Ajankohtaista

Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS
Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä.
Nuori mies oli löytänyt 5 kissanpentua ilman emoa ja hoitanut pikkuisia. Hänellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta hoitaa kissoja kuntoon ja siksi pyysi apua turisteilta. Yksi pennuista oli jo annettu jollekin turistille kun suomalainen nainen näki pennut, eikä voinut ohittaa näitä pieniä pentuja. Koska hän ei itsekään pystynyt pentuja hotelliin ottamaan hän pyysi meiltä apua pentujen kanssa.
Kuin sattumankauppalla yksi aktiivi oli juuri kaupungissa ja kissat pääsevät hänen mukanaan tarhalle kasvamaan, jos kestävät matkan.
Tällä hetkellä yksi pennuista taistelee hengestään, ei syö eikä juo itse. Muut kolme virkeämpiä, mutta niin pieniä, että selviytymisestä ei ole varmuutta. Olemme kuitenkin päättäneet taistella ja toivomme, että pikkuiset selviävät. Pikkuiset tarvitsevat eläinlääkärin hoitoa, joka vaatii rahaa.
Voisitko sinä auttaa meitä auttamaan?
Luvan saaja: Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus, Arpajaishallinto
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi Sunny Beach

Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa!

Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana Helsingin liikkeessä Helsingin Marjaniemessä osoitteessa Palopirtintie 15 lauantaina 8.6 klo 12-18.

Ivana Helsinki lahjoittaa tuon päivän myynnistä 20% yhdistykselle.
Tervetuloa tekemään ostoksia ja keskustelemaan kanssamme.

Paikalla mahdollisuus kysellä enemmän adoptoitavista koirista.
Kerromme myös koirien kummiudesta. Halutessaan voi myös littyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.
Paikalla myös yhdistykseltä adoptoidut Aida ja Tim perheineen.
Ja toivon mukaan myös muita karvakorvia perheineen .
Myös kesäkahvila on avoinna.

Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta

Yhdistyksen perustajien mietteitä:
" Haaveilimme, niin monien muiden tapaan, tulevista eläkepäivistä Bulgariassa. Vuonna 2006 lähdimme ensimmäiselle Bulgarian matkallemme - katsomaan asuntoja.

Kiinnitimme huomiota kaduilla ja rannoilla kulkeviin koiriin. Näimme niiden huonon kohtelun, nälän ja ahdingon.

Aloimme kysellä ja selvittää kenen puoleen voi kääntyä, että asialle tehtäisiin jotain. Etsimme alueella jo mahdollisesti toimivaa eläinsuojelutahoa, sitä kuitenkaan löytämättä. Kävimme kaupungintalolla keskustelemassa katukoirista ja kuulimme pienestä yksityisen perheen pihallansa pitämästä katukoiratarhasta. Puhelinsoitolla meille järjestyi tutustumiskäynti ja lähdimme tarhalle paikallisen tulkin sekä pormestarin kanslian sihteerin kanssa. Se oli elämämme ensimmäinen käynti koiratarhalla. Emme tienneet mitä odottaa, mutta halusimme nähdä vaihtoehdon kadulle.

Meidät otettiin haukkuen vastaan. Koko ajan ympärillämme pyöri uteliaita koiria ja kissoja. Osa koirista oli aitauksissa. Näimme siellä myös kadulta aiemmin mystisesti kadonneen koiran pentuineen. Tämän kaiken nähtyämme halusimme auttaa. Aina käydessämme lomalla, kävimme viemässä ruokaa ja tarvikkeita tarhalle, harjasimme koiria ja kuulimme uutisia. Alueella toimivaa apua organisoivaa tahoa ei vaan löytynyt, joten päätimme itse perustaa sellaisen.

Ajatuksena, että yhdessä olemme vahvempia, syntyi eläinsuojeluyhdistys Kodittomat Bulgarian Koirat ry.

Yhdistyksen perustaminen aloitettiin viattomien lasten päivänä joulukuussa 2008, jolloin teimme Patentti- ja rekisterihallitukseen perustamisilmoituksen. Lainvoimaiseksi yhdistys tuli maaliskuun kuudentena päivänä 2009, jolloin ilmoitus PRH:ssa oli käsitelty.

Alunperin yhdistyksen ainoana ajatuksena oli auttaa eläimiä paikan päällä, mutta tarhakäynneillä syntyi ajatus adoption mahdollisuudesta. Ensimmäiset neljä muuttajaa tuotiin Varnasta Budapestin kautta Helsinkiin joulukuussa 2010.

Meille ei Bulgariasta ole tullut uutta kotimaata - haaveemme kuitenkin johti siihen, että monelle bulgarialaiselle entiselle katukoiralle Suomesta on jo tullut uusi kotimaa.

Airi ja Pekka Virsu "

Mitä tämän kymmenen vuoden aikana on sitten tapahtunut?
Suurimpana saavutuksena pidämme sitä, että olemme saaneet edes joidenkin asenteita muuttumaan katukoirien suhteen. Jokainen kadulle syntynyt koira on yhtä arvokas , kuin kallis kennelissä syntynyt rotukoira. Meille hyvin paljon arvokkaampi, pala kultaa ❤️ . Myös sterilointien merkitys koirien ja kissojen populaation hillitsemiseksi on tärkein asia paikan päällä. Hienoa on myös ollut huomata, että ihmiset ovat alkaneet tuomaan koiria ja kissoja tarhalle, jos heillä itsellään ei ole ollut mahdollisuutta heitä pitää. Se ettei koiraa jätetä kuolemaan ruuan puutteen vuoksi ketjun päähän, vaan tuodaan tarhalle, on iso askel oikeaan suuntaan asenteiden muutoksessa.

Mitä sitten tarhan koirien olojen parantamiseksi olemme teidän avulla pystyneet tekemään? Kun aloitimme auttamaan farmilla, koirat ja kissat eivät olleet steriileitä, pentuja syntyi ja niitä myös valitettavasti paljon kuoli. Tämä johtui siitä, ettei eläimiä ollut myöskään rokotettu, paljon eläimiä samassa paikassa ja taudit jylläsivät. Halu auttaa perheellä oli suurempi kuin resurssit tähän. Ymmärrän hyvin, että kun näet koiran kadulla, joka varmasti kuolee sinne, haluat auttaa ja antaa mahdollisuuden. Aloitimme siis ihan ensimmäiseksi koirien ja kissojen steriloinnit ja kastroinnit, jonka jälkeen koirat saivat mikrosirut ja rokotukset. Vaikka tehtävä tuntui aluksi mahdottomalta kun koiria oli yli 70, eikä oikein kukaan tiennyt montako ja mitä sukupuolta koirat olivat, kissoista puhumattakaan. Se mikä meidät yllätti oli mahtava panostus, jonka teiltä tukijoilta saimme. Sen jälkeen kun aloitimme steriloinnit, ei enää yhtään tarhakoiransiittämää pentua syntynyt tarhalle. Reilun vuoden päästä kissojen steriloinnin aloittamisesta, myös kissapopulaatio tarhalla saatiin steriiliksi. Tarhalle lahjoituksena hankittu käytetty pakettiauto oli myös toiminnan kannalta erittäin tärkeä hankinta. Todellakin teimme yhdessä mahdottoman mahdolliseksi ❤️.

Saimme solmittua erittäin arvostetun ja huippupätevän klinikan kanssa sopimuksen, että kaikki tarhan kissat ja koirat saivat sieltä hoitoa ja siellä myös alettiin tekemään steriloinnit ja kastroinnit. Säännölliset madotukset aloitettiin tarhan koirille. Ulkoloiset, kirput ja punkit, ovat iso riesa ja terveysriski Bulgariassa. Hankimme tarhojen myrkyttämiseen laitteen, jolla myrkky on helppo levittää tarhoihin. Nyt vihdoin myös jokaiselle koiralle saamme laitettua ulkoloishäädön koko punkki/kirppukauden aikana. Ruoka merkitsee suurta osaa koiran terveyttä ja olemmekin saaneet hankittua kuivaruokaa pikku karvakorville. Nyt suunnitteilla on, että saisimme lähetettyä laadukasta lahjoitusruokaa täältä Suomesta ympäri vuoden tarhalle. Teemmekö myös tämän mahdolliseksi?

Olemme kunnostaneet ja rakentaneet lisää koirien aitauksia ja mikä parasta saimme vihdoin tehdyksi koirille juoksuaitauksen tarhalle. Tämä on aivan mahtavaa ja se on ollut monen vuoden haave. Koirien terveydelle hyvin tärkeä asia. Vielä ISO ISO kiitos teille ❤️. Myös koirankoppeja olemme hankkineet koirille, vaikka tällä hetkellä on taas aika uusia kopit. Koirat turhautuvat aitauksissa ja syövät kaiken. Olemme saaneet paljon lahjoituksina myös koiran leluja ja luita, joita olemme vieneet koirien iloksi tarhalle.

Vaikka alkuperäisenä ajatuksena ei ollut koirien adoptoiminen Suomeen, päädyimme tähän, koska tarhalla on monta aivan mahtavan luonteista koiraa, jotka ansaitsevat oman rakkaan perheen ❤️. Tiedämme myös, että moni perhe ansaitsee oman Bulgarialaisen kultakimpaleen. Kauttamme on muuttanut 92 koiraa ja yksi kissa omiin koteihin Suomeen 10 vuoden aikana. Luku ei ole suuri, mutta koiramme sitäkin suurempia kulta kimpaleita. Bulgariassa niin tarhalla kuin kadulla olemme pystyneet auttamaan useita satoja koiria ja kissoja. Mitään emme olisi pystyneet tekemään ilman teitä rakkaat tukijat. Tällä hetkellä tarhalla asustaa 41 koiraa ja noin 50 kissaa.

Vaikka me aktiivijäsenet saamme tehdä vapaaehtoistyötä ihanien koirien ja kissojen kanssa, on tämä työ paljolti myös paperityötä ja istumista tietokoneen äärellä. On kuitenkin muistettava, että te, joka ikinen meidän tukijamme, teette tämän kaiken mahdolliseksi. Ilman meitä kaikkia, emme olisi ME ❤️

Avun tarve Bulgariassa tai muuallakaan ei varmasti lähivuosina lopu, joten jatketaan samaan malliin ❤️ .

-OLE SE MUUTOS, JONKA HALUAT MAAILMASSA NÄHDÄ-  (Mahatma Gandhi)

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Hallitus ja aktiivit

 

Jos haluat tukea toimintaamme:
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi 10v lahjoitus
(rahat käytetään aina akuuteimpaan tarpeeseen, jos on lahjoitus viestillä saapunut)

Rahankeräyslupa: RA/2018/211
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kutsu vuosikokoukseen

Hei
Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 osoitteessa:
Syväjärventie 338, 07820 Porlammi (Myrskylä).
Kokouksen työjärjestys
___________________
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
8. Mikäli vuosikokous on parillisena vuonna, niin valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
10. Käsitellään muut asialistalla olevat asiat
-valitaan uusi sihteeri
11. Kokouksen päättäminen
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti 1.3.2019 mennessä, että esitetyt asiat voidaan vielä lisätä asialistalle.

R.S.V.P
Tarjoilujärjestelyiden vuoksi pyydämme ilmoittamaan, oletko tulossa kokoukseen.

Kaikki vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneet tervetulleiksi toivottaen,

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Hallitus

Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️
Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019
Ystävyyttä on monenlaista. Läheistä, kaukaista. Lämpöistä, karvaista!
Haluamme lähettää tervehdyksen karvaisille ystävillemme Bulgariaan ruuan, lelujen ja lämpöisten petien muodossa.
Samassa kyydissä myös lentoboxit kulkeutuvat takaisin tarhalle, jotta saadaan tuotua uusia koiria Suomeen loppuelämän ystäviksi joillekin onnellisille.
Tarkoituksena on lähettää iso lastillinen rakkautta ja lämpöä, joten pyydämme teiltä ihanat tukijamme apua lähetyskustannuksiin!
Jos haluat olla mukana tässä tempauksessa tässä ohjeet:

Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)

Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Saaja:Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi: ystävä kuorma

Ystävänpäivä tempaukseen tullut 13.2. mennessä 31,00 euroa.
Vielä ehtii mukaan! Kampanja jatkuu 19.2.2019 asti.

Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞
Kiitos vuodesta 2018
Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon auttamaan Bulgarian kodittomia koiria ja kissoja.
Vuonna 2017 saimme Bulgarian tarhalta adoption kautta ihanan koiraherra Aleksinin. Vanha herra sai minut ymmärtämään/näkemään kuinka jokainen elämä on tärkeä ja kuinka kipeästi moni koira tarvitsee apua Bulgariassa. Halusin siis myös itse auttaa näitä ihmisten kaltoin kohdeltuja eläimiä, jotka eivät itse pysty itseään puolustamaan.
Aloitin kummivastaavana vuonna 2017 ja vuonna 2018 hyppäsin isoihin saappaisiin ja ryhdyin puheenjohtajaksi. Aluksi hirvitti, mutta teidän kaikkien tukijoiden avulla, olemme saaneet paljon aikaan ja paljon on kyllä vielä tehtävää. Kaksi käyntiä Kavarnassa takana ja tilanteen olen paikan päällä nähnyt, mikä on surullinen. Onneksi edes osa koirista on päässyt edes tarhalle turvaan.
Tänä vuonna moni koira on saanut oman rakastavan kodin, 10 koiraa, joista kaksi on kotihoidossa Suomessa odottamassa omaa kotiaan.
Apumme tarve on edelleen suuri, vuonna 2018 tarhalle on päässyt turvaan 16 koiraa.
Tarhalle emme voi ottaa kuin tietyn määrän koiria, koska meillä on vastuu heidän hyvinvoinnistaan.
Tällä hetkellä tarhalle on tullut enemmän koiria, kun on adoptoitu.
Tarhalla on monta mahtavaa koiraa, jotka ovat odottaneet omaa kotiaan jo ikuisuuden.
Ja toivoisinkin, että he saisivat elinaikanaan tuntea kodin lämmön ja rakkauden <3
Olemme saaneet suuria asioita aikaan tänä vuonna, aluetta raivattua, mihin rakennetaan juoksutarha koirille, mikä on fyysisen kunnon kannalta tarhan koirille erittäin tärkeä.
Suunnitelmissa on myös kaksi uutta aitausta, joista pääsy sisätiloihin. Toivonkin, että saamme kyseiset projektit loppuun, koska ne ovat erittäin tärkeitä auttamisemme kannalta.
Tällä hetkellä tarha on aivan täysi ja kaksi koiraa on jo sijoitettu tyhjään hevoskarsinaan, koska tilanne oli akuutti ja heidät piti kadulta pelastaa. Heitä ei voi sijoittaa toisten koirien kanssa samaan aitaukseen, koska molemmat ovat niin heikossa kunnossa.
Kiitos Arjalle joka lähti tarhalle vapaaehtoistyöhön ja on siellä noin kuukauden ollut, tämä on suuri asia tarhan koirille 💞
Tietysti myös suuri kiitos Aleksin ja Natalia, jotka ovat ovensa avannut näille kodittomille eläimille💞
Kiitos miljoonasti kaikille tukijoillemme ja koirien kummeille, jotka turvaatte kyseisen koiran jokapäiväistä elämää tarhalla. Mikään ei olisi mahdollista ilman teitä.
Sari Holopainen
Puheenjohtaja

Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, että voiko tulla hakemaan nuoren koiran, joka oli potkittu pois hotellin luota, josta oli hakenut suojaa. Tottakai Aleksin lähti heti koiraa hakemaan. Pikkuisen jalka on vioittunut, joko potkuista tai jäänyt auton alle. Nyt toipumassa tarhalla hevosboksissa, koska tarhat täynnä, eikä pikkuista voi laittaa muiden koirien sekaan. On todella arka ja pelkää ihmistä. Haluaisitko sinä auttaa pikkuista, laittamalla kerta-avustuksen viestinä "hotellikoira".
Sain oman kummin Kirsi F joka nimesi minut Tildaksi

Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)

Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH

Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!"
Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli huomannut koiran, joka oli hyvin kipeä. Aleksin oli pysäyttänyt auton ja mennyt katsomaan, mikä koiralla oli hätänä.
Eläinlääkäri, jolle kaupunki maksaa steriloinneista oli jättänyt juuri kastroidun koiran heräämään kadulle. Tämä on erittäin vaarallista koiralle, koska se ei pääse karkuun ihmisiltä tai muilta koirilta. Kadulla elämä on kovaa ja reviireistä tapellaan verisesti. Siksi tokkuraisen koiran päästäminen kadulle on todella ajattelematonta. Tottakai koira otettiin tarhalle toipumaan. Ja haluamme myös hoitaa pojan kuntoon meidän eläinlääkärillä, jonka toimintaan voimme luottaa.
Haluaisitko sinä auttaa meitä auttamaan? Voisitko ryhtyä kummiksi tälle pojalle?
Voit myös halutessasi tehdä kerta lahjoituksen ja auttaa tämän koiran elämän alkuun.
Viestiksi "Blackie"
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH

 

Uutisia tarhalta

Uutisia tarhalta. Mirela on eilen synnyttänyt 4 pentua, emo ja pennut voivat hyvin.
Mirela löytyi 2 viikkoa sitten kaupungilta ja huomattiin että on tiineenä.
Ei hetkeäkään liian myöhään päässyt hän turvaa, muuten nämäkin pienet olisi syntyneet kadulle.
Nyt vain toivomme, että pikkuiset selviävät ja äiti jaksaa hoitaa pikkuisia.
Mirela tarvitsee nyt rauhaa ja laadukasta ravintoa.
Kun pennut vähän isompia alamme etsimään heille myös kummeja.
Jos haluat olla auttamassa näitä pikkuisia ja emoa, voit tehdä lahjoituksen Kodittomat Bulgarian Koirat ry tilinro FI7540550010514004 viestiksi Mirela ja pennut
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Hyvää joulua!

Näissä tunnelmissa yhdistyksen väki toivottaa teille rauhaisaa ja hyvää joulun aikaa 💞🎄🐾. Kiitos kaikille jouluiloa keräykseen osallistuneille, joulun päivinä laitamme teille kuvia sitten jouluiloa ruokinnasta.
Tarhan kunnostus ja laajennus keräys jatkuu, kunnes saavutamme tavoitteemme 😉.
Kiitos kaikille tukijoille ja mukana eläjille ootte huippuja 💖, ilman teitä tämä mikään ei olisi mahdollista 💞

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >

Ajankohtaista

Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...


Tilda

Välillä tuntuu, ettei ihmisen raakuudella ole rajaa. Tarhanpitäjälle tuli soitto naapurikaupungista, ...


Blackie

"Isä, tuo koira tarvitsee apua!" Aleksin oli tyttärensä kanssa käymässä kaupungilla, kun tyttö oli ...


Uutisia tarhalta

Uutisia tarhalta. Mirela on eilen synnyttänyt 4 pentua, emo ja pennut voivat hyvin. Mirela löytyi 2 ...


Hyvää joulua!

Näissä tunnelmissa yhdistyksen väki toivottaa teille rauhaisaa ja hyvää joulun aikaa 💞🎄🐾. Kiitos ...