta. Responsible Rescue -sitoumuksen ja yhteisten sääntöjen ansiosta rescuetoiminta on luotettavampaa ja ammattimaisempaa.
Responsible Rescue -sitoumus velvoittaa siihen sitoutuneita yhdistyksiä noudattamaan lakisääteisiä tuontivaatimuksia huomattavasti tiukempia kriteereitä koirien rokotusten ja tautitestausten osalta. Kriteereissä on otettu myös huomioon paljon puhuttaneiden moniresistenttien bakteerien ja rabiesvasta-aineiden seulominen.
Eläinten terveyteen liittyvien vaatimusten lisäksi yhdistyksiltä vaaditaan kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti tukevaa ja ennaltaehkäisevää toimintaa kohdemaassa kodittomien eläinten tilanteen parantamiseksi. Yhdistyksillä tulee myös olla toimiva adoptioprosessi, joka sisältää huolellisen kodin valinnan, jälkihuollon sekä varautumisen ongelmatilanteisiin.
Kriteerien seurannassa merkittävässä roolissa on omavalvonta, mutta myös yhdistysten yhteinen vastuu seurata toimintakenttää. Sitoumus myös elää: esimerkiksi tautitilannetta seurataan jatkuvasti ja tarpeen vaatiessa kriteereitä päivitetään yhteistyössä eläinlääkärin kanssa. Pitkään rescuekoiratoiminnassa mukana ollut eläinlääkäri Tanja Hakkarainen toimii sitoumustyöryhmän eläinlääketieteellisenä neuvonantajana.
Ensisijaisesti Responsible Rescue -sitoumuksen tavoitteena on tehdä suomalaisesta rescuetoiminnasta tasalaatuista, mahdollisimman turvallista ja luotettavaa. Lisäksi toivomme saavamme sitoumuksen toivotaan selkeyttävän esimerkiksi eroa pentutehtailun ja vastuullisen rescuetoiminnan välillä.

Lue lisää:
Linkki Responsible Rescuen kotisivuille löytyy etusivulta Responsible Rescuen kuvan alta.
Lisätietoja bulgariankoirat@gmail.com /Sari Holopainen

 

Keräys Kuutin matkakuluihin

KERÄYS KUUTIN MATKAKULUIHIN.
Kuutti löytyi pienenä pentuna kadulta yksin harhailemasta. Poika oli kylmästi hylätty sen vuoksi, että pikkuinen oli syntynyt 3-jalkaisena. Poika on nyt elänyt tarhalla ja teidän ansiosta saanut ruoan joka päivä, rokotettu ja kastroitu. Poika kuitenkin kasvaa hurjaa vauhtia eikä tarhan resurssit ja taidot riitä turvaamaan Kuutin kasvua tarhalla. Koska yhdistyksemme on pieni ja meillä ei ole mahdollisuutta kuntouttaa Poikaa, on Eläinten suojakoti Toivo ry tarjonnut apuaan pikkuiselle, joten päätimme tehdä yhteistyötä, jotta Kuutti pääsee pikaisesti pois tarhalta ja saamaan tarvittavaa hoitoa.

Pystyisitkö sinä olemaan mukana avustamassa Kuutin matkakuluissa Suomeen? Jos rahaa tulee enemmän kuin tuontiin liittyvät kustannukset, loppu tullaan lahjoittamaan Eläinten suojakoti Toivo ry:lle Kuutin kuluihin Suomessa. Keräyksen tilinumero on FI7540550010514004 ja saajana Kodittomat Bulgarian Koirat ry, kirjoita viestikenttään Kuutti.

Rahankeräyslupa nro RA/2018/211 (23.02.2018) Lupa voimassa 1.6.2018-31.05.2020 Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Sterilointikampanja päättynyt

STERILOINTIKAMPANJAN LOPPU TULOS HUIMAT 973€ KIITOS ❤️❤️❤️❤️
Sterilointikampanjaan tullut 16.8.2018 mennessä mahtavat 973 euroa!
Kampanja päättyi 15.8.2018
Todella suuri kiitos kaikille lahjoittajille:
Arja W.
Josefina S.
Marjo H.
Irmeli A.
Hannele K.
Iida M.
Reeta M.
Jaana H.
Maija K.
Elise Y.
Tuija K.
Laura N.
Piia L.
Pirjo M.
Sirpa A.
Saija H.
Jenna K.
Kirsi M.
Sirpa P.
Anja S.
Seija P.
Sari O.
Lea L.
Suvi T.
Heta R.
Leena U.
Mirva R.
Teija V-M.
Sari P.
Leila M.
Sari K.
Kerttu I.
Erja S.
Marjo H.

Katukoirien sterilointi kampanja 28.7-15.8.2018

Katukoirien sterilointi kampanja. 28.7-15.8.2018. Olemme saaneet paikallistoimijoiden kanssa sovittua yhteistyöstä, että he hoitavat katukoirien sterilointeja. Yhden narttu koiran sterilointi maksaa noin 50€-60€. Tämä näky on lohduton tällä hetkellä Emoja pentuineen on paljon. Nämä kuvissa olevat ovat päässeet turvaan, (ovat paikallistoimijoiden hoivissa). Sterilointi on ainut keino, ettei näitä ei toivottuja pentuja synny kaduille. Voit osallistua kampanjaan haluamallasi summalla pienikin apu on suuri ♥️. Saaja Kodittomat Bulgarian Koirat. Tilinro FI7540550010514004 Viestiksi sterilointi. Rahankeräyslupanro:RA/2018/211 (23.02.2018)
Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

1€ Kesäkampanja 4.7-15.7.2018

Se ois aika ruokatilauksen!

Ruokakampanja heinäkuu 2018


Tilaamme nykyään ruoat suoraan Varnan ruokatehtaalta. Samaa ruokaa, kun ennenkin saamme sen sieltä edullisemmin.
Tilaamme kerralla noin kahden kuukauden ruoat, koirilla ruokaa kuluu noin 400kg kuukaudessa ja kissoilla noin 50kg.

Nyt olemme myös päättäneet auttaa paikallista vapaaehtoisjärjestöä lahjoittamalla heille koiranruokaa kerran kuukaudessa, jotta saavat ruokittua koirat kaduilla.
Tällä hetkellä tarhat täysi ja koiria on kadulla paljon. Emoja pentuineen ja myös muita koiria.

Tilaamme tarhalle yhtä perusruokaa, penturuokaa, ja extraenergiaruokaa.
Kissoille kuivamuonaa ja vähän märkäruokaa.

Haluisitko sinä olla mukana tilaamassa?
Voit osallistua ruokatilaukseen haluamallasi summalla, siis vaikka eurolla sillä saa jo reilu kilon perusruokaa tai kilon erikoisruokaa.
Ruokatilaukseen voit osallistua lahjoittamalla haluamasi summan Kodittomat Bulgarian Koirat ry:n tilille FI7540550010514004 , laita tilisiirron viestikenttään: ruokakampanja

Osallistujat voivat jättää omat kesäterveiset kuvalla tai ilman lähettämällä viestin sähköpostiosoitteeseemme bulgariankoirat@gmail.com

Kiitos!

 

Rescuesta on kotikoiraksi-kampanja 1.6-17.6

Hei,

nyt se alkaa. Seuraavat kaksi viikkoa me kerromme kaikille, että rescuekoirasta on kotikoiraksi. Rescuesta on kotikoiraksi -kampanjan aikana, 1.-17.6.18, nostamme esiin kaksi erityisesti rescuekoiriin yhdistettyä haastetta eli arkuuden ja aggressiivisuuden.

Aiheet ovat vakavia ja tärkeitä: niin tärkeitä ja kiistanalaisia, että olisi helpompi ohittaa ne. Olisi helpompaa olla olematta mitään mieltä ja myöntämättä, että ongelmiakin on. Me haluamme nostaa nämä aiheet esiin ja haluamme teidät mukaan. Asioista pitää puhua, jotta me arkojen ja aggressiivisesti reagoivien koirien omistajat voimme kertoa omistavamme tällaisia koiria ja kuinka toimimme niiden kanssa, jotta koira kokisi olonsa turvalliseksi ja koiran kohtaaminen olisi kaikille osapuolille turvallista. Me emme halua muiden ihmisten kertovan meille, että eutanasia on koiramme ainoa vaihtoehto, että koira ei saa murista, eikä tehdä sitä tai tätä. Sen sijaan haluamme, että tiedon lisäämisen avulla suuren yleisön ymmärrys kasvaa ja kaikkien turvallisuus lisääntyy.

Kampanja ei koske pelkästään rescuekoiria, koska jaamme tietoa aiheista, jotka koskettavat jokaista koiranomistajaa. Aina mielessämme ei ole oma koira, mutta ehkäpä haluaisimme auttaa vastaantulijan lemmikkiä, koirapuistokaveria, naapurin koiraa tai olemme huolissamme oman koiramme turvallisuudesta. Me haluamme lisätä tietoisuutta aroista ja aggressiivisesti käyttäytyvistä koirista. Jotta tästä kampanjasta tulee onnistunut ja se saavuttaa tavoitteensa, tarvitsemme siihen teidän apuanne. Haluamme saada jaettua tietoa koiran käyttäytymisestä ja käyttäytymisen muuttamisesta jokaiseen kaupunkiin ja niemennokkaan. Haluamme, että eutanasia ei ole ensimmäinen ja ainoa mieleentuleva vaihtoehto, vaan että myös muut keinot tulisivat tunnetuiksi.

Rescuekoirien omistajat! Tarvitsemme kipeästi teidän apuanne. Kertokaa meille kokemuksenne, miten arasta tai aggressiivisesti käyttäytyvä rescuekoirasta on kasvanut hyvinvoiva ja elämästä nauttiva kotikoira. Haluamme tuoda esiin myös, etteivät suinkaan kaikki rescuekoirat ole arkoja tai aggressiivisia. Kerrothan myös niistä kokemuksista, joissa koiran kotiutuminen on sujunut kuin itsestään ja koirasi on kenties ollut helpompi kuin olisit voinut ikinä kuvitellakaan. Kerro oma tarinasi näiden kahden viikon aikana facebookissa postauksiemme alle kommentoimalla tai käyttämällä instagramissa hashtageja #todistaväitevääräksi #Rescuestaonkotikoiraksi #minullaonrescue @koiruuksien_klubi

Yhdessä me muutamme käsityksiä siitä, millaisia rescuekoirat ovat, ja mitä niistä voi tulla!
 

 

Ruokalähetys perillä

Kiitos teille kaikille lahjoittajille, ilman teitä tämä ei olisi mahdollista  <3.
Kuljetusavustusta tullut: (28.5. klo 13:00 mennessä) 665,00 e
(saimme melkein kokonaan kuljetusmaksun kasaan.)
----------------------------------------------------------------------------------
07.05.
ILPO R. ruokalähetys
SIIRI A. Ruokalajeista
MERJA L. ruokalähetys
08.05.
MARJO H. Ruoka-avustus
RITA H. Ruokalähetys
KERTTU I. ruokalähetys
HANNELE K. ruokalähetys
09.05.2018
JOSEFINA S. Ruokalähetys
JENNI H. Ruokalähetys
SANI Y. ruokalähetys
11.05.2018
TEA T. Ruokalähetys
GAYDA S ANIMAL AID RY
MAIJA K. RUOKALÄHETYS
14.05.2018
EIJA N. Ruokalähetys
16.05.2018
MIRVA R. Ruokalähetys
18.05.2018
Katja P-V. Ruokalähetys
21.05.2018
RIITTA T. ruokalähetys
LAURA N. ruokalähetys
KAARINA K. ruokalähetys
AKI P. Ruokalähetys
22.05.2018
MAARET T. Ruokalähetys
23.05.2018
SAIJA H. Ruokalähetys
24.05.2018
HANNA A. Ruokalähetys
25.05.2018
EIJA V. ruokalähetys
28.05.2018
MERJA L. ruokalähetys
RIITTA G. Ruokalähetys
Yhteensä (tilanne 28.5.) 655,00 e

Koirien MRSP ja ESBL testaus asiaa

Olemme testauttaneet viime vuonna tuoduista koirista ne, jotka ovat olleet pisimpään tarhalla, eli kahdeksan vuotta. Kumpikin testatuista sai negatiivisen tuloksen. Tämä otanta edustaa 16,7% prosenttia viime vuonna tuomistamme koirista tuloksen ollessa nyt 100% negatiivinen.

Jatkamme tilanteen tarkkailua ja toivomme mahdollisimman monen adoptioperheemme testauttavan nämä bakteerit sekä ilmoittavan tulokset, myös siis negatiiviset tulokset, sähköpostiosoitteeseemme bulgariankoirat@gmail.com.

Lisää tietoa multiresistenttibakteereista:
https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/laakitseminen/antibioottiresistenssin-seuranta/usein-kysyttya-mrspsta/

https://www.evira.fi/elaimet/zoonoosikeskus/mikrobilaakeresistenssi/zoonoosibakteerien-resistenssi/laajakirjoisia-beetalaktamaasientsyymeja-tuottavat-bakteerit-esbl/

https://www.evidensia.fi/hoitovinkit/koirat/antibiooteille-vastustuskykyinen-bakteeri-koiralla-mika-mrsp/

Paketti perille kampanja

Iloisia uutisia, saatiin HauHaulta aika mahtava lahjoitus tarhalle 2 lavallista ruokaa ja puruluita. Lähetys maksaa noin 600€+alv. Jos sinä haluat osallistua lähetyskustannuksiin, voit osallistua haluamallasi summalla FI7540550010514004 viestiksi: ruokalähetys. Pienikin apu on suuri 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rokotuskampanja 2018 on päättynyt

Olihan hurja loppukiri 😊 Rokotuskampanjaan tullut mahtavat 838 euroa! Suurkiitos kaikille lahjoittajille! Tällä summalla saamme rokotettua kaikki tarhan koirat ja kissat <3
Teija V-M.
Maija K.
Jaana H.
Erja S.
Saija H.
Jukka L.
Airi V.
Sari H.
Minna L.
Marjo H.
Tiina P.
Heta R.
Mirja T.
Johanna A.
Maarit K.
Tarja T.
Aki P.
Niina H.
Elisa V.
Sari O.
Mirva R.
Laura N.
Kirsi N.
Team Viipuri
Virpi R.
Jaana H.
Ulla M.
Virpi R.
Seija P.
Josefina S.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Ajankohtaista

Responsible Rescue tiedote

Tiedote 3.10.2018 Yhteinen tiedote Responsible Rescue-sitoumuksen perustaja-yhdistyksiltä Olemme ...


Keräys Kuutin matkakuluihin

KERÄYS KUUTIN MATKAKULUIHIN. Kuutti löytyi pienenä pentuna kadulta yksin harhailemasta. Poika oli ...


Sterilointikampanja päättynyt

STERILOINTIKAMPANJAN LOPPU TULOS HUIMAT 973€ KIITOS ❤️❤️❤️❤️ Sterilointikampanjaan tullut 16.8.2018 ...


Katukoirien sterilointi kampanja 28.7-15.8.2018

Katukoirien sterilointi kampanja. 28.7-15.8.2018. Olemme saaneet paikallistoimijoiden kanssa ...


1€ Kesäkampanja 4.7-15.7.2018

Se ois aika ruokatilauksen! Tilaamme nykyään ruoat suoraan Varnan ruokatehtaalta. Samaa ruokaa, kun ...


Rescuesta on kotikoiraksi-kampanja 1.6-17.6

Hei, nyt se alkaa. Seuraavat kaksi viikkoa me kerromme kaikille, että rescuekoirasta on ...


Ruokalähetys perillä

Kiitos teille kaikille lahjoittajille, ilman teitä tämä ei olisi mahdollista <3. ...


Koirien MRSP ja ESBL testaus asiaa

Olemme testauttaneet viime vuonna tuoduista koirista ne, jotka ovat olleet pisimpään tarhalla, eli ...


Paketti perille kampanja

Iloisia uutisia, saatiin HauHaulta aika mahtava lahjoitus tarhalle 2 lavallista ruokaa ja puruluita. ...


Rokotuskampanja 2018 on päättynyt

Olihan hurja loppukiri 😊 Rokotuskampanjaan tullut mahtavat 838 euroa! Suurkiitos kaikille ...