Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020!

Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: Kavarnan tarhalle valmistui kaksi uutta ulkoaitausta ja kaksi sisäaitausta toipilaille/ uusille koirille.
Lisäksi juoksuaitaus saatiin toteutettua sekä osa tarhan kopeista uusittiin.
Avun tarve Bulgariassa on edelleen kasvussa.

Vuoden 2019 aikana tarhalle on päässyt turvaan 42 uutta koiraa.
Tämä on suuri ja kiitettävä luku pienen yhdistyksen mittakaavassa.
Kasvavasta avuntarpeesta johtuen aloitimme uuden ison projektin. Aloimme rakentaa uutta tarhaa Varnaan, jotta pystyisimme vastaamaan tarpeeseen paremmin.
Tarhan pitäisi valmistua kokonaan lähiviikkoina ja nyt siellä asustaa jo 16 koiraa.
Paikkoja tulee olemaan noin 20.
Uusi tarha on ensisijaisesti adoptoitavien koirien käyttöön. Nykyinen olemassa oleva Kavarnan tarha jatkaa toimintaansa painottuen adoptio-ohjelman ulkopuolisiin koiriin sekä koiriin, jotka ovat pitkään adoptioprosessissa.
Kavarnan tarhalla on isommat aitaukset ja se on koirille entuudestaan tuttu paikka.
Kodin saaneita koiria oli vuonna 2019 22 ja yksi koira vaihtoi kotia kuluneen vuoden aikana. Tällä hetkellä yksi koira on kotihoidossa.
Tarhakoiria on 52. Kissoja olemme auttaneet mahdollisuuksien mukaan ja niitä on 39.
SUURI KIITOS KUMMEILLE, olette turvanneet kummimaksuilla näiden rakkaiden koirien ja kissojen elämää tarhalla.
Vuoden aikana on pidetty useampi Facebook huutokauppa ja eri tarpeisiin rahankeräyksiä. KIITOS TEILLE KAIKILLE, jotka olette toimintaamme tukeneet. Ilman teidän apua, ei auttaminen olisi ollut mahdollista.
Kiitämme kaikkia Huutikseen lahjoittajia ja huutajia, ilman teitä ei huutikset olisi mahdollisia.

Kiitämme myös
Hau-Hau Champion
Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry
Loviisan Kissatalo
Koijarin Tassutarvike Ruokakeräys
VahvaTassu Ruokakeräys
Yksityiset ruoka lahjoittajat

Teidän avulla olemme saaneet lähetettyä laadukasta ruokaa Bulgariaan.
Kiitos Best Friend FI tarvikelahjoituksesta turvallisten tuontien turvaamiseksi.

Olemme saaneet myös uusia kontakteja.
The voice of the animals, joka koordinoi vähävaraisten perheiden sekä kadulla asuvien kissojen ja koirien kastrointeja ja sterilointeja. Heidän avustuksellaan myös muutama koira, jotka eivät kadulla enää olisi selvinneet, ovat päässeet kadulta tarhalle asumaan.


SUURI KIITOS Arjalle, joka on ollut vapaaehtoisena tarhalla 3kk vuoden alussa sekä jälleen lokakuussa palannut sinne. Olet kultaakin kalliimpi.


Yhdistys on kasvanut kahdella aktiivijäsenellä loppuvuodesta, joka on hieno asia, koska lisäresurssit olivat todella tarpeen.


Tarhamme koiraluku rupeaa olemaan maksimissaan.
On pidettävä mielessä, että vastuullamme on taata tarhalla eläville koirille ja kissoille hyvät elinolosuhteet, ruokaa ja laadukkaat eläinlääkäripalvelut.
Tarhoillamme on paljon koiria, jotka voivat vain haaveilla omasta kodista ja sen lämmöstä. Toivonkin todella syvästi, että heidän haaveensa toteutuisi jonain päivänä.
Itselläni on kuluneen vuoden aikana ollut viisi kotihoitolaista, joista neljä ovat päässeet sen avulla omiin rakkaisiin koteihinsa.
Kotihoidokit ovat kasvattaneet minua paljon ja auttaneet ymmärtämään koirien erilaisuutta. Kaikki ovat olleet mahtavia persoonia.
Hyvää uutta vuotta 2020 ja kiitos ❤️
Sari Holopainen
Puheenjohtaja

Lähemmäksi omaa kotia keräys

 

Keräys uuden tarhan hyväksi.
Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa.
Joudumme siirtämään osan adoptiossa olevista koirista uudelle tarhalle, jotta byrokratia helpottuu.
Nyt jos koskaan tarvitsemme apuanne.
Löysimme mahtavan tarhan avuksemme, mutta sinne on rakennettava 8 uutta aitausta alusta alkaen. Eli maan siistiminen, betoni päälle, viemäröinti ja häkit. Ehdottomasti haluamme myös pienen virikeaitauksen ja kopit koirille.
Jatkamme yhteistyötä myös vanhan tarhan kanssa ja sinne saavat jäädä ne koirat, joiden koti se todennäköisesti tulee olemaan koko niiden loppuelämän. Heille takaamme laadukkaat eläinlääkäri palvelut ,ruuan ja vuotuiset rokotukset sekä löishäädöt. Siellä moni koira saa olla vapaana ja teidän ansiosta myös häkkikoirilla on käytettävissä iso juoksuaitaus. KIITOS!!
Tällä hetkellä uudelle tarhalle siirrettävien koirien määrä on 16. Kuitenkin tilaa täytyy olla myös uusille koirille, koska valitettavasti kaduilta löytyy koko ajan lisää apua tarvitsevia koiria.
Tarhan rakentaminen kaikkine töineen ja koppeineen maksaa noin 6000-7000€
Voitte auttaa meitä auttamaan ❤️ jokainen euro on meille tärkeä.
-Ole se muutos jonka haluat elämässä nähdä-
Rahankeräyslupa
Luvan saaja: Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus, Arpajaishallinto
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi: Lähemmäksi omaa kotia

Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten järjestö. He pelastavat kadulta koiria ja kissoja, jotka eivät pärjäisi kadulla. Heillä on sama periaate kuin meidän yhdistyksellä eli koiran/kissan sterilointi/kastrointi on tärkeää. Olemmekin päättäneet tukea heidän toimintaansa tässä tärkeässä asiassa. He koordinoivat myös vähävaraisten perheiden lemmikkien sterilointia/kastrointia. Heidän kanssaan yhteistyössä alkaa myös katukoirien sterkkaus/kastrointi.

Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja.

Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä.

Meihin otti yhteyttä suomalainen turisti, joka oli hotellialueella ruvennut syöttämään kissaemoa ja sen kahta pentua. Emolta puuttuu toinen silmä. Toinen pennuista on erittäin heikossa kunnossa.

Nainen yritti useamman kerran olla yhteydessä lähempänä toimiviin tahoihin, mutta kissoille hän ei apuja valitettavasti saanut. Niinpä hän otti uudestaan meihin yhteyttä, koska ei voinut lähteä kotiin, jos kissat olisivat jääneet oman onnensa nojaan. Hän kävi ostamassa kissoille kantokopan ja onnistui saamaan kaikki kiinni. Hän vei kissat Burgasin eläinklinikalle, jossa kissat saavat nyt pakollisen ensiavun ja emon silmän tilanne tutkitaan. Kissat madotetetaan, ulkoloishäädetään ja rokotetaan klinikalla.

Klinikalla kissaemo myös steriloidaan sekä musta pentu kastroidaan, jos on sen ikäinen, että kastrointi voidaan tehdä. Valkoisella pennulla on silmässä jotain vikaa, joka myös ensin tutkitaan ja hoidetaan. Sterilointi sille tehdään vasta, kun terveydentila on parempi.

Kissat eivät joudu takaisin kadulle, vaan hoidon jälkeen saavat kodin tarhalta, jonne ne matkustavat, kun se on mahdollista.

Kissojen löytäjä on omalta osaltaan luvannut osallistua näiden pelastamiensa kissojen eläinlääkärikustannuksiin. Jos myös sinä haluat olla auttamassa tätä kissaperhettä parempaan alkuun voit osallistua lahjoittamalla tilillemme.

Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH

Viestiksi: Pienen kissaperheen onni

Luvan saaja: Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS
Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä.
Nuori mies oli löytänyt 5 kissanpentua ilman emoa ja hoitanut pikkuisia. Hänellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta hoitaa kissoja kuntoon ja siksi pyysi apua turisteilta. Yksi pennuista oli jo annettu jollekin turistille kun suomalainen nainen näki pennut, eikä voinut ohittaa näitä pieniä pentuja. Koska hän ei itsekään pystynyt pentuja hotelliin ottamaan hän pyysi meiltä apua pentujen kanssa.
Kuin sattumankauppalla yksi aktiivi oli juuri kaupungissa ja kissat pääsevät hänen mukanaan tarhalle kasvamaan, jos kestävät matkan.
Tällä hetkellä yksi pennuista taistelee hengestään, ei syö eikä juo itse. Muut kolme virkeämpiä, mutta niin pieniä, että selviytymisestä ei ole varmuutta. Olemme kuitenkin päättäneet taistella ja toivomme, että pikkuiset selviävät. Pikkuiset tarvitsevat eläinlääkärin hoitoa, joka vaatii rahaa.
Voisitko sinä auttaa meitä auttamaan?
Luvan saaja: Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus, Arpajaishallinto
Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi Sunny Beach

Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa!

Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana Helsingin liikkeessä Helsingin Marjaniemessä osoitteessa Palopirtintie 15 lauantaina 8.6 klo 12-18.

Ivana Helsinki lahjoittaa tuon päivän myynnistä 20% yhdistykselle.
Tervetuloa tekemään ostoksia ja keskustelemaan kanssamme.

Paikalla mahdollisuus kysellä enemmän adoptoitavista koirista.
Kerromme myös koirien kummiudesta. Halutessaan voi myös littyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.
Paikalla myös yhdistykseltä adoptoidut Aida ja Tim perheineen.
Ja toivon mukaan myös muita karvakorvia perheineen .
Myös kesäkahvila on avoinna.

Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta

Yhdistyksen perustajien mietteitä:
" Haaveilimme, niin monien muiden tapaan, tulevista eläkepäivistä Bulgariassa. Vuonna 2006 lähdimme ensimmäiselle Bulgarian matkallemme - katsomaan asuntoja.

Kiinnitimme huomiota kaduilla ja rannoilla kulkeviin koiriin. Näimme niiden huonon kohtelun, nälän ja ahdingon.

Aloimme kysellä ja selvittää kenen puoleen voi kääntyä, että asialle tehtäisiin jotain. Etsimme alueella jo mahdollisesti toimivaa eläinsuojelutahoa, sitä kuitenkaan löytämättä. Kävimme kaupungintalolla keskustelemassa katukoirista ja kuulimme pienestä yksityisen perheen pihallansa pitämästä katukoiratarhasta. Puhelinsoitolla meille järjestyi tutustumiskäynti ja lähdimme tarhalle paikallisen tulkin sekä pormestarin kanslian sihteerin kanssa. Se oli elämämme ensimmäinen käynti koiratarhalla. Emme tienneet mitä odottaa, mutta halusimme nähdä vaihtoehdon kadulle.

Meidät otettiin haukkuen vastaan. Koko ajan ympärillämme pyöri uteliaita koiria ja kissoja. Osa koirista oli aitauksissa. Näimme siellä myös kadulta aiemmin mystisesti kadonneen koiran pentuineen. Tämän kaiken nähtyämme halusimme auttaa. Aina käydessämme lomalla, kävimme viemässä ruokaa ja tarvikkeita tarhalle, harjasimme koiria ja kuulimme uutisia. Alueella toimivaa apua organisoivaa tahoa ei vaan löytynyt, joten päätimme itse perustaa sellaisen.

Ajatuksena, että yhdessä olemme vahvempia, syntyi eläinsuojeluyhdistys Kodittomat Bulgarian Koirat ry.

Yhdistyksen perustaminen aloitettiin viattomien lasten päivänä joulukuussa 2008, jolloin teimme Patentti- ja rekisterihallitukseen perustamisilmoituksen. Lainvoimaiseksi yhdistys tuli maaliskuun kuudentena päivänä 2009, jolloin ilmoitus PRH:ssa oli käsitelty.

Alunperin yhdistyksen ainoana ajatuksena oli auttaa eläimiä paikan päällä, mutta tarhakäynneillä syntyi ajatus adoption mahdollisuudesta. Ensimmäiset neljä muuttajaa tuotiin Varnasta Budapestin kautta Helsinkiin joulukuussa 2010.

Meille ei Bulgariasta ole tullut uutta kotimaata - haaveemme kuitenkin johti siihen, että monelle bulgarialaiselle entiselle katukoiralle Suomesta on jo tullut uusi kotimaa.

Airi ja Pekka Virsu "

Mitä tämän kymmenen vuoden aikana on sitten tapahtunut?
Suurimpana saavutuksena pidämme sitä, että olemme saaneet edes joidenkin asenteita muuttumaan katukoirien suhteen. Jokainen kadulle syntynyt koira on yhtä arvokas , kuin kallis kennelissä syntynyt rotukoira. Meille hyvin paljon arvokkaampi, pala kultaa ❤️ . Myös sterilointien merkitys koirien ja kissojen populaation hillitsemiseksi on tärkein asia paikan päällä. Hienoa on myös ollut huomata, että ihmiset ovat alkaneet tuomaan koiria ja kissoja tarhalle, jos heillä itsellään ei ole ollut mahdollisuutta heitä pitää. Se ettei koiraa jätetä kuolemaan ruuan puutteen vuoksi ketjun päähän, vaan tuodaan tarhalle, on iso askel oikeaan suuntaan asenteiden muutoksessa.

Mitä sitten tarhan koirien olojen parantamiseksi olemme teidän avulla pystyneet tekemään? Kun aloitimme auttamaan farmilla, koirat ja kissat eivät olleet steriileitä, pentuja syntyi ja niitä myös valitettavasti paljon kuoli. Tämä johtui siitä, ettei eläimiä ollut myöskään rokotettu, paljon eläimiä samassa paikassa ja taudit jylläsivät. Halu auttaa perheellä oli suurempi kuin resurssit tähän. Ymmärrän hyvin, että kun näet koiran kadulla, joka varmasti kuolee sinne, haluat auttaa ja antaa mahdollisuuden. Aloitimme siis ihan ensimmäiseksi koirien ja kissojen steriloinnit ja kastroinnit, jonka jälkeen koirat saivat mikrosirut ja rokotukset. Vaikka tehtävä tuntui aluksi mahdottomalta kun koiria oli yli 70, eikä oikein kukaan tiennyt montako ja mitä sukupuolta koirat olivat, kissoista puhumattakaan. Se mikä meidät yllätti oli mahtava panostus, jonka teiltä tukijoilta saimme. Sen jälkeen kun aloitimme steriloinnit, ei enää yhtään tarhakoiransiittämää pentua syntynyt tarhalle. Reilun vuoden päästä kissojen steriloinnin aloittamisesta, myös kissapopulaatio tarhalla saatiin steriiliksi. Tarhalle lahjoituksena hankittu käytetty pakettiauto oli myös toiminnan kannalta erittäin tärkeä hankinta. Todellakin teimme yhdessä mahdottoman mahdolliseksi ❤️.

Saimme solmittua erittäin arvostetun ja huippupätevän klinikan kanssa sopimuksen, että kaikki tarhan kissat ja koirat saivat sieltä hoitoa ja siellä myös alettiin tekemään steriloinnit ja kastroinnit. Säännölliset madotukset aloitettiin tarhan koirille. Ulkoloiset, kirput ja punkit, ovat iso riesa ja terveysriski Bulgariassa. Hankimme tarhojen myrkyttämiseen laitteen, jolla myrkky on helppo levittää tarhoihin. Nyt vihdoin myös jokaiselle koiralle saamme laitettua ulkoloishäädön koko punkki/kirppukauden aikana. Ruoka merkitsee suurta osaa koiran terveyttä ja olemmekin saaneet hankittua kuivaruokaa pikku karvakorville. Nyt suunnitteilla on, että saisimme lähetettyä laadukasta lahjoitusruokaa täältä Suomesta ympäri vuoden tarhalle. Teemmekö myös tämän mahdolliseksi?

Olemme kunnostaneet ja rakentaneet lisää koirien aitauksia ja mikä parasta saimme vihdoin tehdyksi koirille juoksuaitauksen tarhalle. Tämä on aivan mahtavaa ja se on ollut monen vuoden haave. Koirien terveydelle hyvin tärkeä asia. Vielä ISO ISO kiitos teille ❤️. Myös koirankoppeja olemme hankkineet koirille, vaikka tällä hetkellä on taas aika uusia kopit. Koirat turhautuvat aitauksissa ja syövät kaiken. Olemme saaneet paljon lahjoituksina myös koiran leluja ja luita, joita olemme vieneet koirien iloksi tarhalle.

Vaikka alkuperäisenä ajatuksena ei ollut koirien adoptoiminen Suomeen, päädyimme tähän, koska tarhalla on monta aivan mahtavan luonteista koiraa, jotka ansaitsevat oman rakkaan perheen ❤️. Tiedämme myös, että moni perhe ansaitsee oman Bulgarialaisen kultakimpaleen. Kauttamme on muuttanut 92 koiraa ja yksi kissa omiin koteihin Suomeen 10 vuoden aikana. Luku ei ole suuri, mutta koiramme sitäkin suurempia kulta kimpaleita. Bulgariassa niin tarhalla kuin kadulla olemme pystyneet auttamaan useita satoja koiria ja kissoja. Mitään emme olisi pystyneet tekemään ilman teitä rakkaat tukijat. Tällä hetkellä tarhalla asustaa 41 koiraa ja noin 50 kissaa.

Vaikka me aktiivijäsenet saamme tehdä vapaaehtoistyötä ihanien koirien ja kissojen kanssa, on tämä työ paljolti myös paperityötä ja istumista tietokoneen äärellä. On kuitenkin muistettava, että te, joka ikinen meidän tukijamme, teette tämän kaiken mahdolliseksi. Ilman meitä kaikkia, emme olisi ME ❤️

Avun tarve Bulgariassa tai muuallakaan ei varmasti lähivuosina lopu, joten jatketaan samaan malliin ❤️ .

-OLE SE MUUTOS, JONKA HALUAT MAAILMASSA NÄHDÄ-  (Mahatma Gandhi)

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Hallitus ja aktiivit

 

Jos haluat tukea toimintaamme:
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi 10v lahjoitus
(rahat käytetään aina akuuteimpaan tarpeeseen, jos on lahjoitus viestillä saapunut)

Rahankeräyslupa: RA/2018/211
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kutsu vuosikokoukseen

Hei
Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 osoitteessa:
Syväjärventie 338, 07820 Porlammi (Myrskylä).
Kokouksen työjärjestys
___________________
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
8. Mikäli vuosikokous on parillisena vuonna, niin valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
10. Käsitellään muut asialistalla olevat asiat
-valitaan uusi sihteeri
11. Kokouksen päättäminen
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti 1.3.2019 mennessä, että esitetyt asiat voidaan vielä lisätä asialistalle.

R.S.V.P
Tarjoilujärjestelyiden vuoksi pyydämme ilmoittamaan, oletko tulossa kokoukseen.

Kaikki vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneet tervetulleiksi toivottaen,

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Hallitus

Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️
Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019
Ystävyyttä on monenlaista. Läheistä, kaukaista. Lämpöistä, karvaista!
Haluamme lähettää tervehdyksen karvaisille ystävillemme Bulgariaan ruuan, lelujen ja lämpöisten petien muodossa.
Samassa kyydissä myös lentoboxit kulkeutuvat takaisin tarhalle, jotta saadaan tuotua uusia koiria Suomeen loppuelämän ystäviksi joillekin onnellisille.
Tarkoituksena on lähettää iso lastillinen rakkautta ja lämpöä, joten pyydämme teiltä ihanat tukijamme apua lähetyskustannuksiin!
Jos haluat olla mukana tässä tempauksessa tässä ohjeet:

Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2018/211 (23.02.2018)

Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Saaja:Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi: ystävä kuorma

Ystävänpäivä tempaukseen tullut 13.2. mennessä 31,00 euroa.
Vielä ehtii mukaan! Kampanja jatkuu 19.2.2019 asti.

Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞
Kiitos vuodesta 2018
Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon auttamaan Bulgarian kodittomia koiria ja kissoja.
Vuonna 2017 saimme Bulgarian tarhalta adoption kautta ihanan koiraherra Aleksinin. Vanha herra sai minut ymmärtämään/näkemään kuinka jokainen elämä on tärkeä ja kuinka kipeästi moni koira tarvitsee apua Bulgariassa. Halusin siis myös itse auttaa näitä ihmisten kaltoin kohdeltuja eläimiä, jotka eivät itse pysty itseään puolustamaan.
Aloitin kummivastaavana vuonna 2017 ja vuonna 2018 hyppäsin isoihin saappaisiin ja ryhdyin puheenjohtajaksi. Aluksi hirvitti, mutta teidän kaikkien tukijoiden avulla, olemme saaneet paljon aikaan ja paljon on kyllä vielä tehtävää. Kaksi käyntiä Kavarnassa takana ja tilanteen olen paikan päällä nähnyt, mikä on surullinen. Onneksi edes osa koirista on päässyt edes tarhalle turvaan.
Tänä vuonna moni koira on saanut oman rakastavan kodin, 10 koiraa, joista kaksi on kotihoidossa Suomessa odottamassa omaa kotiaan.
Apumme tarve on edelleen suuri, vuonna 2018 tarhalle on päässyt turvaan 16 koiraa.
Tarhalle emme voi ottaa kuin tietyn määrän koiria, koska meillä on vastuu heidän hyvinvoinnistaan.
Tällä hetkellä tarhalle on tullut enemmän koiria, kun on adoptoitu.
Tarhalla on monta mahtavaa koiraa, jotka ovat odottaneet omaa kotiaan jo ikuisuuden.
Ja toivoisinkin, että he saisivat elinaikanaan tuntea kodin lämmön ja rakkauden <3
Olemme saaneet suuria asioita aikaan tänä vuonna, aluetta raivattua, mihin rakennetaan juoksutarha koirille, mikä on fyysisen kunnon kannalta tarhan koirille erittäin tärkeä.
Suunnitelmissa on myös kaksi uutta aitausta, joista pääsy sisätiloihin. Toivonkin, että saamme kyseiset projektit loppuun, koska ne ovat erittäin tärkeitä auttamisemme kannalta.
Tällä hetkellä tarha on aivan täysi ja kaksi koiraa on jo sijoitettu tyhjään hevoskarsinaan, koska tilanne oli akuutti ja heidät piti kadulta pelastaa. Heitä ei voi sijoittaa toisten koirien kanssa samaan aitaukseen, koska molemmat ovat niin heikossa kunnossa.
Kiitos Arjalle joka lähti tarhalle vapaaehtoistyöhön ja on siellä noin kuukauden ollut, tämä on suuri asia tarhan koirille 💞
Tietysti myös suuri kiitos Aleksin ja Natalia, jotka ovat ovensa avannut näille kodittomille eläimille💞
Kiitos miljoonasti kaikille tukijoillemme ja koirien kummeille, jotka turvaatte kyseisen koiran jokapäiväistä elämää tarhalla. Mikään ei olisi mahdollista ilman teitä.
Sari Holopainen
Puheenjohtaja

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...