Ajankohtaista

Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta

Yhdistyksen perustajien mietteitä:
" Haaveilimme, niin monien muiden tapaan, tulevista eläkepäivistä Bulgariassa. Vuonna 2006 lähdimme ensimmäiselle Bulgarian matkallemme - katsomaan asuntoja.

Kiinnitimme huomiota kaduilla ja rannoilla kulkeviin koiriin. Näimme niiden huonon kohtelun, nälän ja ahdingon.

Aloimme kysellä ja selvittää kenen puoleen voi kääntyä, että asialle tehtäisiin jotain. Etsimme alueella jo mahdollisesti toimivaa eläinsuojelutahoa, sitä kuitenkaan löytämättä. Kävimme kaupungintalolla keskustelemassa katukoirista ja kuulimme pienestä yksityisen perheen pihallansa pitämästä katukoiratarhasta. Puhelinsoitolla meille järjestyi tutustumiskäynti ja lähdimme tarhalle paikallisen tulkin sekä pormestarin kanslian sihteerin kanssa. Se oli elämämme ensimmäinen käynti koiratarhalla. Emme tienneet mitä odottaa, mutta halusimme nähdä vaihtoehdon kadulle.

Meidät otettiin haukkuen vastaan. Koko ajan ympärillämme pyöri uteliaita koiria ja kissoja. Osa koirista oli aitauksissa. Näimme siellä myös kadulta aiemmin mystisesti kadonneen koiran pentuineen. Tämän kaiken nähtyämme halusimme auttaa. Aina käydessämme lomalla, kävimme viemässä ruokaa ja tarvikkeita tarhalle, harjasimme koiria ja kuulimme uutisia. Alueella toimivaa apua organisoivaa tahoa ei vaan löytynyt, joten päätimme itse perustaa sellaisen.

Ajatuksena, että yhdessä olemme vahvempia, syntyi eläinsuojeluyhdistys Kodittomat Bulgarian Koirat ry.

Yhdistyksen perustaminen aloitettiin viattomien lasten päivänä joulukuussa 2008, jolloin teimme Patentti- ja rekisterihallitukseen perustamisilmoituksen. Lainvoimaiseksi yhdistys tuli maaliskuun kuudentena päivänä 2009, jolloin ilmoitus PRH:ssa oli käsitelty.

Alunperin yhdistyksen ainoana ajatuksena oli auttaa eläimiä paikan päällä, mutta tarhakäynneillä syntyi ajatus adoption mahdollisuudesta. Ensimmäiset neljä muuttajaa tuotiin Varnasta Budapestin kautta Helsinkiin joulukuussa 2010.

Meille ei Bulgariasta ole tullut uutta kotimaata - haaveemme kuitenkin johti siihen, että monelle bulgarialaiselle entiselle katukoiralle Suomesta on jo tullut uusi kotimaa.

Airi ja Pekka Virsu "

Mitä tämän kymmenen vuoden aikana on sitten tapahtunut?
Suurimpana saavutuksena pidämme sitä, että olemme saaneet edes joidenkin asenteita muuttumaan katukoirien suhteen. Jokainen kadulle syntynyt koira on yhtä arvokas , kuin kallis kennelissä syntynyt rotukoira. Meille hyvin paljon arvokkaampi, pala kultaa ❤️ . Myös sterilointien merkitys koirien ja kissojen populaation hillitsemiseksi on tärkein asia paikan päällä. Hienoa on myös ollut huomata, että ihmiset ovat alkaneet tuomaan koiria ja kissoja tarhalle, jos heillä itsellään ei ole ollut mahdollisuutta heitä pitää. Se ettei koiraa jätetä kuolemaan ruuan puutteen vuoksi ketjun päähän, vaan tuodaan tarhalle, on iso askel oikeaan suuntaan asenteiden muutoksessa.

Mitä sitten tarhan koirien olojen parantamiseksi olemme teidän avulla pystyneet tekemään? Kun aloitimme auttamaan farmilla, koirat ja kissat eivät olleet steriileitä, pentuja syntyi ja niitä myös valitettavasti paljon kuoli. Tämä johtui siitä, ettei eläimiä ollut myöskään rokotettu, paljon eläimiä samassa paikassa ja taudit jylläsivät. Halu auttaa perheellä oli suurempi kuin resurssit tähän. Ymmärrän hyvin, että kun näet koiran kadulla, joka varmasti kuolee sinne, haluat auttaa ja antaa mahdollisuuden. Aloitimme siis ihan ensimmäiseksi koirien ja kissojen steriloinnit ja kastroinnit, jonka jälkeen koirat saivat mikrosirut ja rokotukset. Vaikka tehtävä tuntui aluksi mahdottomalta kun koiria oli yli 70, eikä oikein kukaan tiennyt montako ja mitä sukupuolta koirat olivat, kissoista puhumattakaan. Se mikä meidät yllätti oli mahtava panostus, jonka teiltä tukijoilta saimme. Sen jälkeen kun aloitimme steriloinnit, ei enää yhtään tarhakoiransiittämää pentua syntynyt tarhalle. Reilun vuoden päästä kissojen steriloinnin aloittamisesta, myös kissapopulaatio tarhalla saatiin steriiliksi. Tarhalle lahjoituksena hankittu käytetty pakettiauto oli myös toiminnan kannalta erittäin tärkeä hankinta. Todellakin teimme yhdessä mahdottoman mahdolliseksi ❤️.

Saimme solmittua erittäin arvostetun ja huippupätevän klinikan kanssa sopimuksen, että kaikki tarhan kissat ja koirat saivat sieltä hoitoa ja siellä myös alettiin tekemään steriloinnit ja kastroinnit. Säännölliset madotukset aloitettiin tarhan koirille. Ulkoloiset, kirput ja punkit, ovat iso riesa ja terveysriski Bulgariassa. Hankimme tarhojen myrkyttämiseen laitteen, jolla myrkky on helppo levittää tarhoihin. Nyt vihdoin myös jokaiselle koiralle saamme laitettua ulkoloishäädön koko punkki/kirppukauden aikana. Ruoka merkitsee suurta osaa koiran terveyttä ja olemmekin saaneet hankittua kuivaruokaa pikku karvakorville. Nyt suunnitteilla on, että saisimme lähetettyä laadukasta lahjoitusruokaa täältä Suomesta ympäri vuoden tarhalle. Teemmekö myös tämän mahdolliseksi?

Olemme kunnostaneet ja rakentaneet lisää koirien aitauksia ja mikä parasta saimme vihdoin tehdyksi koirille juoksuaitauksen tarhalle. Tämä on aivan mahtavaa ja se on ollut monen vuoden haave. Koirien terveydelle hyvin tärkeä asia. Vielä ISO ISO kiitos teille ❤️. Myös koirankoppeja olemme hankkineet koirille, vaikka tällä hetkellä on taas aika uusia kopit. Koirat turhautuvat aitauksissa ja syövät kaiken. Olemme saaneet paljon lahjoituksina myös koiran leluja ja luita, joita olemme vieneet koirien iloksi tarhalle.

Vaikka alkuperäisenä ajatuksena ei ollut koirien adoptoiminen Suomeen, päädyimme tähän, koska tarhalla on monta aivan mahtavan luonteista koiraa, jotka ansaitsevat oman rakkaan perheen ❤️. Tiedämme myös, että moni perhe ansaitsee oman Bulgarialaisen kultakimpaleen. Kauttamme on muuttanut 92 koiraa ja yksi kissa omiin koteihin Suomeen 10 vuoden aikana. Luku ei ole suuri, mutta koiramme sitäkin suurempia kulta kimpaleita. Bulgariassa niin tarhalla kuin kadulla olemme pystyneet auttamaan useita satoja koiria ja kissoja. Mitään emme olisi pystyneet tekemään ilman teitä rakkaat tukijat. Tällä hetkellä tarhalla asustaa 41 koiraa ja noin 50 kissaa.

Vaikka me aktiivijäsenet saamme tehdä vapaaehtoistyötä ihanien koirien ja kissojen kanssa, on tämä työ paljolti myös paperityötä ja istumista tietokoneen äärellä. On kuitenkin muistettava, että te, joka ikinen meidän tukijamme, teette tämän kaiken mahdolliseksi. Ilman meitä kaikkia, emme olisi ME ❤️

Avun tarve Bulgariassa tai muuallakaan ei varmasti lähivuosina lopu, joten jatketaan samaan malliin ❤️ .

-OLE SE MUUTOS, JONKA HALUAT MAAILMASSA NÄHDÄ-  (Mahatma Gandhi)

Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Hallitus ja aktiivit

 

Jos haluat tukea toimintaamme:
Rahankeräystilin numero:
FI75 4055 0010 5140 04 , HELSFIHH
Viestiksi 10v lahjoitus
(rahat käytetään aina akuuteimpaan tarpeeseen, jos on lahjoitus viestillä saapunut)

Rahankeräyslupa: RA/2018/211
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.6.2018 - 31.5.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

<< Palaa edelliselle sivulle

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden puhe

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2020! Kulunut vuosi on ollut muutosten aikaa: ...


Lähemmäksi omaa kotia keräys

Keräys uuden tarhan hyväksi. Kaikki mikä Suomessa on helppoa on Bulgariassa vaikeaa. Joudumme ...


Uusi yhteistyökumppani

Meillä on uusi yhteistyökumppani The voice of the animals joka on bulgarialaisten vapaaehtoisten ...


Pienen kissaperheen onni -kampanja

Pienen kissaperheen onni - kampanja. Emo ja kaksi pentua Sunny Beachillä. Meihin otti yhteyttä ...


Kissanpentujen keräys

KISSANPENTUJEN KERÄYS Onneksi myös Bulgariasta välillä löytyy ihmisiä, jotka välittävät eläimistä. ...


Ivana Helsinki tapahtuma!

Tervetuloa! Olemme esittelemässä yhdistyksemme toimintaa ja keskustelemassa kanssanne Ivana ...


Kodittomat Bulgarian Koirat ry 10 vuotta

KODITTOMAT BULGARIAN KOIRAT RY 10 vuotta Yhdistyksen perustajien mietteitä: " Haaveilimme, niin ...


Kutsu vuosikokoukseen

Hei Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 16.3.2019 alkaen klo 14:00 päättyen klo 16:00 ...


Ystävänpäiväkampanja

Pienikin apu on suuri ❤️ Ystävänpäivä tempaus! Ajalla 12-19.2.2019 Ystävyyttä on monenlaista. ...


Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvää Uutta Vuotta 2019 💞 Kiitos vuodesta 2018 Ilokseni olen saanut liittyä tähän hienoon joukkoon ...